跳至

首頁

尾頁

複式洋房

多謝報料.....
一定唔去呢間野買野lor

大宅

一定唔去呢間野買野多謝報料...

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

買廁紙咪 ok 囉 ,我見超市買紅色維達 10+2 要26蚊 , 其他要 24-26.
佢只買22

大宅

tempo 36包裝, $22呀,咁會否假的, 我都買左3 packs呀

原帖由 三個白白豬 於 09-12-1 18:44 發表
買廁紙咪 ok 囉 ,我見超市買紅色維達 10+2 要26蚊 , 其他要 24-26.
佢只買22

大宅

娥羅立英,我試過在豐澤樓下藥房買都是假的,我送了給姐姐用

子爵府

我媽就上星期五係大橋對面莉X買啦巴牌比個死人頭呃咗囉,比咗盒雜牌佢,仲要成78蚊,尋日我媽去換時,佢問我媽攞發票,佢當時都無出過,咁邊有呀?又話問返當時個SALES係計平咗,只賣70比我媽,我問我媽佢話個男人都無話計平佢,咁個死佬話佢CHECK電腦時有記錄喎,只肯退70比我媽咋,根本就係呃亞婆錢,我媽話有得賠好過無,於是就收70算啦,死人頭呃埋D咁既陰質錢,鬼唔望佢第日行街跌返幾十倍呀!

原帖由 三個白白豬 於 09-11-29 16:10 發表
而家出左好多其他牌子貨品 , 但盒都抄足大牌子果 d 9成9.
所以去所有藥房買野都要留心 d , 唔單止佢一間係咁做生意.
有次我去第二間買啦巴牌 , 都係咁 , 比錢時先留意到係其他牌子,再問多次個 sales , 佢先 ...

男爵府

好媽媽勳章

吓...我好多時仲去佢度買野添!!! 到底元朗有邊間藥房信譽好, 價錢平, 賣正貨呢?

原帖由 GCH 於 09-12-7 11:38 發表
我媽就上星期五係大橋對面莉X買啦巴牌比個死人頭呃咗囉,比咗盒雜牌佢,仲要成78蚊,尋日我媽去換時,佢問我媽攞發票,佢當時都無出過,咁邊有呀?又話問返當時個SALES係計平咗,只賣70比我媽,我問我媽佢話個男人都無話計平 ...

男爵府

多謝通知, 呢的無良鋪頭, 一定要唱衰佢先得

子爵府

我地一向都有係呢度買野架,估唔到佢咁衰呃亞婆錢,所以以後都唔幫襯佢呢

原帖由 cacachow 於 09-12-7 12:35 發表
吓...我好多時仲去佢度買野添!!! 到底元朗有邊間藥房信譽好, 價錢平, 賣正貨呢?

伯爵府

我去咗換返2樽俄羅立英,佢好順灘咁換比我,不過要補返十幾蚊,佢話之前果隻係日本貨,所以就無俄羅立英幾隻字,我就覺得假嘢多,唔係點解日本嘢仲平d?:;pppp:

我想問有無人知點分真假俄羅立英?我怕佢換比我既又係假嘢.....

大宅

好媽媽勳章

呢間野個老細有三間舖係合益,去藥房買野一定要講清楚牌子同睇清楚個packing,冇貨寧願唔買,千祈唔好聽佢地講話第二隻好呀~佢地其實想水你買d佢地利潤高既野咋,藥房好奸架

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

佢咁講即係唔認自己賣假野啦...報紙都出左啦

click呢度...

原帖由 米奇BB 於 09-12-9 00:08 發表
我去咗換返2樽俄羅立英,佢好順灘咁換比我,不過要補返十幾蚊,佢話之前果隻係日本貨,所以就無俄羅立英幾隻字,我就覺得假嘢多,唔係點解日本嘢仲平d?:;pppp:

我想問有無人知點分真假俄羅立英?我怕佢換比我既又係假嘢... ...

琥珀宮

你講緊邊間呀 ...樓主講果間係康x化妝業房...我呢幾日行過...見佢個招牌仲係用紅紙執住幾個字同個"十"字
原帖由 zoebaby 於 09-12-9 12:59 發表
呢間野個老細有三間舖係合益,去藥房買野一定要講清楚牌子同睇清楚個packing,冇貨寧願唔買,千祈唔好聽佢地講話第二隻好呀~佢地其實想水你買d佢地利潤高既野咋,藥房好奸架 ...

伯爵府

唔該哂你~我對咗,佢換比我既應該係真貨,睇呢段新聞,佢之前果d一定係假嘢,我開過嚟聞,d香味勁好多架~

原帖由 jcy 於 09-12-9 13:34 發表
佢咁講即係唔認自己賣假野啦...報紙都出左啦

click呢度...

琥珀宮

me2...我果盒假野都係...係廁所搽...香到廳都聞到
原帖由 米奇BB 於 09-12-9 14:17 發表
唔該哂你~我對咗,佢換比我既應該係真貨,睇呢段新聞,佢之前果d一定係假嘢,我開過嚟聞,d香味勁好多架~

琥珀宮

多口問多句...你有無比埋盒佢換ga..我又係無左盒
原帖由 米奇BB 於 09-12-9 14:17 發表

伯爵府

原帖由 jcy 於 09-12-9 14:43 發表
多口問多句...你有無比埋盒佢換ga..我又係無左盒

我有盒架,我媽買返嚟未用過,比一盒我,睇睇下唔對路,再上bk睇倒呢度,咪拎埋呀媽果盒去換囉~

琥珀宮

咁你都算好彩mouth:
原帖由 米奇BB 於 09-12-9 17:39 發表

我有盒架,我媽買返嚟未用過,比一盒我,睇睇下唔對路,再上bk睇倒呢度,咪拎埋呀媽果盒去換囉~

大宅

好媽媽勳章

原帖由 jcy 於 09-12-9 13:35 發表
你講緊邊間呀 ...樓主講果間係康x化妝業房...我呢幾日行過...見佢個招牌仲係用紅紙執住幾個字同個"十"字

係呀,1光華ok隔離果間, 2.康x化妝業房, 3.合益門口(千色斜對面)有藥材買果間都係同一個老細

琥珀宮

1..3係同一個老闆...2..好似唔係呀
原帖由 zoebaby 於 09-12-9 20:26 發表

係呀,1光華ok隔離果間, 2.康x化妝業房, 3.合益門口(千色斜對面)有藥材買果間都係同一個老細

首頁

尾頁

跳至