懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

我大概生完兩星期後食左幾日薑醋, 之後冇再食了, 而家已經一個月, 但啲惡露仲未清, 係咪關啲薑醋事呢? 有乜辦法可以快啲停呀? 我應該點做呢? 有冇媽咪都係咁呀, 麻煩幫幫忙, 謝謝

公爵府

好媽媽勳章

我都係生完有1個月有多啦,但都仲有d惡露,我個陪月姨姨話d惡露大約6個禮拜先會完晒,你唔駛驚,你d惡露咩色架??
原帖由 甜滋滋 於 09-11-16 10:44 發表
我大概生完兩星期後食左幾日薑醋, 之後冇再食了, 而家已經一個月, 但啲惡露仲未清, 係咪關啲薑醋事呢? 有乜辦法可以快啲停呀? 我應該點做呢? 有冇媽咪都係咁呀, 麻煩幫幫忙, 謝謝 ...

大宅

好媽媽勳章

我個時好似唔止一個月添呀, 來左個幾月, 停左唔夠兩星期又來返, 健康院姑娘話正常, 佢話生完bb起碼一年, 月經先會完完全全正常。
只要唔臭唔痕就冇問題。

公爵府

原帖由 甜滋滋 於 09-11-16 10:44 發表
我大概生完兩星期後食左幾日薑醋, 之後冇再食了, 而家已經一個月, 但啲惡露仲未清, 係咪關啲薑醋事呢? 有乜辦法可以快啲停呀? 我應該點做呢? 有冇媽咪都係咁呀, 麻煩幫幫忙, 謝謝 ...

我當年又係冇食薑醋, 冇補身, 因為身體勁燥熱, 生飛滋, 惡露來了4x日有多, 有人話飲中藥~ 唔記得係咩

大宅

我都成個幾月先清曬,而且而家每月都好似唔係好正常甘。

洋房

原帖由 黑白豬 於 09-11-16 11:45 發表
我都係生完有1個月有多啦,但都仲有d惡露,我個陪月姨姨話d惡露大約6個禮拜先會完晒,你唔駛驚,你d惡露咩色架??

紅色架. 去完小便用紙巾抺時就淡粉紅囉, 但唔係去小便, 流左落塊M巾度睇就係紅色, 你呢?
我記得你之前喺十月媽媽果度都有留言, 是嗎? 我都係十月份媽媽, 但之前只有睇, 冇乜留言

洋房

原帖由 潁言媽咪 於 09-11-16 12:19 發表
我個時好似唔止一個月添呀, 來左個幾月, 停左唔夠兩星期又來返, 健康院姑娘話正常, 佢話生完bb起碼一年, 月經先會完完全全正常。
只要唔臭唔痕就冇問題。 ...

咁我又聞唔到臭味, 又冇痕, 亦冇血塊, 只係一直都唔清囉, 另外, 唔知係咪尿道炎呢? 小便時會赤赤痛, 好似麻痺咁...又擔心係子宮有事, BK 左星期五睇婦科...

洋房

原帖由 catbon 於 09-11-16 14:44 發表
我都成個幾月先清曬,而且而家每月都好似唔係好正常甘。

你生左小朋友幾耐呀? 我生左一個月, 但仲未清...

洋房

原帖由 Cammy3007 於 09-11-16 12:24 發表

我當年又係冇食薑醋, 冇補身, 因為身體勁燥熱, 生飛滋, 惡露來了4x日有多, 有人話飲中藥~ 唔記得係咩

中醫會唔會主張清哂出黎呢? 到時可能有排都未流完?

子爵府

你係咪想講生化湯呀?

原帖由 Cammy3007 於 09-11-16 12:24 發表

別墅

我都係呀, 生完差唔多一個月, 仲有紅色既惡露, 咁係唔係唔補得架?

公爵府

好媽媽勳章

係丫,我係10月媽媽,你實見過我啦,我成日留言架!

下...係咪keep住都係紅色先?有無試過啡色?
原帖由 甜滋滋 於 09-11-16 15:52 發表

紅色架. 去完小便用紙巾抺時就淡粉紅囉, 但唔係去小便, 流左落塊M巾度睇就係紅色, 你呢?
我記得你之前喺十月媽媽果度都有留言, 是嗎? 我都係十月份媽媽, 但之前只有睇, 冇乜留言 ...

首頁

尾頁

跳至