自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

咦?點解你乸字係倒轉嘅?

原帖由 456 於 09-12-4 00:13 發表

乜筷子都有分公毑...

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

佢都唔知做乜角色..好亂
原帖由 monchhichiip 於 09-12-3 21:47 發表
一見到有胡杏兒已經唔想睇

珍珠宮

原帖由 麟媽媽 於 09-12-4 01:38 發表
講開我又唔知喎?!
因為我同家姐呱呱叫即走人,
唔知我亞婆點攪喎...又無火燭bor,
我亞婆好神奇架,
沾左模型油既衫佢都洗得甩,
間尺咁長既蜈公佢用手捉,
仲有佢用手執過火炭屎....
我覺得佢老到手皮都無咩感覺。
...

火水爐著火果時應該好 common,會用棉胎 com 熄佢!
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

公爵府

原帖由 麟媽媽 於 09-12-4 01:38 發表
講開我又唔知喎?!
因為我同家姐呱呱叫即走人,
唔知我亞婆點攪喎...又無火燭bor,
我亞婆好神奇架,
沾左模型油既衫佢都洗得甩,
間尺咁長既蜈公佢用手捉,
仲有佢用手執過火炭屎....
我覺得佢老到手皮都無咩感覺。

...

我亞婆都係咁,好鬼可愛 !

男爵府

我開頭都覺得嚟套野好悶. 不過睇睇下又幾攪笑喎. 都OK啦, 一路食飯一路笑
皆さん、こんにちは......我係居住於日本的C9仔.
閒時鐘意炒下股, 上網shopping.
願望係提早退休唔駛做(即係C6發達)....發夢中.ハハハハ

大宅

我娘家而家仲有個火水爐係度,有時仲會用黎煲老火湯tim,慳番d石油氣嘛,
我覺得套戲都幾得意呀,仲有呢套戲胡幸兒做得幾好呀,好過做烈火雄心嗰個苦心干,呢d攪笑戲啱佢多d!!!!

子爵府

原帖由 456 於 09-12-4 00:13 發表

乜筷子都有分公毑...

一聽呢句我即刻笑咗出嚟

珍珠宮

其實套劇好多笑位 .. 我連囧囧都覺得佢做得唔錯

好過套不知所謂既富貴門啦..

等待驗證會員

雖然我覺得d演員無咩邊個好,不過我覺得幾好笑,起碼好過富貴門,太誇張,呂x偉拍到重好似睇緊80-90年代咁,郭x盈又唔好睇,唉,都係睇呢套可以笑下!

侯爵府

好媽媽勳章

我都覺得好多位都好好笑喎,唔係咁差啫

禁止訪問

大宅

係呀, 得閒瞄一兩眼, 都幾好笑!
你都覺富貴門勁有8,90年代 feel, 重有果d配樂真係不得了, 我無坐定定睇完過一集

原帖由 諾瑤媽咪 於 09-12-5 14:21 發表
雖然我覺得d演員無咩邊個好,不過我覺得幾好笑,起碼好過富貴門,太誇張,呂x偉拍到重好似睇緊80-90年代咁,郭x盈又唔好睇,唉,都係睇呢套可以笑下!

複式洋房

雖然係抄,但係都幾好睇呀!

等待驗證會員

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我覺得套戲幾好笑呀.............

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

笑吓都幾好呀,我晚晚都有睇~~~~
一家人,最緊要開心,快樂~~~老公,收入大增~~~

侯爵府

好覺得點都好睇過富貴門多多聲!

翡翠宮

呢套劇的藍本係抄足梁家輝同梁朝偉個套電影"難兄難弟"架!!!

家輝做偉仔的爸爸,套戲拍得好好睇,好感人~~~

講個仔乜野都向錢看,無著數的野佢一定唔會做,就算幫人都諗過度過對自己有無利先做,又係講個仔好唔滿意爸爸,成日都話"我為人,人人為我",唔明白點解佢爸爸成日都咁扑心扑命去幫人,覺得佢爸爸好蠢,但當佢返左去佢個年代之後,初時佢樣樣都睇唔順眼,後黎佢慢慢發現以前的人好有人情味,唔會好似依架的人咁,佢明白到人與人之間的相處唔係樣樣用錢去衡量,後尾講佢返番依架呢個年代,佢好珍惜同爸爸相處的日子~~~

其實,講真一句,套套戲套套劇來來去去都係個d題材(警匪片,大家族因怨情仇/爭產,古裝片.......)唔係你抄我就我抄你架喇,有乜所謂,最緊要好睇咪得囉!!!

我覺得呢套劇都幾ok,唔使點用腦,輕輕鬆又幾搞笑,同埋今次胡小姐又唔係做得好差姐,佢做呢d搞笑誇張表情的戲啱佢d,成日比d扮好人又靚女的角色比佢真係害左佢,好似"宮心計"個三好咁,好難頂,成日個樣都係扮哂純情無辜咁~~~

首頁

尾頁

跳至