自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我講先, 希望囝囝可以系香港讀完大學, 最重要系身體健康, 冇病冇痛, 拱我就開心啦

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

保衛地球

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我又冇諗過要佢讀到幾高.....我淨係希望佢同個妹大個o左都可以好似而家o甘...攬頭攬勁...做對好好好姊妹就好喇.

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

只要健康, 有愛心, 聰明,聽話, 我就好滿足啦~

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

每日都開開心心,同我一路保持良好關係。
大個左識做人囉

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

健康快樂, 自立自愛~
讀書我唔會強求 (不過當然希望佢讀到啦.. 條路都好行d~)

c6話expect佢會孝順養家架! 因為雖然6299自己都有能力($$), 但係佢兩兄弟都"養"起6299平時開消架!

大宅

短期(而家細): 要獨立, 唔好依賴我
長期(到我老): 我可以依賴佢

子爵府

唔好做d令阿媽傷心事情...
做有用ga人
叻唔叻唔緊要
唔好做壞人我就安樂lu~

禁止訪問

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

1. 身體健康
2. 唔好做壞事, 行叉踏錯
3. 孝順

不過其實做到1, 等如做到3, 因為身體健康=孝順父母

大宅

好媽媽勳章

做研究, 醫好癌症

珍珠宮

畀面勳章

I hope my daughter will have a good career and husband in future. The most important that she gets a healthy body

大宅

原帖由 高達媽 於 09-11-18 15:59 發表
我講先, 希望囝囝可以系香港讀完大學, 最重要系身體健康, 冇病冇痛, 拱我就開心啦

只希望我3個小朋友能夠做個開心快活人, 身體健康

禁止訪問

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

健康快樂, 正直知足, 識得感恩惜福.

男爵府

~唔好行差踏錯(做d會比人坐監既野)
~身體健康
~有品
~讀多d書讀少d書無緊要,搵到錢養到自己同老婆仔女已好好

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

希望自己d仔女健康, 幸福, 快樂
千奇唔好做社會寄生蟲, 呢句係婆婆講嘅

大宅

健康
開心
搵到自己既理想

大宅

我對我女的期望:
1) 不要結婚! 我希望佢做一個快樂既女人, 做一個亮麗灑脫的當代女性!
即使結婚, 亦唔好將婚姻看得是人生的一切!
2) 不要對愛情存有過多的期望! 更加不要把愛情看為人生唯一重要的東西!
3) 懂得愛亦懂得被愛, 享受愛亦享受被愛!
4) 懂得珍惜眼前所擁有的, 但不會因為失去所擁有的而變得消沈。
做人懂得收放自如!
5) 跟弟弟相親相愛! 孝順父母!
6) 不要貪圖富貴及小便宜, 但要對錢財緊慎, 千萬別搞得一身債務!
7) 對別人要存憐憫的心, 盡可能幫助別人(金錢例外)。
8) 對身邊的事物充滿好奇心!

我對我仔的期望:
基本上跟姐姐一樣, 但如果真的要結婚, 取個像我一樣的老婆吧!

侯爵府

好媽媽勳章

冇野望 至緊要身體健康 平安 冇病冇痛 冇咩意外 (可能我個人灰d 好怕佢地有咩事 ) 2姊妹双親相愛 大個讀書唔晒最叻 but唔好係no 尾個我都心滿意足la
原帖由 高達媽 於 09-11-18 15:59 發表

首頁

尾頁

跳至