自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

之前都係打1000, 直接同佢講其實家居電話真係可以唔用/少用...但如果平就是但la~

原帖由 amylam288 於 09-12-22 13:54 發表
請問可以比個PCCW SALE 電話我嗎 我打去要成118元 咩都冇. 唔該

大宅

好媽媽勳章

我頭先打去問,佢死都話無,仲話個個人唔同,唔係個個人都做到,咁我話要cut from,但就話帶電話號碼過台唔使用cut from,直接去轉就得,幾串呀!想問下各位,除左pccw之外,仲有邊間用得過呢?

原帖由 MM2005 於 09-12-22 11:57 發表

我正是此個啦,唔使3G呀!
18個月約
交9個月$88, 其餘9個月免費
送來電顯示及來電待接
送$180 wellcome coupon
平均$34/月
歡迎大家參觀"李家的牧場物語"李家牧場,有隻好勤力賺錢既大老鼠,一隻兇惡既大白兔,一隻成日俾大白兔鬧既馬女,一隻入左金霸王電芯既雞女,而家多左隻豬仔添呀∼

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

我用左PCCW 1X年 都是$110/月,
又試過就咁打1000,佢點都要最平$66/月,
所以你地一定要寄cut from比佢地,之後佢地會找你的傾,到時才講都唔遲!
我就是咁樣,可做到平均$34/月

大宅

今日有sales打比我有關續約, 真比佢激死.
要簽24個月,12個月免費, $22回饋,平均每月月費$44. 還講咗一句:"可以任打,已經好平好低.". 我即時回應佢,固網電話一定是任用啦! 我唔系婆婆,你唔好吹水誤導客戶. 而且我問佢有冇其他嘢送. 什麼都沒有,有冇其他plan, 佢話冇,只是話快"D"續約啦. 真是比佢"D"語氣激死! 最後我堅持考慮及遲"D"先.

民房

我2月到期, 前幾日收到信叫我續約, 比之前一樣係 110/月, 每月回番22, 加IDD 200分鐘. 唔知而家有咩好plan呢 ?
有冇sales介紹呀?

禁止發言

民房

即係我唔要200分鐘IDD就應該係平均44/月呀 !

子爵府

你哋咁著數嘅。
早兩日打來叫續約,費用照舊$88/月,來電顯示另計(唔記得$2X定$3X一個月),我無續。
昨晚又有幾個人自稱電X盈X上門叫續約,我無開門,只話林住轉台,之後佢哋咩都無講就走。

禁止訪問

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

所以你地一定要寄cut from比佢地,之後佢地會找你的傾,到時才講都唔遲!
我就是咁樣,可做到平均$34/月

男爵府

畀面勳章

昨天PCCW打來:
18個月約,
9個月免費
送call waiting & display 服務
平均$55/月

真正唔同人唔同plan

原帖由 麻醉劑子 於 09-12-11 21:18 發表
哈哈~! PCCW好識搵人笨
唔同人唔同plan

12個月約
月費$110
送 2個月免費
送 $300惠康禮卷
送 電話候接, 來電顯示
平均$67/月

18個月約 〔discuss友剛續,做咗水魚〕
平均$55/月

12個 ...

複式洋房

好平呀!
用過香港寬頻、九倉,
呢幾間月費同功能都差不多,
都係PCCW比較穏定可靠

原帖由 aabbb 於 10-1-9 12:24 發表
昨天PCCW打來:
18個月約,
9個月免費
平均$55/月

真正唔同人唔同plan

珍珠宮

拿唔到 34/月, 就係俾人搵笨.

大宅

原帖由 MM2005 於 10-1-9 11:13 發表
我就是咁樣,可做到平均$34/月 ...

我已經用左兩年都係$34/月, 佢地寄左張所為特選客戶比我, 但係平均要$44/月, 我打比佢地問點解貴過我以前, 咩叫做特選客戶, 佢答以家無左超市禮卷送, 所以要$44/月, 我叫佢寄張cut form比我.....之後就比返$34/月啦

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

最憎pxxw成日當人係儍仔,呃得就呃,次次續約講價煩到c,打電話去永冇即時覆,次次等第日,一係响成10分鐘冇人接,同佢講價唔出cut form就扮上菜,試過轉咗台先話比$34/m,痴嘅,一d誠意都冇,最慘我老爸唔鍾意轉台,攪到我要幫次次幫佢續約講數,過多2個月又要備戰啦,諗起都煩

大宅

我2月中到期, 前2 日打1000熱線, 唔知點解咁好死, 一比就比平均分$44個plan我, 之後我問佢地係咪有惠康coupon送, 佢叫我等左一陣就話送埋比我, 即平均$34/月.

呢次係我第一次唔洗寄cut form而拎到的plan, 真開心!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

me too

"一定要寄cut from比佢地,
之後佢地會找你的傾,到時才講都唔遲!
我就是咁樣,可做到平均$34/月"

我問做咩我打來個時比你比呢個plan
又唔得, 一定要人寄cut form
佢話, 一定要經理批準先得喎

所以快d寄cut form過去啦

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

我啱啱 Call左.死都唔肯俾 $34 一個月我.又話無可能做到又點又點!!!激死我 !!!

原帖由 010 於 10-1-11 16:10 發表
me too

"一定要寄cut from比佢地,
之後佢地會找你的傾,到時才講都唔遲!
我就是咁樣,可做到平均$34/月"

我問做咩我打來個時比你比呢個plan
又唔得, 一定要人寄cut form
佢話, 一定要經理批準先得喎

所以快d寄cut f ...

男爵府

原帖由 Mandychow 於 10-1-11 15:45 發表
我2月中到期, 前2 日打1000熱線, 唔知點解咁好死, 一比就比平均分$44個plan我, 之後我問佢地係咪有惠康coupon送, 佢叫我等左一陣就話送埋比我, 即平均$34/月.

呢次係我第一次唔洗寄cut form而拎到的plan, 真開心! ...

想問下佢俾呢個plan你, 係咪你用麻佢地既手機呀?

因為我剛剛打去, 佢地都可以俾到呢個offer, 但佢話一定要連手機一齊登記, 手機就要用3g plan~$69(包隊道, 用24個月), 而固網就要用$88(free 1, 2, 3, 8, 9, 13, 14, 15, 19, 20及21, 再送$180惠康coupon, 用24個月, 除番每月$36.5)

如果唔用佢地手機的話, 最平都只係俾到$66(用12個月, 包來電顯示、call waiting或飛線, 任選兩項)

子爵府

pccw offer 個 plan $88/月, 我 嫌貴. 佢話最多可以比 $66/月, 咪話問佢 cut form,諗住佢會比仲平D, 點知死都唔肯, 仲話要我新 join個間公司同佢地搞有關駁線問題(如果用同一號碼), cut form 就無得攞喎, 當我 robert 咩, 咪直剷上去旺角PCCW話要cut 啦, 點知個職員二話不說就同我係電腦度輸入有關cut 線的要求, 一D挽留都無, 咁都算啦, 諗住幾日後會有人打電話來 "lau"番你, 點知一D 消息都無, 我老公話幾大都唔會去 "毅" pccw, 食回頭草, 情願搵第二百間.

首頁

尾頁

跳至