跳至

首頁
12345...15

尾頁

男爵府

hi...原來你住豪景, 重有2個小朋友添,我住碧堤架 !
即出年讀救世軍的係你仔仔,仔仔原來係大仔 ????

原帖由 rubyplk 於 09-12-4 21:22 發表
我住入少少...豪景~ 都算深井呀~
我一個仔仔仲有個幾星期就2歲9個月啦~
亞女就13個月大~

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 subb 於 09-12-8 09:50 發表
hi...原來你住豪景, 重有2個小朋友添,我住碧堤架 !
即出年讀救世軍的係你仔仔,仔仔原來係大仔 ????

無錯~~~~ 仔仔係大仔出年入救世軍~
初初生左仔仔又岩岩搬黎豪景果時, 都有間唔中同佢去碧提玩, 不過賣左碧提之後就無去玩lu~

男爵府

畀面勳章

原帖由 kerrykevin 於 09-12-8 09:23 發表
真係好耐無深并媽媽上黎傾計啦, 好耐之前都見有個topic, 但係無人留言的~~ 希望我地可以keep住啦!!

我住左深井六年, 之前住麗都, 二年幾前搬過碧堤, 六座! 不過放學後, 囝囝會係住荃灣的嫲嫲家, 五點幾六點先返深井 ...

你囝囝返小學嗱?

我住9座..同我阿媽住

p.s.個碧堤eng course...full左啦..有邊個報左名

男爵府

畀面勳章

原帖由 rubyplk 於 09-12-8 10:21 發表

無錯~~~~ 仔仔係大仔出年入救世軍~
初初生左仔仔又岩岩搬黎豪景果時, 都有間唔中同佢去碧提玩, 不過賣左碧提之後就無去玩lu~

碧堤唔好住嗎?

男爵府

原帖由 katielee1123 於 09-12-8 12:05 PM 發表

你囝囝返小學嗱?

我住9座..同我阿媽住

p.s.個碧堤eng course...full左啦..有邊個報左名

唔係呀, 我囝囝今年 K1 咋, 佢讀"聖公會荊冕堂士德幼稚園", 放學搭校車去荃灣 MTR, 工人姐姐接上嫲嫲家!

男爵府

我都住左深井6年,但一路住碧堤
囡囡都係住荃灣婆婆湊,星期六-日有時間先會去會所及平台玩 !

原帖由 kerrykevin 於 09-12-8 09:23 發表
真係好耐無深并媽媽上黎傾計啦, 好耐之前都見有個topic, 但係無人留言的~~ 希望我地可以keep住啦!!

我住左深井六年, 之前住麗都, 二年幾前搬過碧堤, 六座! 不過放學後, 囝囝會係住荃灣的嫲嫲家, 五點幾六點先返深井 ...

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 katielee1123 於 09-12-8 12:08 發表

碧堤唔好住嗎?

無住過呀..... 我都想住....不過層樓係我+我家姐+佢ex bf, 本來係租比人住, 之後佢地分左手, 我家姐又一早唔想要層樓, 咁佢ex bf未話賣左去分錢囉... 我有錢都想比番錢佢地, 我自己要晒.... 算啦

大宅

原帖由 rubyplk 於 09-12-8 09:19 發表

HELLO~
你囡囡大我個囡3個月bor~
諗到報邊間學校未呀?

近番婆婆, 暫時只係報左海濱慧中 & 迦南, 慧中就收左n1, 宜家係睇下迦南收唔收, 有學券麻~~
利媽媽:SUSANNA (亞SU)    利爸爸:CHRIS
利BB: NATALIE (邋遢妹、妮妮)

大宅

之前深井個post係我post上去架, 個post真係好靜

唔單子好難得有咁多深井媽媽回覆
而且仲有幾個豪景媽媽
好開心呀
利媽媽:SUSANNA (亞SU)    利爸爸:CHRIS

大宅

傻豬o黎嫁, 我1月先簽大約, 裝修果個又點會係我呢~~
不過而家仲攪緊按揭....好煩呀~

原帖由 rubyplk 於 09-12-7 22:01 發表

E.......唔係今日裝修既聲係你屋企呀ma???

大宅

大好啦, 大家遲d一定會聚下~
你知啦,我初初搬去一定無小朋友同我亞囝玩,既然呢度有甘多豪景人, 甘就太 好了~~

水晶宮

原帖由 pretty_hill 於 09-12-8 21:55 發表
傻豬o黎嫁, 我1月先簽大約, 裝修果個又點會係我呢~~
不過而家仲攪緊按揭....好煩呀~

heheheee~ 我以為你一月搬得入黎啦~ 咁即係嘈完依家, 下個月又要嘈過 你幾樓呀? 我13樓, 唔會咁近我呀ma..... 唔係就好嘈啦..... 我個仔自從前日出街走失左一陣之後, 佢琴日同今日既裝修聲(唔係好大聲)都話好驚.....

大宅

我5樓呀,都唔係太近呀~~
不過放心, 我地唔會點大裝, SO應該唔會嘈掛~~

唉, 其實我地PLAN一月會入住嫁, 因為亞囝攪曬轉校D野.....但無奈之前我C6佢waste曬d時間, 遲遲都唔攪按揭, 而家得閒一個月先攪, 急到死, 又會補文件果d~

你個囝咩事? 做咩會走失左??? 一定嚇死你同個囝啦~

原帖由 rubyplk 於 09-12-8 22:36 發表

heheheee~ 我以為你一月搬得入黎啦~ 咁即係嘈完依家, 下個月又要嘈過 你幾樓呀? 我13樓, 唔會咁近我呀ma..... 唔係就好嘈啦..... 我個仔自從前日出街走失左一陣之後, 佢琴日同今日既裝修聲(唔係好大聲)都 ...

大宅

你地大家都係單數lift

大宅

係呀~~
有千萬份之一嘅機會撞到~~~

原帖由 susanna_sze 於 09-12-9 01:06 發表
你地大家都係單數lift

男爵府

畀面勳章

碧堤playgroup加開新班...

喺5:00p.m.~5:45p.m.

我報左名la

男爵府

原帖由 katielee1123 於 09-12-9 10:10 PM 發表

我報左名la

katielee1123

我有時去會所, 見壁球室有班家長&小朋友玩, 係未呢d playgroup黎呀??

話時話, 今次呢個playgroup係星期幾架? 係未要入左媽媽會先join得架?

水晶宮

原帖由 pretty_hill 於 09-12-8 22:45 發表
我5樓呀,都唔係太近呀~~
不過放心, 我地唔會點大裝, SO應該唔會嘈掛~~

唉, 其實我地PLAN一月會入住嫁, 因為亞囝攪曬轉校D野.....但無奈之前我C6佢waste曬d時間, 遲遲都唔攪按揭, 而家得閒一個月先攪, 急到死 ...

唉..... 話說之前仔仔睇電視見到尖沙咀D燈飾話好靚想去睇, 咁前幾日咁岩daddy放到星期日, 未叫埋D朋友去睇囉! 睇完海運果到未去星光大道行下, 去到影相, 我地全家影完到幫D朋友影, 本來我睇住細女, daddy睇住亞仔, 佢就幫人地影相果時可能諗住仲有另一對朋友會睇住亞仔(佢只係諗住會而無叫人睇...), 影完相先發現唔見左亞仔, 咁未即刻大叫佢個名同搵佢囉...好左走左無幾遠好快搵番 仔仔自己都驚, 第二日係咁喊住同我講 "Kegan(佢個名)走走走... 曳曳唔跟住daddy... 唔見左啦... 唔見daddy mammy 唔見左妹妹...." 跟住呢兩日落街玩都跟實我, 走兩步都會望下我, 好彩佢都知驚~ 果時真係嚇死我, 又驚佢跌左落海, 果到好多大陸人, 又驚比人捉左wo

水晶宮

原帖由 pretty_hill 於 09-12-9 13:37 發表
係呀~~
有千萬份之一嘅機會撞到~~~

係啦~ 好難撞到, 我記得你要返工呀ma, 我係全職mama, 多數都係平日先帶小朋友落街玩, 星期仔仔一早要去上play group, 星期日又要學畫畫, 基本上我得閒既時候你要返工, 你得閒既時候我又出左去

男爵府

我唔知呀 ! 睇怕放工回去報都已經FULL左

原帖由 katielee1123 於 09-12-9 22:10 發表

我報左名la

首頁
12345...15

尾頁

跳至