夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

BTW, 其實我老公都差不多完全唔做家務, 有時見住我手忙腳亂, 佢都只係對住部電腦; 同佢傾計, 有咩蠢唸法時, 佢又會好不滿, 但我O既時間用晒係工作 (我做一D出名好忙O既工作), 湊仔, 家務上面, 佢就放工就睇書, 雜誌, 電腦
有時做野, 真係做到唔洗瞓, 佢都唔會幫手....我想話, 好多男人都係咁, 佢地覺得湊仔, 家務, 同小朋友玩都唔係佢地O既責任, 又或者佢地唔識, 就不如唔掂, 仲會同你講: 我唔行埋黎倒潟水已經好幫忙....其實呢D都係一家人之間常有O既"傷害"

我會忟, 但唔會話老公唔愛我, 因為愛唔等於做家務....做家務亦唔等於愛你
面對呢D問題, 我會唸下, 佢有咩表現代表佢愛我呢....呀! 對! 佢好鐘意食牛, 我唔鐘意, 就算叫兩個餐, 分開食, 佢都會叫兩樣我都食O既野, 唔會叫牛肉, 到返工, 我唔O係身邊, 佢先會去食牛

唸多D佢點對你好, 唸少D你覺得佢唔好O既地方

洋房

pyjess

我好明白你講既野...如果唔係3年前已經走左...呢3年我無白過我覺得我要做既要努力既已經做晒...或許妳可能覺得我仲係未夠努力...但我已經很累亦已經心灰意冷...單方面去努力始終都係無用...佢到而家都唔覺我地咁樣有好大問題...我做咩都無用...

侯爵府

所以我覺得你要搵婚姻輔導, O係我眼中, 除左暴力同埋重覆有外遇, 其他問題都有得救

兩個人一齊, 總有不同冀望, 無論O個個係你老公, 定另一個男人, 都會一樣
原帖由 夏娃 於 09-11-25 00:26 發表
pyjess

我好明白你講既野...如果唔係3年前已經走左...呢3年我無白過我覺得我要做既要努力既已經做晒...或許妳可能覺得我仲係未夠努力...但我已經很累亦已經心灰意冷...單方面去努力始終都係無用...佢到而家都唔覺 ...

別墅

To: pyjess

將咒詛變成祝福, 感動

別墅

將咒詛變成祝福, 感動

侯爵府

多謝! 亦感恩....希望咒詛只去到4代, 而祝福就從我地開始直到千萬代~

原帖由 DeltaTeam 於 09-11-25 22:16 發表

將咒詛變成祝福, 感動

複式洋房

原帖由 wife 於 09-11-19 13:57 發表
ok 喎, 無咗鬧交時段,相對地多咗時間同個仔玩同溝通,個仔都開心咗! 暫時未有影響, 反而我同個仔生活仲舒泰咗,兩個人悠然自得,鐘意去邊就去邊,鐘意食咩就食咩,生活都吾知幾寫意!
ps:離婚後我覺得自己好似"放監"一樣.. ...
真係可以重生嗎,,如果自己有能架禁係好架,,無能架點算啊,,,
冰之王國

複式洋房

原帖由 夏娃 於 09-11-19 03:21 發表
現正準備同丈夫分開住,有一個小朋友會跟我住但好擔心會影響到佢...
真係唔知哦,,我今晚先同個女講,,話如果爸爸媽媽分開左你會跟邊個啊...阿女話要跟媽媽啊....
冰之王國

子爵府

原帖由 芍芍媽 於 25-11-2009 23:54 發表
真係可以重生嗎,,如果自己有能架禁係好架,,無能架點算啊,,,

Of course!
如果無能力就要迫自己去搵多D錢,直到有能力吾使靠人比一分一毫都有信心可以養大個小朋友,到時佢比贍養費咪當BONUS囉;無辦法啦,單身就話自己咩都無所謂暏,但有小朋友,好多嘢都要從長計議,無謂攞個小朋友嚟"博"!

洋房

終於同佢講清楚晒,各自搬回家分開住,佢無反應,亦無野講,仲有一星期就搬了...呢段時間大家好似完全唔識咁住係同一間屋到一句說話都無再講............

首頁

尾頁

跳至