自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

有冇人知DSC直X店最近靜雞雞改O左個中文名, 唔知佢地以前賣O既電器仲有冇保養? 間公司有咩問題呢?

伯爵府

畀面勳章

之前個朵臭曬所以改名呃人 ??

男爵府

呢間野我一早已blacklist佢!

大宅

敢我想問改左咩名呀

男爵府

德爾斯

大宅

原帖由 methy 於 09-11-13 18:14 發表
德爾斯

哈哈..仲以為自己睇到威爾斯 原來睇錯

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我喺呢間訂左張sofa,
前兩日送左貨,
睇過網上關於dsc好多好多差評,
但收左張sofa無問題之餘,
今日仲突然收到佢地電話,
話想問番當日送貨人員既態度,
所以對呢間野印象唔太差~

別墅

回覆 1# EVA222 的文章

我試過買電器, 明明買3000, 佢地開張收據係7000! 佢話佢地D野唔可以註明實價, 太平比代理鬧! 但係我覺得好有問題!

禁止訪問

男爵府

睛靈勳章

原帖由 cylmama 於 09-11-13 18:59 發表
我試過買電器, 明明買3000, 佢地開張收據係7000! 佢話佢地D野唔可以註明實價, 太平比代理鬧! 但係我覺得好有問題!

我買2部冷氣5千幾,張單就開大2千幾,但實收我5千幾,佢話個差價係平咗比我 ,咁我問佢有冇原廠保養,佢話有,咁我就冇理佢,因為當時格過價,佢平過風閘,百魯燴,醉好,郭美.

別墅

回覆 1# susumsum 的文章

佢連贈品條數都計埋落張單度(條數又再開大咗), 佢地最初又話驚比人話佢地賣得平, 但係佢地又會FAX張平報價比我, 我跟報價上面個價錢去入數! 佢地都好矛盾!

伯爵府

畀面勳章

原帖由 paklok 於 09-11-13 06:59 PM 發表
前兩日送左貨,
所以對呢間野印象唔太差~ ...

唉你就好啦~~我果陣買過個鞋柜.個師傅好似趕住收工咁好快就砌完走,我等佢地走左放D鞋上去..放左3對果格已經跌,打返去同佢地講叫佢地整佢地就推推推,,打N次N次都o係到吹水,話搵人上黎睇第2日通知我,,第2日緊係冇左件事啦~
搵左成個星期結果c6話算喇,廢事打去自己動氣,自己整,,而家係咁e用住先...
諗起都嬲~

伯爵府

我年頭買左一張 $1700 左右既床.

得一個師傅裝, 非常唔熟手! 裝完都搖搖下咁.佢走左後, 我企上張床抹, 點知床柄櫃全個 "luck" 左出來. 我即刻再 call 去講情況, 後來另一個師傅上來再裝番好張床.

我估佢地本來係一起送貨, 安裝. 但可能想快趕收工, 分頭行事!

張床質素勁差!!!

因為第二個師傅裝時, d 櫃筒係攞左出來抹, 到個師傅走左, 張床穩, 點知又放唔入 d 櫃筒. 咁算啦, 我就唔要櫃筒囉, 我就掉左去.

仲有個床柄櫃, 個門係向下揭開的. 但開完想關埋係唔"陷"既, 搖搖下咁! 我好驚訓訓下覺, 全個門趺落個頭到! 即晚又張個門拆出掉左.

用左兩個半月, 都仲發出化學味!!! 最後驚 d 味有毒, 要掉左張床!!!

我都 blacklist 左呢間野, 好過份!!!

別墅

回覆 1# Chamo 的文章

佢地做生意D手法好有問題

禁止訪問

好媽媽勳章

別墅

回覆 1# sweetcouple 的文章

但係佢地賣o既唔係咁新o既款, 係廣告都有寫明價錢(咁洗o麥話驚代埋知), 明明係4千, 張單成7千, 仲有連贈品都寫埋價錢落單度

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

要作大個營業額俾債主(銀行)睇?
淡淡的來, 好好的去 ....

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 paklok 於 09-11-13 18:59 發表
前兩日送左貨,
所以對呢間野印象唔太差~ ...

我經驗都ok喎,又係上網見好多人都鬧爆,我係貪平同諗住粗用,買左個tv組合櫃&飯檯,佢送貨 & 裝hum d人真係好似黑社會人咁,佢地上到黎,得我一個收貨,真係有d驚,但有d野我好驚咁問佢地,佢地極好禮貌喎! 所以我都有比tips。

同埋,我屋企樓下大堂有約10級樓梯,要另收費(咁我搬屋時,搬屋公司都有charge呢樣野),第一次送飯檯黎,班人話公司落單人唔知,其實應該係要加$$,話以前都送過我地呢度,係不嬲有咁做,我問咁要唔要即刻比番(因我有d驚,個個好惡咁樣),但跟住都有禮貌同我講話,今次算啦。到第二次送個tv櫃前兩日,佢地公司都有打比我解釋清楚& 話tv櫃計漏左樓梯費,話我知要charge番。

張餐檯裝完,個阿頭發覺有少少問題(講真我無留意),都無求其交貨,仲話幫我同公司講番,跟得足。

係有轉送組合櫃,約4點,搞到成7點先到,因我趕時間,打左比佢地兩至三轉,佢地都有話sorry同仲做緊第二個客,會盡快到。所以印象都唔差。

之前上網聽見話個客戶服務熱線長期無人聽,我都有打過,都唔係,次次打去都好ok,但我估係飛左上大陸台,因d人講野唔純正。

別墅

回覆 2# bplus 的文章

總之覺得咁樣做生意, 好有問題! 尤其係, 咁大間公司, 個名話改就改!

首頁

尾頁

跳至