跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

http://forum.baby-kingdom.com//viewthread.php?tid=1133505&extra=page%3D1

我地要轉用新版面, 呢邊埋堆...

Amymo0525  Mrs So,
你好, 你小朋友係大埔崇德黃建常紀念學校讀小一,呢間小學好唔好?  發表於 14-1-16 14:13

公爵府

FANNY,

唔記得恭喜你, 歡迎你加入pta..

再恭喜你女女成績彪炳...恭喜恭喜!

別墅

Dear Mrs. So

Pls give us more details for that school as my son
will choose the P. School next year. Also he is K2
at 2009-2010.

Many thanks

Ellen

原帖由 mrs.so 於 09-11-18 13:56 發表
FANNY,

公爵府

Hello, SiucheungMaMa! Welcome...

Below the link have the many information, I should tell you " WKS is so nice & happy school".

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1133505&page=52#pid38820463

原帖由 SiuCheungMaMa 於 09-11-18 14:05 發表
Dear Mrs. So

Pls give us more details for that school as my son
will choose the P. School next year. Also he is K2
at 2009-2010.

Many thanks

Ellen

公爵府

今日係維多利買左參不多5百元校服, 然後係街市買左$135兩條灰色校褲...

大宅

好多謝你同一班家長老師的支持,所以,係心裏亦都想盡力幫pta做到D野...

你記性真係好,囡囡淨系得一科成績稍微好D之麻,咁都比你睇到,除了中文閱讀,其餘科差左好多呀,佢成日掛住玩,每次叫佢溫習默書都要"威迫利誘",真係頭都大埋,今朝先同我講,佢話寧願星期一至日都番學,原因係唔使我星期六日成日迫佢默書,我話我都唔係迫你架,係提醒你咋

係呢,你細仔應該入左WKS,到時你地一湊就係一對,唔使兩頭走,咁都慳番D時間,細佬跟住阿哥,仲好玩...

原帖由 mrs.so 於 09-11-18 13:56 發表
FANNY,

公爵府

係呀, 我細仔出年都係WKS學生, 我同校長都傾過好擔心細仔應付唔到, 但係經過呢段時間去觀察細仔近期既表現, 同埋今朝佢又同我講好鍾意返學, 好想學哥哥做WKS學生, 佢會比心機, 叫我比佢入WKS, 唔好其他學校, 佢會唔開心, 兼且WKS有好多學校資源配套, 我地要相信學校, 所以我地決定比細仔入WKS, 我已經叫左朋友留哂D校服比我細仔...

大宅

12月18日係學校開放日-[聖誔樂滿FUN],大家會唔會到呀?有好多野睇。

大宅

放假啦,祝願各位聖誕快樂!

今年放完聖誕假先至做評估,睇來假期都唔會點輕鬆,小朋友同家長都要一齊加油了。

公爵府

我個仔話OPENDAY好開心呀!

我好耐都無出現係學校, 真係好忙...

FANNY女女點呀, 近期天氣凍番, 小心女女氣管...

祝大家聖誕快樂...!!!

大宅

多謝mrs.so關心呀。聽日冷空氣又來啦,E+的天氣就好似條蚯蚓咁,氣溫伸下縮下咁,真係好易感冒,大家同小朋友都要多加保重!E+同亞囡溫緊書...點樣可以快D記低乘數表呢

公爵府

無特別方法架, 我無時段突然叫亞仔背乘數表...

明天就考試, 各位家長要加油呀!!!

公爵府

各位,

我嘔哂血呀!

熹熹成績出奇地差....哎

你地小朋友成績又點呀?

又要準備下學期開始, 今年真係好趕呀!

大宅

畀面勳章

囡囡成績都ok, 好過上一次評估小小!

公爵府

"鄧"你高興呀!

我係→

今年我細仔都入wks, 呢個仔我仲嘔血...

你小二既書會5會留呀?5要留比我呀!

大宅

畀面勳章

小二5會留的, 俾你無問題!
都有幾科9字頭, 其餘有些7幾~8幾啦!
因為聖誕我奶奶湊, 我叫奶奶和姑仔唔可以俾佢睇電視, 買左d練習俾佢做, 做完先可俾睇電視!

大宅

畀面勳章

mrs so,

還未攪點無良業主??

公爵府

都好...我個仔除左常識同英默係9字頭, 其他7-8呢...

我未搞掂業主呀, 唔理咁多, 告就一定會告...

公爵府

剛收到熹熹電話, 今日常識堂倒蛋, 比老師罰抄校規...哎...

大宅

畀面勳章

男仔係倒旦d! 我囡都唔係好得幾多!

首頁

尾頁

跳至