興趣嗜好

跳至

首頁
12345...10

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 眼超超 於 09-11-23 11:52 發表
好眼瞓.

我自己無咩親身經歷(touch wood ) 講d黎聽吓醒吓神.

咦, 好衰架, 人地怕架麻, 無拿拿開呢個topic, 人地睇又唔係, 唔睇又心思思(當然都係忍唔住入咗嚟 ), 好在唔係夜晚啫

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 bvei 於 09-11-23 13:41 發表
呢個係我親身經歷...早前, 我買了新屋(而家後悔睇樓時, 夜晚冇去睇過)..因為後來入住唔夠2wk, 我已經見過"她"3次...每次都係我沖涼時, 佢坐係我床上, (因我個係主人套房, 而個toilet係改左用玻璃間格, 所以係可以望 ...

我想問你兩個你幾大呀?
睇樓有冇帶2個仔去呀?

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 小bie豬 於 09-11-23 14:28 發表
3年前我陀住細女搬黎而家呢度住,除左間屋暗d(因為業主三面牆都用櫃貼住,封晒d窗)之外都唔覺有大問題,直到細女出世差唔多2個月大時,有一晚點幾2點我係梳化餵人奶,餵餵下抱住bb訓左覺,訓訓下隱約聽到飯廳有人喊,我以為 ...

係呀, 俾我都返媽度, 好驚

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 小bie豬 於 09-11-23 14:49 發表
1個月後冇咁驚就返返自己屋企訓啦,過左一幾個月嘅一日,亞女d同學仔連家長黎我屋企玩,其中有個家長(A)坐左陣就話要走,佢個仔點喊,我地點留佢都唔肯留低堅持要走........過左幾日另一個家長打電話比我話我知點解(A)死 ...

快啲講啦, 緊張死我喇, 好似追劇咁!!:lol

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 小bie豬 於 09-11-23 15:24 發表
跟住又過一段時間,一日嘅黃昏我唔舒服,食左藥係房訓,訓訓下聽到好嘈,小朋友玩到癲嘅聽,我以為留下個女仔個妹(叫亞b)黎左,因為我見到有個好似亞b咁上下嘅女仔係度跑來跑去,我咪大叫唔好嘈囉,跟住聽到我死6叫亞女細聲d ...

小bie豬, 你好衰架, 又吊癮, 快啲講...快啲講...

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 小bie豬 於 09-11-23 15:29 發表

發生果刻真係好驚架,但過左再諗返就唔係好驚

你好叻呀, 俾我實嚇餐死, 我好細瞻架

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 jackie1986 於 09-11-23 15:32 發表

c6因為住左咁耐都未見過,又攪到無朋友,
所以先唔驚掛~

如果我同c6個ex比,咁我係好dd既
個女仔同呃綜援d大食懶又食又拎真係無咩分別:;pppp:
都唔知點解c6要同佢一齊

其實發生係c6身邊真係有好多鬼故事 ...

日頭定係夜晚呀?

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 thunder_bunny 於 09-11-23 15:35 發表
嘩, 小bie 豬, 你講故仔真係一流
好吊引呀~ 正

不如呢個 topic "期間限定"
每日 朝9晚5講 鬼故啦 ~
好過飲咖啡頂眼瞓 ~~

咁我咪晚晚都發惡夢, 唔睇又心思思

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 Sueita 於 09-11-24 14:19 發表
又講下渡假屋...
中學時同D同學到長洲渡假, 男女分房的, 女仔好早入晒房瞓, 得番D男仔係廳到玩...佢地成班玩得好嘈, 突然電視一閃冇畫面只出現雪花, 佢地成班靜晒望住個TV, 個TV出現了一個好惡既女仔怒啤住個大門口, ...

呢個真係好驚

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 HAZEL920 於 09-11-24 12:02 發表
一個關於我同事既, 事緣佢第2個女出世, 唔夠地方住, 搬左去一個幾層高既屋苑住, 怪事就發生喇, 個大女(3歲)自己一間房, 佢媽媽晚晚tum完佢就話夠鐘訓喇, 咁女女就話媽咪唔好熄燈啦! 我同事以為佢新地方怕黑就一直由 ...

你同事都幾得意喎, 阿女咁講都唔醒水既

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 HAZEL920 於 09-11-24 13:40 發表
渡假屋真係寧舍多個味野, 雖然我無見過, 但早年獅子座流星雨好HIT我同D朋友迫左去長洲租東堤睇星, 未租已驚驚地, 因為我地夜入, 租到間個NUMBER幾入既屋, 好彩係地下個層, 入到去屋細細都唔係太驚, 但一入廁所發現塊 ...

話明東堤, 啫係Don't 提(唔好提), 梗係唔好去啦

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 Kingswood 於 09-11-24 16:37 發表
咕b
咁你有冇鬼故同我地分享呀?

死啦, 未驚完, 又嚟

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 咕b 於 09-11-24 16:46 發表
咁我hold住先啦~~~

又唔洗hold, 其實...我都好想聽
但係又驚驚 , 好矛盾...我都唔知自己想點mouth:

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 咕b 於 09-11-24 17:34 發表
d仔食完飯就走過去企係架搖控車隔離, 望咗一陣, 跟住細仔突然一句 :"唔係咁玩架, 我教你玩啦".......大仔跟住講 :"係呀, 唔係咁玩架, 要用呢個架 (當時搖控制係大仔手上) 等我教你啦, 要用呢個架 (指搖控制)"....... ...

你好厲害, 完全唔驚, 仲咁震定

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 咕b 於 09-11-24 17:59 發表
如果你同我一樣, 由細見到大, 經常接觸 "佢哋" , 我諗你都會同我一樣, 對 "佢哋" 只有麻木 我都好想 "佢哋" 可以比d驚喜我

...

咁你老公呢, 佢驚唔驚呀, 聽你講佢好似都唔驚咁

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

唔知見到朋友仔係咪遺傳呢, 好似父母感應到, 啲仔女都會感應到咁, 我有個friend, 2姐妹都感應到

有次我個friend個家姐仲鬧啲朋友仔阻住佢瞓覺, 真厲害

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 眼超超 於 09-11-25 10:53 發表

碟仙都夠膽玩, 你班朋友真係...., 不過好彩你喺度啫, 如果唔係仲大鑊. 仲夠膽鬧碟仙.

咕b你會唔會係一路側邊睇, 都已經見倒個碟仙喇? 其實碟仙係咪即係遊魂野鬼呢???

會唔會一唔小心命都無??? ...

係呀係呀, 我都想知呀

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 咕b 於 09-11-25 11:00 發表
碟仙根本就係遊魂野鬼, 算係怨魂一種, 通常心存怨恨嘅都係比較難打發, 玩碟仙冇話小心唔小心, "佢" 係要攪你, 你幾小心都冇用.....除非有個有能力嘅克服 "佢" 嘅人係旁邊睇住, 以防萬一, 如果唔係好多時都出事 ...

咁係咪啫係銀仙冇咁大怨氣?
我中學時玩過銀仙, 雖然冇事發生過, 不過以後都唔咁再玩

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

好緊張, 好緊好

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 sukili1981 於 09-11-25 13:20 發表
咕b,你好勁呀,快d打埋佢啦,我仲想睇番你以前D post呀有冇辦法呢.
識你既人都唔知好唔好,好既就係有咩事可以搵你幫手睇下有冇野.
唔好既就係見你有D咩野異樣都驚餐飽既 ...

我都有咁諗, 如果識咕b既, 都唔知好唔好叫佢上屋企坐

首頁
12345...10

尾頁

跳至