跳至

首頁
12345...9

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 爸B勳章

1)jessbaby_hello--10月8日---Girl---

2)PigBmama--11月9日--Girl---4磅

3)安安太太---11月13日---Boy---5磅

4)qk 330---11月19日---Girl---6.7磅

5)s997351(小雲)-----11月19 ...

6)寶寶熊---11月23日---Boy---6.5磅

7)鵬鵬---11月26日---Girl---5.61磅

8)Yoio---11月27日---Boy---7.1磅

9)Popo^^ ---11月27日---Boy---7磅

10) macvn123---11月27日--Girl--5.1磅

11)babycei---11月27日--Boy--5.5磅

12)SAISAI---11月27日--Girl--6.6磅

13)朕---12月1日--Boy--7.48磅

14)fifymiu---12月1日--Boy--7.5磅
請不要點評我,謝謝!

大宅

恭喜曬各位已生mm,我12.31預產期,真係好想時間快D過.........

別墅

1)jessbaby_hello--10月8日---Girl---

4)qk 330---11月19日---Girl---6.7磅

5)s997351(小雲)-----11月19 ...

10) macvn123---11月27日--Girl--5.1磅

11)babycei---11月27日--Boy--5.5磅

12)SAISAI---11月27日--Girl--6.6磅

15)kobe1913--12月1日--girl--6磅

男爵府

好多人都生左LA...SO GOOD

別墅

好緊張..幾時先輪到我呢..

大宅

好媽媽勳章

無上來兩日,有幾個BB出咗世喇。
恭喜、恭喜!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 爸B勳章

5)s997351(小雲)--11月19日--girl---5.93磅

15)kobe1913--12月1日--Girl--6磅

16)joycebaby06--12月3日--Girl--8.4磅

17)MS-b--12月3日--Girl--7.216磅

請不要點評我,謝謝!

別墅

唔該KATHY幫我更新返資料。

大宅

恭喜晒咁多位媽媽...真系好開心...日日都有bb出世.

子爵府

好媽媽勳章

真係每日都有bb出世呀,好開心

唔知幾時先到我報喜呢

大宅

Thanks~~Kathy!

各位我今日終於出院啦, bb有黃疸住多左幾日...
雖然有請陪月幫手照顧, 但返到黎屋企, 但都係好唔慣... 有時望住個仔, 佢訓得唔"林", 郁下我都好緊張.... 感覺好束手無策... 有少少depress.... =(

原帖由 gilkathy 於 09-12-3 14:47 發表

5)s997351(小雲)--11月19日--girl---5.93磅

6)寶寶熊---11月23 ...

男爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

原帖由 Yoio 於 09-12-3 23:00 發表

雖然有請陪月幫手照顧, 但返到黎屋企, 但都係好唔慣... 有時望住個仔, 佢訓得唔"林", 郁下我都好緊張.... 感覺好束手無策... 有少少depress.... =(

...

我相信你好快會習慣的, 相信自己&多點休息, 對緊張的情緒有幫助, take care!!

子爵府

係呀...o岩o岩出院..真係好要時間去適應呀!!! 努力呀!!! 真係第一個星期係最辛苦ga!!!! 要去慢慢捉摸一下BB o既作息....捉到啦..就會好d...!! 有時亞B喊或者叫...我地個人就會立即緊張起黎......

...

子爵府

wah~ 原來已經有十幾個BB出左世啦..?? 真係快呀!! hee~~ 其他未生o既mami 預備好未呀? hee~~~~

原帖由 gilkathy 於 09-12-3 14:47 發表

6)寶寶熊---11月23 ...

子爵府

好媽媽勳章

睇到o甘多BB陸陸續續出世,搞到我都好心急呀,都想快D見到阿B
原帖由 寶寶熊 於 09-12-4 00:48 發表
wah~ 原來已經有十幾個BB出左世啦..?? 真係快呀!! hee~~ 其他未生o既mami 預備好未呀? hee~~~~

別墅

原帖由 寶寶熊 於 09-12-4 00:47 發表
係呀...o岩o岩出院..真係好要時間去適應呀!!! 努力呀!!! 真係第一個星期係最辛苦ga!!!! 要去慢慢捉摸一下BB o既作息....捉到啦..就會好d...!! 有時亞B喊或者叫...我地個人就會立即緊張起黎......

...

我頭幾日直情瞓唔到,亞B「AR」一聲我都即醒,又驚佢嘔奶、又驚佢凍親,又驚佢呢樣0個樣,總之就好神經質。不過最慘的,還是每天都有好多親戚朋友來,好難拒絕,搞到我冇時間休息,真係疲於奔命。

別墅

...

YOIO
唔好咁緊張!黃疸好小事,十個有八個b都要照燈的。我個囡而家半個月,都仲係黃,因為我同佢向型組合的問題,所以會持續耐d。只要bb食得、瞓得同痾得就好了!
講到depress,我都有少少,不過唔關湊b事,而係我亞媽。日日上來我家話服侍我,其實根本係上來玩b,咩野都係我老豆同奶奶做晒。有次佢唔舒服,我叫佢唔好上來,驚有菌,佢仲發晒脾氣話我好唔俾上來。跟住我就好似不受控制咁流淚。如果要講產後抑鬱,一定係我亞媽整成我的。
好在有奶奶幫手!

大宅

...

恭喜恭喜, 好多bb出咗世啦!

yoio, 你bb係咪1127出世呀? 我都係呀, 我都一樣有陪月, 但我都好有同感, bb成日都訓得唔好, 喊又唔知佢想點, 我餵人奶餵到好辛苦, 都覺得好depress, 不過大家一齊加油呀!! nb係架啦, 同埋啱啱生完情緒真係好波動! 加油!!

大宅

好媽媽勳章

老人家有時真係唔聽人講,不過你有乜唔開心要同老公或者其他人講,唔好放係嗰心喥, 因為又要TAKECARE BB又要處理其他問題,嗰人好容易諗埋一邊,講真你都好起碼有奶奶照顧吓你,我無人理(除咗老公),但我同自己講我一定得既,你都要加油呀!

原帖由 s997351 於 09-12-4 13:01 發表

YOIO
唔好咁緊張!黃疸好小事,十個有八個b都要照燈的。我個囡而家半個月,都仲係黃,因為我同佢向型組合的問題,所以會持續耐d。只要bb食得、瞓得同痾得就好了!
講到depress,我都有少少,不過唔關湊b事,而係我亞媽。日 ...

別墅

原帖由 HongYi09 於 09-12-5 09:31 發表
老人家有時真係唔聽人講,不過你有乜唔開心要同老公或者其他人講,唔好放係嗰心喥, 因為又要TAKECARE BB又要處理其他問題,嗰人好容易諗埋一邊,講真你都好起碼有奶奶照顧吓你,我無人理(除咗老公),但我同自己講我一定得既,你都要加油呀 ...

係呀,多謝你鼓勵!我真係咩野都同老公講,佢都好體諒,咩都就晒我。請左兩個星期假同我坐月,而家返工我都知佢辛苦,不過返來佢都幫手湊b。

你都加油!我地得閒都上來講下感受,都冇咁易抑鬱!

首頁
12345...9

尾頁

跳至