跳至

首頁

尾頁

別墅

我晚晚都會講故事,近日我買左一本新書,諗住多D選擇啦...點知,姮姮一見倒本書,都未講,佢就喊曬口,又做BYE BYE的手勢,咁我無奈地攞本舊書講,佢一見倒就好開心笑出聲TIM。
更奇怪係, 有一晚,我講完故事後,姮姮無啦啦哭喎,(正常係講完故事就ZZ),咁我就攞本新書俾爸爸講,點知姮姮聽到笑笑口喎...!!!!

別墅

姮姮媽咪,
或者以下本書可幫到你, 解釋到姮姮點解會咁,可能姮姮的秩序感的敏感期已到
http://www.yousendit.com/transfer.php?action=batch_download&batch_id=TzY3bUpVMVhWRDkzZUE9PQ

原帖由 Tammyngf 於 09-11-16 12:10 AM 發表
我晚晚都會講故事,近日我買左一本新書,諗住多D選擇啦...點知,姮姮一見倒本書,都未講,佢就喊曬口,又做BYE BYE的手勢,咁我無奈地攞本舊書講,佢一見倒就好開心笑出聲TIM。
更奇怪係, 有一晚,我講完故事後,姮姮無啦啦哭 ...

男爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

佑佑呢排都好怪呀.
問題一: 唔比人沖涼, 一直喊到沖完.... (我差d以為佢比人非禮過)
問題二: 著o左既衫一件都唔可以除 - 呢排凍o左, 出門時一定著內衣, 面衫同褸. 咁去到室內, 我都會第一時間幫佢除褸, 但佢每次都喊到拆天, 一定要你幫佢著番為止!
~~~ LOVE & PEACE ~~~

別墅

咁奇怪....而家nathan就係沖完涼唔肯著衫, 晚晚都要好似捉雞仔咁同佢著衫呀!!!

原帖由 Allyly 於 09-11-16 11:05 發表
佑佑呢排都好怪呀.
問題一: 唔比人沖涼, 一直喊到沖完.... (我差d以為佢比人非禮過)
問題二: 著o左既衫一件都唔可以除 - 呢排凍o左, 出門時一定著內衣, 面衫同褸. 咁去到室內, 我都會第一時間幫佢除褸, 但佢每次都 ...

大宅

原帖由 tsl0511 於 09-11-17 14:16 發表
咁奇怪....而家nathan就係沖完涼唔肯著衫, 晚晚都要好似捉雞仔咁同佢著衫呀!!!

係啦,我個都好鐘意沖完涼唔著3...平時除衫,佢自己仲會好快手咁除左佢,跟手就擺係地下..除褲仲快,尋日朝早,我掉一掉轉個頭,無啦啦又除左自己條褲同片, 幾驚凍親佢個pat呀:;pppp:

大宅

我個囡又係咁喎, 第一下洗頭髮已經唔多LIKE, 落水就最開心, 沖完要著衫就走, 天氣咁凍, 都想快D同佢著番衫架麻, 佢地都唔知個凍字點寫, 真難攪

我只係教過工人姐姐同佢著衫時搵D佢鍾意既嘢比佢玩, 令佢坐定定, 咁就快快手同佢著衫, 我諗都行得通呱!

洋房

我個仔近日成日話"唔好,唔好",我話錫錫媽媽又係咁,不過,邊講邊笑住,

我問係唔係返學比人搞?(托兒所).....講笑

有時去街前或後,唔比人除衫,沖涼又唔鐘意衫喎~怪怪哋

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

講開衫, 有冇試過教佢地自已着3? 若果佢地有机会參予多d, 就会合作多d, 兼又学多样野, 沖完凉Jasmine自己查cream, 咁我就幫佢着片着褲, 唔驚冷親又合作!

複式洋房

the link is expired

原帖由 littlegracehk 於 09-11-16 10:43 發表
姮姮媽咪,
或者以下本書可幫到你, 解釋到姮姮點解會咁,可能姮姮的秩序感的敏感期已到
http://www.yousendit.com/transfer.php?action=batch_download&batch_id=TzY3bUpVMVhWRDkzZUE9PQ

...

I am very interested in the content, can you pm to me?

複式洋房

Me too, please PM me the content again!!

男爵府

原帖由 Forever@Friends 於 09-11-18 16:18 發表
我個囡又係咁喎, 第一下洗頭髮已經唔多LIKE, 落水就最開心, 沖完要著衫就走, 天氣咁凍, 都想快D同佢著番衫架麻, 佢地都唔知個凍字點寫, 真難攪

我只係教過工人姐姐同佢著衫時搵D佢鍾意既嘢比佢玩, 令佢坐定 ...

晞彤都係一樣呀~~
- 唔肯洗頭, 但落女玩就超開心

- 死都要自己著褲同"物"仔......
著成個字都要堅持到著到為止......

- 出街一定要著外套, 仲要zip到上頸......

- 如果佢o係片片"ng ng"就死都唔肯比人掂, 你行近佢會走同大嗌......

別墅

如想 DL 呢本書,請到以下條 LINK :

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2744273-1-1.html

原帖由 smallmom08 於 09-11-25 01:25 AM 發表

I am very interested in the content, can you pm to me?

首頁

尾頁

跳至