樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

最近睇咗寶琳夾屋叠翠軒, 819尺賣280萬, 唔知大家會唔會覺得貴呢?

http://proptx.midland.com.hk/advanceCS/?estId=E11338

間屋幾好, 裝修啱用, 而且地點good, 但二百幾萬對我兩公婆黎講係非常大投資.

琴日係睇完第二日, 個AGENT係咁打電話黎, 話係筍盤, 叫即日過去簽臨時買賣合約, 我未買過樓, 本來個單位合心水, 但係個AGENT係咁催, 搞到我又唔想買, 因為好似畀個agent迫咁

大家有咩意見呢?

子爵府

原帖由 daidaianna 於 09-11-23 15:29 發表
最近睇咗寶琳夾屋叠翠軒, 819尺賣280萬, 唔知大家會唔會覺得貴呢?

http://proptx.midland.com.hk/advanceCS/?estId=E11338

間屋幾好, 裝修啱用, 而且地點good, 但二百幾萬對我兩公婆黎講係非常大投資.

琴日係睇完 ...

「819尺賣280萬」呎價$3418,都好荀喎!

港島南區某夾屋嘅呎價都要$42XX啦!

不過,我個人就唔鍾意係將軍澳買樓。

伯爵府

如有280萬去買層八百幾尺既樓, 我寧可用百幾二百幾萬買層細d既私家樓, 夾屋無論轉按同日後轉賣都好多限制, 而且升值能力差., 呢個係我個人意見, 希望幫到你啦.

大宅

好媽媽勳章

青衣的夾屋-宏福花園向海單位都成交了$42xx/呎, 只不過是兩房咋, crazy!!!!!!

維維:new born 7.38lbs;6/OCT/07 33lbs 哥哥 : 6/OCT 55lbs

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 klm402 於 09-11-24 09:03 發表
如有280萬去買層八百幾尺既樓, 我寧可用百幾二百幾萬買層細d既私家樓, 夾屋無論轉按同日後轉賣都好多限制, 而且升值能力差., 呢個係我個人意見, 希望幫到你啦. ...

夾屋補左地價同私人樓一樣可以自由買賣, 無乜限制.
288呢個價真現時梨講真係幾好.
問下agent 可唔可以講到280.

首頁

尾頁

跳至