單親天地

跳至

首頁
23456...8

尾頁

侯爵府

環保接龍勳章

下次有機會再黎啦!....仲想到時問你...上次你去墾丁好玩嗎?
原帖由 SarsMum 於 09-12-14 11:20 發表
原來我g前報了YMCA活動,去唔到la. Sorry
我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

侯爵府

環保接龍勳章

看pm...
原帖由 catfitfit 於 09-12-14 16:33 發表
呀 vane
我做後補可以嗎, 我係一條冷嘅catfitfit, 如果唔方便請出聲, 好想出黎呻下. 唔該.

侯爵府

環保接龍勳章

吾記得邊個問我:點去(南丫島)
碼頭TIM..

搭港鐵去中環站,然後係A出口出去,就會有指示教你行去中環4號碼頭

你要去4號碼頭坐港九小輪去榕樹灣或索罟灣

中環←→榕樹灣

星期一至六:

成人14.5

小童、長者、殘疾人士7.3

3歲以下小童(須有成人陪同):免費

星期日及公眾假期

成人20

小童、長者、殘疾人士10

3歲以下小童(須有成人陪同):免費

中環←→索罟灣

星期一至六:

成人17.7

小童、長者、殘疾人士8.9

未滿三歲之小童9須有成人陪同及不佔座位):免費

星期日及公眾假期:

成人25

小童、長者、殘疾人士12.5

未滿三歲之小童(須有成人陪同及不佔座位):免費

侯爵府

環保接龍勳章

要同大家商量吓,由於晚餐問題,查過真係幾貴(而且無野食到,只是一般小菜)...
所以有媽咪提議,倒不如過香港仔食會平50%
大家點睇?照原本,定去香港仔食?

原帖由 vane 於 09-12-14 19:34 發表
吾記得邊個問我:點去(南丫島)
碼頭TIM..

搭港鐵去中環站,然後係A出口出去,就會有指示教你行去中環4號碼頭

你要去4號碼頭坐港九小輪去榕樹灣或索罟灣

中環←→榕樹灣

星期一至六:

成人14.5

小童 ...

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

當日我唔會同大隊食飯

vane,
當日我唔會同大隊食飯, 唔該.

侯爵府

環保接龍勳章

收到...catfitfit

其他人點睇?
要同大家商量吓,由於晚餐問題,查過真係幾貴(而且無野食到,只是一般小菜)...

瑪瑙宮

環保接龍勳章

vane
你去過南丫島未架,我上次去過,好鬼細無咩野行架喎,我諗你去"大O"可能仲好D喎

侯爵府

環保接龍勳章

因為好耐無去了,所以想再去行吓.... 小朋友又可以行吓山,,,
原帖由 wayso 於 09-12-17 13:06 發表
vane
你去過南丫島未架,我上次去過,好鬼細無咩野行架喎,我諗你去"大O"可能仲好D喎

瑪瑙宮

環保接龍勳章

vane
見意吓比你地下次搞活動丫,去大美督啦,又可bbq,踏單車,放紙搖,好似又有水上活動添噃,考慮吓啦:D

侯爵府

環保接龍勳章

我知...但要得閒先攪得... 其他人點睇?

原帖由 wayso 於 09-12-17 20:24 發表
vane
見意吓比你地下次搞活動丫,去大美督啦,又可bbq,踏單車,放紙搖,好似又有水上活動添噃,考慮吓啦:D

大宅

sorry啦...呢個活動我又要退出啦...

大宅

額滿....
要問一問大家,有無人當日會早走,吾食晚飯KA...怕26號假期,要訂定飯枱,初步預計$100-$200樓下一個家庭計(1大1小),實數好睇當晚食乜東東...

12月26 日
冬日拾回青春行大運(南丫島)
中午1:00碼頭集合
不需預交任何按金,自由參加活動
集合後搭船入(南丫島)
...行去沙灘玩一陣,食吓野,..之後再行1小時多...去...約6時可一同食鮮晚餐(不食晚餐的朋友可先離開)

1, 美瑩 +女女-------------------食
2,vane +仔仔 --------------------食
3. 維豬媽 + 維豬豬 --------------食
4.cinnamon325 + 女女、仔仔----食
5.sarsmum+囡囡
6. moon_moon + 女女、仔仔----食
7.gloriatwins+12歲仔
8. pooth + 囝囝 9 歲---------早走
9.Fiona0235 + 囡囡------------食
10.Ivan媽媽pli + 囝囝 8 歲--------

侯爵府

環保接龍勳章

現在見沒有人反對所以我們更改了行程和晚餐地點於香港仔(如有問題請提出)
本人已特約了cinnamon325 幫手打電話比大家約實等等...(我23/24不在香港, 吾使打電話比我...)
額滿....已2圍了..
26號是假期所以會訂定飯枱,初步預計$100-$200樓下一個家庭計(1大1小),實數好睇當晚食乜東東...

12月26 日
冬日拾回青春行大運(南丫島)
中午1:10-1:30..中環4號碼頭集合 ,約搭1:40-1:50分船過時不候...搭港鐵去中環站,然後係A出口出去約8分鐘,就會有指示教你行去中環4號碼頭
人不需預交任何按金,自由參加活動
集合後搭船入(南丫島)
現在更改行程...先遊..由索罟灣...行去榕樹灣(行程倒轉行)...食吓野/行吓沙灘玩一陣碼頭附近行一陣,享受一吓外國風情....約5時搭船往香港仔食鮮晚餐(不食晚餐的朋友可自由搭船回中環)
在香港仔食完飯後...有過海巴士往九龍,或是有小巴往香港其他地方

1, 美瑩 +女女-------------------食
2,vane +仔仔 --------------------食
3. 維豬媽 + 維豬豬 --------------食
4.cinnamon325 + 女女、仔仔----食
5.ms0665 + 仔仔----------------食
6. moon_moon + 女女、仔仔----食
7.gloriatwins+12歲仔
8. pooth + 囝囝 9 歲---------早走
9.Fiona0235 + 囡囡------------食
10.Ivan媽媽pli + 囝囝 8 歲--------

大家 ... [/quote]

男爵府

好合我心意,正正想找你們一同吃飯,選香港仔好,我唔行山,但同你們一同吃飯,請比地方同時間我,我剛好6:00會在那邊吃飯,加上我和兩個仔,其中一個要當大人,因他15歲。
原帖由 vane 於 09-12-19 23:37 發表
現在見沒有人反對所以我們更改了行程和晚餐地點於香港仔(如有問題請提出)
本人已特約了cinnamon325 幫手打電話比大家約實等等...(我23/24不在香港, 吾使打電話比我...)
額滿....http://www.hkicons.com/_467. ...

侯爵府

環保接龍勳章

要找cinnamon325約你,因為係佢BOOK食飯哦!我吾知係邊KA...你們自己約啦!OK

原帖由 FlowerNg 於 09-12-20 23:20 發表
好合我心意,正正想找你們一同吃飯,選香港仔好,我唔行山,但同你們一同吃飯,請比地方同時間我,我剛好6:00會在那邊吃飯,加上我和兩個仔,其中一個要當大人,因他15歲。 ...

男爵府

我唔入南丫島,但想同你們一同進餐,香港仔係我最合適的地方,如果可以就兩大一小,哥哥已經十五歲當大人。
額滿....http://www.hkicons.com/_467. ...

侯爵府

環保接龍勳章

你搵cinnamon325約啦!因為係佢引路的,我都係緊去食的...香港仔要點行都知訂的KA...

原帖由 FlowerNg 於 09-12-21 17:30 發表
我唔入南丫島,但想同你們一同進餐,香港仔係我最合適的地方,如果可以就兩大一小,哥哥已經十五歲當大人。

男爵府

聽日大家可以又再見面啦,

大宅

原帖由 維豬豬 於 09-12-25 19:11 發表

聽日大家可以又再見面啦,

期待著與大家見面 ~
快樂時 要快樂,等到落幕人盡寥落,
醉下來 休醒覺,美夢如酒醉了後更寂寞。

民房

Looking Forward to seeing you!
Hope we will have a very nice walk.

首頁
23456...8

尾頁

跳至