在職全職

跳至

首頁

尾頁

別墅

公司都有過百人以上, 如想在公司推行紙張循環再用, 即希望將A4recycle兩面用. 如何可以在鼓勵的情況下, 令過百人可以實行呢?
請提供多方面實行方法及意見, 謝謝.

別墅

你哋公司會有專人收集可再用紙嗎?? 你們是用share printer 嗎? 如果係的話, 可assign 一部是專門用recycle paper 的, 但文件只能作內部或filing 用, 另外的printer 就用全新紙, 可print 文件給客戶的..

別墅

mm..many tks for your advice.

原帖由 yanyanjimjim 於 09-11-18 10:13 發表
你哋公司會有專人收集可再用紙嗎?? 你們是用share printer 嗎? 如果係的話, 可assign 一部是專門用recycle paper 的, 但文件只能作內部或filing 用, 另外的printer 就用全新紙, 可print 文件給客戶的.. ...

珍珠宮

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 熱血勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

其實我覺得呢個係一個好方法來的. 我呢間公司都係我黎左先多少少人用環保紙.

我公司的PRINTER都係公用的, 不過就冇咁多人, 因為有幾個TRAY, 所以可以有一個TRAY專門放環保紙的, 其他放白紙.

對的, 環保紙只是FOR內部或FILING用的, 如果不是的話, 可能會洩漏公司的機密.

別墅

收到晒. 各位意見都好practical. 多謝晒.

原帖由 joannewu_0302 於 09-11-18 10:42 發表
其實我覺得呢個係一個好方法來的. 我呢間公司都係我黎左先多少少人用環保紙.

我公司的PRINTER都係公用的, 不過就冇咁多人, 因為有幾個TRAY, 所以可以有一個TRAY專門放環保紙的, 其他放白紙.

對的, 環保紙只是FOR ...

禁止訪問

大宅

另外要在printer 放一個收集A4紙recycle,人好衰方便佢地放D printer錯/或無用單面紙^^ 一面收已印單面紙, 另外PRINTER 有個TRAY放A4紙recycle, 對野用A4紙recycle就好好多

子爵府

Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

貼多d notice lor~
放 tray 係好方法~

除左用 recycle paper...另一個係多d print 雙面~

首頁

尾頁

跳至