自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我做左手術之後d骨都唔生返埋...好煩呀

公爵府

牛年勳章

d骨唔生埋? 幾耐呀?
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

子爵府

原帖由 Carol999 於 09-11-17 01:56 發表
d骨唔生埋? 幾耐呀?

事發到E+已經8個幾月喇.....

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

呀"留長"整親隻腳都要成年先出返黎,
何況斷骨,痛好多架喎~

郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

子爵府

原帖由 sharonhwyc 於 09-11-17 02:09 發表
呀"留長"整親隻腳都要成年先出返黎,
何況斷骨,痛好多架喎~

我已經做左手術,整左支通係d骨入面,前後用釘釘住...等緊斷個到埋口,醫生話我d骨唔生,如果生一早好返架喇........

我懷疑緊係個手術做得唔好,所以生唔埋...

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

點解咁架???你幾多歲呢?

我果時18歲斷過骨..我無做手術..用跌打..好快好反..1個月倒..
根住到30歲倒又斷另一隻腳..不過可能唔後生了..都成2-3個先好反..但我都無做手術..又係睇跌打好反..初初個兩個月..好似無好到咁..之後睇骨科..佢話叫我做手術..我唔制..佢比左鈣d片我食..就好快復完了..

原帖由 ~惠惠~ 於 09-11-17 02:15 發表

我已經做左手術,整左支通係d骨入面,前後用釘釘住...等緊斷個到埋口,醫生話我d骨唔生,如果生一早好返架喇........

我懷疑緊係個手術做得唔好,所以生唔埋... ...

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

其實你而家行唔行得呢?

原帖由 ~惠惠~ 於 09-11-17 02:15 發表

我懷疑緊係個手術做得唔好,所以生唔埋... ...

男爵府

我上年11月發生車禍,腳趾骨碎晒,都係鑲左d釘同螺絲,但都1年啦,d骨都未生返埋~~~醫生話有可能永遠都生唔埋喎~~~

原帖由 ~惠惠~ 於 09-11-17 01:35 發表
我做左手術之後d骨都唔生返埋...好煩呀

瑪瑙宮

咁恐佈既??咁你覺得而家點呀隻腳趾?

原帖由 siuyauyau 於 09-11-17 08:46 發表
我上年11月發生車禍,腳趾骨碎晒,都係鑲左d釘同螺絲,但都1年啦,d骨都未生返埋~~~醫生話有可能永遠都生唔埋喎~~~

子爵府

原帖由 emily22 於 09-11-17 08:34 發表
點解咁架???你幾多歲呢?

我果時18歲斷過骨..我無做手術..用跌打..好快好反..1個月倒..
根住到30歲倒又斷另一隻腳..不過可能唔後生了..都成2-3個先好反..但我都無做手術..又係睇跌打好反..初初個兩個月..好似無好到 ...

我24渣...其實我盤骨都裂左,都有做手術,釘左3粒釘,之後個零月d骨就完全好返晒,但隻腳就e+都未好,我都唔知點解,我懷疑第1次醫生做手術做得唔好,因為我已經做左兩次手術喇......醫生話我d骨可能俾膝頭同盤骨用黎釘住支通o既鏍絲釘實左,所以生唔埋,因為隔左半年都生唔埋,以我o既年齡同埋盤骨都已經好快生返,隻腳唔會咁耐都唔生...所以要做手術拆走膝頭o既鏍絲,等我行路時有d力可以慢慢推埋d骨,等佢易d生...但8月18號拆左鏍絲,到上次覆診都2個半月都未生埋,醫生話都係生得好慢好慢好慢.....我諗返起,其實係唔係關我事,定係佢第1次做的唔好...攪到我d骨生唔埋??

因為醫生話再唔生埋又要做第3次手術.......你兩次斷骨都睇鐵打??唔痛咩??我未做手術時郁都郁唔到呀,可能你係好輕微呀??裂定斷??

子爵府

原帖由 emily22 於 09-11-17 08:35 發表
其實你而家行唔行得呢?

我e+行得架...因為有支鐵通係d骨入面支撐住,但有時會痛囉...同埋醫生話如果我d骨再唔生,支鐵通會金屬疲勞,隨時斷開...到時仲麻煩過斷骨

子爵府

原帖由 siuyauyau 於 09-11-17 08:46 發表

你係where睇呀??咁有冇話點解??同埋生唔埋有咩影響呀??

伯爵府

2024勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

03年係巴士上層落下層,跌斷咗3隻腳趾骨,忍帶斷埋,腳掌d骨歪埋,都按咗3口螺絲釘2口釘,打咗成3個月石膏,過多3個月才拆釘,手術都做得好好,條疤痕都叫靚,d骨都生得埋!但果時我都38!
大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

子爵府

原帖由 reego 於 09-11-17 13:31 發表
03年係巴士上層落下層,跌斷咗3隻腳趾骨,忍帶斷埋,腳掌d骨歪埋,都按咗3口螺絲釘2口釘,打咗成3個月石膏,過多3個月才拆釘,手術都做得好好,條疤痕都叫靚,d骨都生得埋!但果時我都38! ...

係囉...我冇理由咁耐都唔生埋架嘛~~我仲成身疤,成個夏天未著過短褲........

咁你忍帶點呀??

瑪瑙宮

OIC ...咁你講既可能性都好高啊..咁你而家點呀..痛嗎??見你都好慘..咁耐都唔好

我18歲果時係小腿骨斷了...大骨同小骨都斷左..都痛架..不過我家人信跌打多D..咪去睇跌打囉..驚要做手術..好反又要擦反D鑼絲出黎..唔想做兩次咁多..

原帖由 ~惠惠~ 於 09-11-17 13:19 發表

我24渣...其實我盤骨都裂左,都有做手術,釘左3粒釘,之後個零月d骨就完全好返晒,但隻腳就e+都未好,我都唔知點解,我懷疑第1次醫生做手術做得唔好,因為我已經做左兩次手術喇......醫生話我d骨可能俾膝頭同盤骨用黎釘住 ...

瑪瑙宮

咁赫人.. 你好後生乍..點解會咁呢?

即是如果好反..都要反條鐵通出黎?係咪呢?

原帖由 ~惠惠~ 於 09-11-17 13:21 發表

我e+行得架...因為有支鐵通係d骨入面支撐住,但有時會痛囉...同埋醫生話如果我d骨再唔生,支鐵通會金屬疲勞,隨時斷開...到時仲麻煩過斷骨

瑪瑙宮

你點解會咁既?發生咩事呀??
原帖由 ~惠惠~ 於 09-11-17 13:50 發表

係囉...我冇理由咁耐都唔生埋架嘛~~我仲成身疤,成個夏天未著過短褲........

咁你忍帶點呀??

子爵府

原帖由 emily22 於 09-11-17 16:56 發表
咁赫人.. 你好後生乍..點解會咁呢?

即是如果好反..都要反條鐵通出黎?係咪呢?

唔係呀....唔洗拎返出黎架,由佢係入面,因為好返已經俾d骨包住左架喇~~

子爵府

原帖由 emily22 於 09-11-17 16:53 發表
OIC ...咁你講既可能性都好高啊..咁你而家點呀..痛嗎??見你都好慘..咁耐都唔好

我18歲果時係小腿骨斷了...大骨同小骨都斷左..都痛架..不過我家人信跌打多D..咪去睇跌打囉..驚要做手術..好反又要擦反D鑼絲 ...

小小痛囉...都痛慣左,所以都冇咩....

一dd手術囉,好似我盤骨都唔洗拎返d鏍絲出黎.....你睇開跌打係where架??因為我都想睇膝頭...俾佢攪攪下膝頭都成日痛~

子爵府

原帖由 emily22 於 09-11-17 16:53 發表

我18歲果時係小腿骨斷了...大骨同小骨都斷左..都痛架..不過我家人信跌打多D..咪去睇跌打囉..驚要做手術..好反又要擦反D鑼絲 ...

如果真係關個醫生做手術做得唔好事....我可唔可以投訴架??

首頁

尾頁

跳至