夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 於 09-11-19 10:37 發表

YANFAMILY
冇錯!! 佢係個D好正經的人。或者講佢係一D做野會計算利益的人。正如佢覺得睇八卦雜誌冇益,所以佢唔會睇;佢只會睇正正經經的書。佢要求我上進,佢覺得工餘時間/假期應該做一D有意義0既野,讀書又好做運動又好,總 ...

乜你c6平時d生活軍訓甘 ,

男爵府

原帖由 YANFAMILY 於 09-11-19 15:00 發表
我明呀,因為我老公結左婚就同以前好唔同呀,我同佢一斉係勁辛苦,因為佢開口埋口就話我係底能百知等,我教小朋友既佢又話我教得唔好,又話上課程係無用,但佢自己又唔多理,SORRY係唔理至ARM,我同佢一斉只是未離婚炸.算啦, ...

我結婚才半年呢,不過真係冇諗過結婚住埋一齊之後會有咁多問題,之前講個D只係其中一部份,仲有好多其他問題的。仲需要好多時間去磨合。

你都唔好咁易放棄呀,更何況你地有小朋友。

男爵府

原帖由 Nancy20090615 於 09-11-19 20:28 發表
再睇就真係您老公係我, 您係我老公. 佢又係咁, 好耐都唔做運動一次, 唔會進修, 成日係睇電視. 除左煲電視, 佢又係報紙不離手. 唯一相似o既係, 我未生bb前都係瞓好多, 讀書時放學又瞓, 放工又瞓, sat/sun 一定11時 ...

好搞笑~ 我同個同事傾開,佢老公又係好似我咁,我懷疑我自己潛意識係男人來的。哈哈~~

男爵府

原帖由 sandy1425 於 09-11-20 09:53 發表

乜你c6平時d生活軍訓甘 ,

Exactly!!
我懷疑係咪我結婚前阿媽冇管我,而家個天搵個老公黎管返我。真係有咁耐風流,鳴...........

複式洋房

其實我原本又係個超級電視咪,人地同我講野我聽唔到的,但因為現在要陪bb,我會之後上網睇囉!! 我老公以前都唔鍾意我睇戲的,佢會入房上網,但我地也有共同喜好,如睇戲,做運動,我覺得總會有些共同興趣的(陪佢行山),您試試發掘出來啦,又或出外吃飯行o下公園傾計,佢會 feel 到您對佢做左野,其他會對您寬鬆d的,總之大家都要努力同付出才會有收穫的!!

原帖由 於 09-11-19 11:36 發表

咁我又唔會無無聊聊都睇一餐0既,但我想睇個D我就會睇囉,通常星期一至五都係睇電視劇多,星期六、日反而冇咩好睇就好少睇,有時電視做未睇過的電影都會睇下,不過我睇電視個時都唔鐘意人地同我講野/問我野。不過我老公係好 ...

男爵府

原帖由 lam_ma 於 09-11-20 12:26 發表
其實我原本又係個超級電視咪,人地同我講野我聽唔到的,但因為現在要陪bb,我會之後上網睇囉!! 我老公以前都唔鍾意我睇戲的,佢會入房上網,但我地也有共同喜好,如睇戲,做運動,我覺得總會有些共同興趣的(陪佢行山),您試試發掘出來 ...

其實我都係呢排追宫心計同富貴門誇張左少少即,之前個D我都冇咁過份的,有得睇就睇,冇得睇就算,至少唔會好似而家咁炒緊菜都走出去睇一陣先。做完呢2套野應該會好D。不過我諗我真係要再發掘多D共同興趣,希望關係可以改善返。努力中........

別墅

GETBBY : 我想問你同你老婆點識架??拍左拖幾耐先結婚呀???
我覺得如果兩個人由拍拖時plan下第時結婚到生兒育女,都應該有一定程度鐘意對方,好想白頭到老,但我聽你咁講,我完全feel唔到你老婆你愛你囉~唔應該計較咁多!!

子爵府

如果一個男人係屋企無地位又好難頂, 你無謂一味迎合佢, 唔鍾意都要比佢知...
你已經比佢搞到無曬自信心, 30K 幾好啦, 做咩一味講到自己無用, 再咁落去會變精神病
自殺講下就算喇, 如果你離婚出去都大把市場啦
你老婆搵得多又點, 佢果行花無百日紅, 何況佢用盡手段, 有報應的 搵得多又大洗無咩錢剩既話, 就仲衰過搵一萬幾千啦
你應該好好諗下自己想點, 去或留, 走又帶唔帶個女呢?!
TAEK CRAE

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

多謝你呀,我地都要努力呀!
原帖由 於 20-11-2009 11:16 發表

我結婚才半年呢,不過真係冇諗過結婚住埋一齊之後會有咁多問題,之前講個D只係其中一部份,仲有好多其他問題的。仲需要好多時間去磨合。

你都唔好咁易放棄呀,更何況你地有小朋友。 ...

複式洋房

同我個case都幾似. 我教到3個仔女都好乖同鍾意學習. 個大女重依家小一考全班第2. 但c6成日"破口大罵"我, 我自問好努力照顧屋企. 佢日日打機上網睇電視買股票聽收音機好ok, 我上網玩一陣 facebook game 就鬧爆我. 我己同c6講等仔女全部入左大學就離婚, 但重有16年要忍.

原帖由 Nancy20090615 於 09-11-19 20:28 發表
再睇就真係您老公係我, 您係我老公. 佢又係咁, 好耐都唔做運動一次, 唔會進修, 成日係睇電視. 除左煲電視, 佢又係報紙不離手. 唯一相似o既係, 我未生bb前都係瞓好多, 讀書時放學又瞓, 放工又瞓, sat/sun 一定11時 ...

瑪瑙宮

佢唔敢閙爆我, 因為我都幾惡下. 我都好憎架攪掂 d 野重比面色我睇, 佢就咩都無做過, 開燈熄燈睇電視瞓教係咁多. 以前真係有諗過個仔獨立就離開自己生活, 亦都唔會再嫁, 天下烏鴉一樣黑.

我地就係咁, 理好頭家, 教好細路黎當安慰獎. 我個 goal 係 make sure 下個月屋企有錢用. 到細路大左照鏡就睇到自己出晒紋. 我覺得結婚就係呀媽同老婆個角色大換轉o既姐, 總之 c6 們就他他條條享屋企福.

原帖由 finayang 於 09-11-22 05:58 發表
同我個case都幾似. 我教到3個仔女都好乖同鍾意學習. 個大女重依家小一考全班第2. 但c6成日"破口大罵"我, 我自問好努力照顧屋企. 佢日日打機上網睇電視買股票聽收音機好ok, 我上網玩一陣 facebook game 就鬧爆我. ...

複式洋房

Nancy20090615

..我同你相反…c6覺得我做咩都唔合佢心水,
從來只有人遷就佢
我做錯少少野, 即丙我….
唔識關心人, 體諒人
佢做錯事….我就唔會出聲….
因我唔想同佢嘈影響到個仔
我的人工全部貢獻給頭家
有時我都在想
同個仔單獨生活仲輕鬆自由..
起碼想做咩就做咩
想去邊就去邊
唔使顧慮他喜不喜歡想不想去
但無法, 個仔超鐘意佢, 見少一陣都唔得….

同你一樣真係有諗過個仔獨立就離開自己生活,
亦都唔會再嫁, 天下烏鴉一樣黑情願單身

首頁

尾頁

跳至