母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

巳經餵左11個月人奶啦, 仲有10磅係身, 想減肥, 可以嗎? 因為本身條腰有事, 好多運動都做唔到~

大宅

我都就來8個月喇, 不過我想去salon做機, 焗墊, 但係又驚d 脂肪/ 多餘水份/ 有害物質走焗走去左d 奶度...我都唔知點好

以前唔食白米, 食送多, 而家就成日肚餓, 食好多, 又食好多白米, 搞到下身肥到不得了, 好冇自信, 好想去減肥!!!

禁止訪問

大宅

其實我都覺得我係水腫多d, 因為之前條腰有事, 去左做針灸, 針左3次, 個人真係瘦左好多, 但停左之後, 個人又腫番, 特別下巴2邊明顯脹番架~

脂肪 都有, 主要係肚腩住置, 又因為條腰, 無得做腰部運動, 個肚腩好肥下, 雖然著得番以前d褲, 但...BIT晒出黎呢...TOO BAD

大宅

我巳經轉番一半粗紅米 + 一半白米食啦~

原帖由 porporchi 於 09-12-4 13:03 發表
我都就來8個月喇, 不過我想去salon做機, 焗墊, 但係又驚d 脂肪/ 多餘水份/ 有害物質走焗走去左d 奶度...我都唔知點好

以前唔食白米, 食送多, 而家就成日肚餓, 食好多, 又食好多白米, 搞到下身肥到不得了, 好冇自信, ...

禁止訪問

大宅

我睇過篇文話如果人奶媽減肥,就要動員身體既脂肪落啲奶到,一啲積存係身體內既毒素,就會隨之俾咗BB(即係food chain既原理,係chain最上面既生物,最多毒素,所以食細條啲既斑等冇咁易中雪卡毒),不過我唔知是否apply係11月大的人奶b身上。

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都有8磅
好想減....
不過又怕d毒去左bb到

伯爵府

春季勳章 好媽媽勳章

我覺得人奶媽係自然瘦好.

我反而係食飯多左, 食餸少左.
仲有d junk food, 飲維x檸檬茶係特別肥架!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊