跳至

首頁

尾頁

別墅

有沒有家長的小朋友讀五常法幼稚園呀? 你地覺得點呀?

大宅

現在麻麻地...
原帖由 ciwed 於 09-11-19 12:57 發表
有沒有家長的小朋友讀五常法幼稚園呀? 你地覺得點呀?

別墅

麻麻地? adalee, 可唔可以講多少少呀?
我個小朋友有interview, 但其實何袁惠琼已經收左佢, 不過地點就五常法近好多, 我都唔知去唔去in好, 佢仲要面試當日已經要交成千蚊
原帖由 adalee2006 於 09-11-19 18:17 發表
現在麻麻地...

男爵府

下, 點解要交成千蚊既?

原帖由 ciwed 於 09-11-24 12:36 發表
麻麻地? adalee, 可唔可以講多少少呀?
我個小朋友有interview, 但其實何袁惠琼已經收左佢, 不過地點就五常法近好多, 我都唔知去唔去in好, 佢仲要面試當日已經要交成千蚊
...

大宅

我知,我上星期六都有去五常法interview呢(N1),基本上唔係in d乜,係唔係佢都會收你呢,個老師同你同小朋友傾兩句,跟住叫你等一陣,有咪叫你去校務處交$500留位費,同埋$600校服費,不過我兩樣都冇交,想諗清楚先~~~

原帖由 JENNYCHOI 於 09-11-24 14:31 發表
下, 點解要交成千蚊既?

別墅

其實我之前已經同仔仔去in左n1, 不過就唔收
岩岩就再來信我我地12月5日去in k1, 封信仲講明帶定錢當日交$500留位費,同埋$600校服費
我同老公都覺得間學校怪怪地
原帖由 kikicookie 於 09-11-24 15:27 發表
我知,我上星期六都有去五常法interview呢(N1),基本上唔係in d乜,係唔係佢都會收你呢,個老師同你同小朋友傾兩句,跟住叫你等一陣,有咪叫你去校務處交$500留位費,同埋$600校服費,不過我兩樣都冇交,想諗清楚先~~~

...

複式洋房

原帖由 ciwed 於 09-11-25 12:52 發表
其實我之前已經同仔仔去in左n1, 不過就唔收
岩岩就再來信我我地12月5日去in k1, 封信仲講明帶定錢當日交$500留位費,同埋$600校服費
我同老公都覺得間學校怪怪地
...

hi!!! 我同你一样,封信講明帶定錢當日交$500留位費,同埋$600校服費,咁即係唔使in 啦,都叩收梗,只不過叫你去比錢啫

等待驗證會員

我個女讀緊K2,呢間學校係比其他貴,不過暫時都覺得OK!

大宅

大家好, 我個囡都on 左五常法出年n1, 老師問左d野同叫阿囡玩下積木同生果就ok左, 佢地都叫我即刻交$1100, 不過因為以前我已經交左$600嘉德麗留位費...現在15/16唔知比唔比阿囡讀五常法好, 因為都見到第二d topics話五常法麻麻....唉...點算好呢???

男爵府

原帖由 pjbb 於 09-12-7 16:56 發表
大家好, 我個囡都on 左五常法出年n1, 老師問左d野同叫阿囡玩下積木同生果就ok左, 佢地都叫我即刻交$1100, 不過因為以前我已經交左$600嘉德麗留位費...現在15/16唔知比唔比阿囡讀五常法好, 因為都見到第二d topics話 ...

咁就更加唔駛唸,返嘉德麗,大家做同學仔

複式洋房

原帖由 pjbb 於 09-12-7 16:56 發表
大家好, 我個囡都on 左五常法出年n1, 老師問左d野同叫阿囡玩下積木同生果就ok左, 佢地都叫我即刻交$1100, 不過因為以前我已經交左$600嘉德麗留位費...現在15/16唔知比唔比阿囡讀五常法好, 因為都見到第二d topics話 ...

Oh, same case to me ar. I also paid for the 嘉德麗 but didn't for 五常法. 皆因我不太喜歡五常法, 由其係佢地嘅語言方面, 我覺得麻麻地la(experience by myself).

複式洋房

原帖由 HWY 於 09-12-7 17:23 發表

咁就更加唔駛唸,讀返嘉德麗,大家做同學仔

咁大家咪可以做同學仔law!!
我囝囝讀上午班, 你呢?

男爵府

原帖由 BunnyBaby 於 09-12-8 10:32 發表

咁大家咪可以做同學仔law!!
我囝囝讀上午班, 你呢?

Hi BunnyBaby,

我囡囡都係上午班,你囝囝幾大呀!我囡囡8月出世,你住邊樹?

複式洋房

HWY,

我囝係0805 baby, 我住聯和虛果樹.
What do u think for the interview of Cataline?
其實我嗰日嘅feeling 唔多好, 覺得個老師只求answer, 對小朋友毫無愛心可然, 不過係no choice 嘅情況下, 唯有揀佢law.

男爵府

Hi, BunnyBaby,

果日既interview算係順利完成,around 10mins就搞掂。我覺得短短果10mins又唔可以肯定佢地無愛心,我對呢間學校感覺幾好,只嫌校舍細。

複式洋房

原帖由 HWY 於 09-12-8 17:10 發表
Hi, BunnyBaby,

果日既interview算係順利完成,around 10mins就搞掂。我覺得短短果10mins又唔可以肯定佢地無愛心,我對呢間學校感覺幾好,只嫌校舍細。

其實我都有諗可能只係個別老師嘅問題, 因為我見其他老師&校長都好好笑容. 係呀, 我都覺得佢地D classroom 好似好細咁.

係呢你又住邊樹呀? 點解你咁like 嘉德麗呀?

男爵府

原帖由 BunnyBaby 於 09-12-9 09:19 發表

其實我都有諗可能只係個別老師嘅問題, 因為我見其他老師&校長都好好笑容. 係呀, 我都覺得佢地D classroom 好似好細咁.

係呢你又住邊樹呀? 點解你咁like 嘉德麗呀? ...

我住華明果邊架。
我住係Fanling只有3-4年,唔太熟呢邊,都係靠口啤,同埋pre-school呢邊無咩好選擇,咁細又唔敢送去太遠讀。你係咪在職mama

複式洋房

原帖由 HWY 於 09-12-9 10:22 發表

我住華明果邊架。
我住係Fanling只有3-4年,唔太熟呢邊,都係靠口啤,同埋pre-school呢邊無咩好選擇,佢咁細又唔敢送去太遠讀。你係咪在職mama?

我又係住咗4年到, 唔熟fanling, 又唔想佢舟車勞動, so chose Cataline lor.
Yes ar, i'm a working mami.

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

大埔區口碑唔錯的安基司幼稚園會係10年8月在榮輝中心附近開分校, 大家可以考慮吓.不過該校是私校,不收學劵.

首頁

尾頁

跳至