跳至

首頁

尾頁

男爵府

我個零星期前自己模到胸口有舊野係度(無啦啦模到), 3日後去check及抽針, confirm左係cancer(第1期), 但感恩的是, 上星期二confirm, 星期五已經做埋手術割左個胸(前後4日).....依傢出埋報告, 我係原位癌(即係無擴散), 唔駛電療, 唔駛食藥, thanks god, 依傢仲係醫院休養等拆血水袋出院....
所以大家得閒真係要模吓, 一發覺唔妥好睇醫生....我好彩發現得快, 依傢無事.....

大宅

好好休息一下啦!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 親子達人勳章

小心身體呀 ....

知你無事都好開心 ~~

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

JHsbb> Sorry to hear that...好在發現得早,靜心休養,早日痊癒, God Bless.

原帖由 JHsbb 於 09-11-12 15:39 發表
我個零星期前自己模到胸口有舊野係度(無啦啦模到), 3日後去check及抽針, confirm左係cancer(第1期), 但感恩的是, 上星期二confirm, 星期五已經做埋手術割左個胸(前後4日).....依傢出埋報告, 我係原位癌(即係無擴散), ...

Birth -- 3.7 kg    1Y -- 11.1 kg   2Y -- 13 kg  3Y -- 16.3 kg   4Y -- 17.6 kg   4.5Y -- 19 kg  5Y -- 20.4 kg  5.5Y -- 20.8 kg   6Y -- 23 kg

男爵府

好媽媽勳章

我個零星期前自己模到胸口有舊野係度(無啦啦模到), 3日後去check及抽針, confirm左係cancer(第1期), 但感恩的是, 上星期二confirm, 星期五已經做埋手術割左個胸(前後4日).....依傢出埋報告, 我係原位癌(即係無擴散), ...

太突然嘞! 好彩你夠果斷&已冇事,好佩服! 休息 休息!

你話摸到胸口有舊野係度,係一粒定一舊?

大宅

咁大件事?!你咁後生一定check清楚同定時覆診,希望唔係BRCA gene related 喇!祝早日康復!

禁止訪問

睛靈勳章

大宅

好彩你知得快! 好好休息, 祝早日康復!

男爵府

醒目開學勳章

幾時出院呀,保重同小心身體

大宅

好彩你早知道, 好好休息呀~~

我有二個小寶貝, 歡迎入黎探下我對豬仔豬女~~ : http://hk.myblog.yahoo.com/alicechan914/

男爵府

你好勇敢呀, 想問一下只是割小小吧.
我朋友之前有cancer, 好似政府可以申請某種津貼給癌病的病人, 每月有1,xxx. 為期1年.

好好休息及要好好調理一下, 出院後2個小朋友暫時交 給家人照顧.

別墅

好震驚,但感恩係你發現得早,總算有一個良好的治療.
依家要全力休息,有精神得閒上嚟報告下近況,會為你一家人祈禱!!!
god bless!!!!

男爵府

你一個提示喚起了大家驗查最重要!
多謝你,希望你快d痊癒!

大宅

TAKE CARE !

martse

男爵府

醒目開學勳章

祝你早日康復!多謝你既提醒, take care!

男爵府

多謝大家祝福, 我依傢仲係醫院, 預計星期日或星期一出院...
我係摸到有舊野係度, 好彩唔係硬及痛, 醫生話如果硬及痛就好大機會擴散左, 我星期四照淋巴時有一粒好大, 醫生話機會好大係癌細胞, 但感恩做手術做左切片化驗証實無事, 只係大左, 所以只需割胸就ok, 好彩我無做切部份, 因為化驗結果係連nipple都有呀, 幾恐怖, 但好彩真係無擴散, 呢件事我都覺得好突然 , 我係換衫時摸吓佢發現有問題, 而且我家族係無人有的, 依傢個女等佢第時大個一定要定期check, 同埋無諗過會係我, 當初一諗起2個小朋友, 就好驚會死左, 但我唔死得, 因為佢兩仲需要媽咪去照顧, 所以佢2個係我好大支柱, 同埋我個醫生手城好好, 我個傷口係無痛過, 成個過程只係抽血個位亞姐整痛我.....

總之大家真係要得閒就要摸吓, 我一發現就已經好大舊, 成3cm架喇........大家一定要小心身體.....

大宅

take care......!!
newborn: 3.03kg, 47cm
1st year: 10.05kg, 74cm

別墅

保重保重!!! 祝你快點康復.
多謝你提醒, 女人真係要年年檢查.

大宅

多謝提醒!
你要多多保重身體呀...

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

咁大件事

保重。
識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

首頁

尾頁

跳至