跳至

首頁

尾頁

別墅

呀仔由8個月大開始已經唔再埋身食啦,我當時只好轉全泵形,一日定時泵4次,每次20MINS-30MINS,每日泵到24安-30安,到咗呀仔17個月大,我先搵到一隻奶粉呀仔肯食,咁我就轉一餐母乳一餐奶粉。到現在,呀仔19個大喇,我每日只泵兩次,一日亦只泵到6-8安....可能加咗奶粉嘅關係,個人開始懶啦,唔想再咁困身要早晚泵奶,又成了奶媽身形,所以開始想同呀仔戒........好唔好等呀仔兩歲先戒呢???真係好難決擇呀......

伯爵府

好勁呀, 果陣時, 我都只泵到最多10安咋...所以6個月後bb就全奶粉啦!!!

伯爵府

有得餵, 當然照泵啦, 我就話泵泵吓無又要返工就算姐!!

別墅

我個女仲係飲緊我D奶未食過奶粉,有一輪佢唔肯飲我仲要加D柯華田粉入D奶佢至肯飲!我都冇諗過放棄,目標係餵到兩歲,而家一日泵兩次,我D奶出得慢,每次都泵個幾鐘,我諗你點都冇我咁耐卦?努力啦,仲有幾個月,當你想懶時諗下我啦,你就會繼續架啦!

大宅

比個目標自己, 餵到仔仔生日或過年. 你好叻啦.
唔係負擔, 要自豪先真.

原帖由 ALBBLABB 於 09-11-27 01:34 發表
呀仔由8個月大開始已經唔再埋身食啦,我當時只好轉全泵形,一日定時泵4次,每次20MINS-30MINS,每日泵到24安-30安,到咗呀仔17個月大,我先搵到一隻奶粉呀仔肯食,咁我就轉一餐母乳一餐奶粉。到現在,呀仔19個大喇,我每日只泵兩次,一日 ...

子爵府

醒目開學勳章

係囉! 比個目標自己! 盡力去做! 做唔到唔緊要, 最緊要係盡力! 我都諗住餵到亞囡2歲!

別墅

好媽媽勳章

原帖由 Imagist 於 09-11-27 17:51 發表
係囉! 比個目標自己! 盡力去做! 做唔到唔緊要, 最緊要係盡力! 我都諗住餵到亞囡2歲!

我比較貪心D,我諗住餵到2歲以上(如果亞仔仍然想食的話)。我冇泵奶幾個月,以前返工會泵奶一次,大約有8-10安,其餘時間埋身餵。不過自從冇泵奶後,d奶少咗好多,依家只係臨瞓食加半夜食一次。我冇諗過同佢戎人奶,佢鍾意食未盡量比佢食囉,到最後一滴都冇嘅時候,佢自然會唔食啦!各位繼續努力!

子爵府

好媽媽勳章

其實你好叻架啦...努力呀...為左bb好...比個目標自己...咁你就會繼續落去...

[url=http://lilypie.com][img]

首頁

尾頁

跳至