夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

老公有外遇之後回頭, 對我好好, 看得出佢好努力. 不過, 我唔爭氣, 好少事就好敏感.... 我又會忍唔住好down, 佢見到我咁又會好冇心機, 我好怕打沉佢.... :-( 咁多位, 可唔可以幫吓我, 俾 D 正能量鼓勵我吖.
各位過來人, 請問以妳地既經驗, 依 D 內心痛苦既日子幾時完呢?

洋房

我經驗同你一樣,初頭我都好敏感,但係有時諗吓既然佢對我好,我冇謂要搵一d令自己唔開心嘅嘢,如果佢要變,你都控制唔到,既然係咁,不如自己鍚自己多d,唔好杞人憂天,開心d啦!!!!

比d心機,諗多d正面嘢,好快就係晴天啦!!!
加油!!!!

原帖由 rainbowhere 於 09-12-4 16:20 發表
老公有外遇之後回頭, 對我好好, 看得出佢好努力. 不過, 我唔爭氣, 好少事就好敏感.... 我又會忍唔住好down, 佢見到我咁又會好冇心機, 我好怕打沉佢.... :-( 咁多位, 可唔可以幫吓我, 俾 D 正能量鼓勵我吖.
各位過 ...

大宅

唔好再沉醉在呢件事度.... if not, 你真係會打沉佢, 到時佢唔再對你好, 因為佢覺得佢做咩都冇用, 補救唔到....甘你就完完全全total loss...到時你想救都未必救得到(我係過來人)
係人都會錯,你話唔諗就冇可能, 學下放低件事先, 再學下重新相處law...多d 諗佢d 好野, 少d 諗佢d 衰野, 唔好集中晒注意力係佢身上, 分散d, 你會好過d, 起碼冇甘多時間比你諗番d 唔開心野....盡量enjoy 佢對你好, 知冇, 可能呢世你都唔能夠忘記呢件事, 但點解會辛苦自己, 辛苦人呢 ? 試左而冇改善的話, 我諗你自己都會知點做.
原帖由 rainbowhere 於 09-12-4 16:20 發表
各位過 ...

子爵府

大廚勳章

可唔可以行開幾日,去散下心?

大宅

好媽媽勳章

我都明白要你完全忘記唔可能, 所謂一朝被蛇咬, 十年怕草繩

或者同老公去下個短途旅行丫
放鬆心情拍下拖可能會情緒會好D

瑪瑙宮

可以開心過一日, 可以唔開心過一日, 由自己控制, 假設您自己係佢, 您便知道您自己應該係點. 經一事, 長一智, 可以回頭係好難好難, 何必難為佢又令自己唔好過.

別墅

我曾經都好似你咁樣,但其實係無人幫到你,只有時間先可以幫到你,因為時間耐左你就唔會咁敏感,但我都用左三年時間,雖然佢係改過,但講真見過鬼邊個唔怕黑吖~~
俾多啲時間自己慢慢黎喇~~

大宅

多謝晒妳地, 我會努力. 今朝見到陽光, 希望在明天.

大宅

原帖由 m@m 於 09-12-4 21:15 發表
我曾經都好似你咁樣,但其實係無人幫到你,只有時間先可以幫到你,因為時間耐左你就唔會咁敏感,但我都用左三年時間,雖然佢係改過,但講真見過鬼邊個唔怕黑吖~~
俾多啲時間自己慢慢黎喇~~ ...

嘩~~~ 三年 ~~~ 死伙, 有排捱

不過, 我會向好嗰方面唸, 佢地送左一份大禮俾我 "反思夫妻相處之道", 如果我地捱得過, 我估我地會越黎越珍惜對方.

我老公都收左好多禮物, "內疚及責任", 跟佢一世

狐狸小姐, 上天都對妳好好, 咁都有禮物俾妳, "報應", 仲未收到?!! 唔駛驚, 一定有妳份

水晶宮

畀面勳章

樓主 ~ 慶幸你老公臨崖勒馬, 知錯回頭
能夠過到呢一關, 你地要更加珍惜對方,
因為唔係個個都有呢種機會重新開始.......

過左去就由得佢過去, 成日去諗番以前
d唔開心野只會繼續傷害大家感情
為左你地將來, 你要努力, 加油

......

原帖由 rainbowhere 於 09-12-5 09:52 發表

不過, 我會向好嗰方面唸, 佢地送左一份大禮俾我 "反思夫妻相處之道", 如果我地捱得過, 我估我地會越黎越珍惜對方.

狐狸 ...

洋房

其實我都未放低曬,但只需半年已經放低九成.
狐狸小姐只不過係你地婚姻經歷裡面嘅一個小小過客,唔好咁在意一d過去式嘅人或事,唔好將仇恨放得咁重,人生咁長,做錯事一定有,享受現在吧!!
係呀有機會去吓旅行食吓飯増進感情.
比心機!!
原帖由 rainbowhere 於 09-12-5 09:52 發表

狐狸 ...

洋房

個第三者己是過去式, 唔好將佢拉黎現在同將來, 你老公同佢是過去式, 同你係現在式同將來式 唔好勉強自己, 總有一日你會完仕放低..

男爵府

OH..都過去啦 ..
c6而家返黎妳身邊 就唔好亂諗咁多啦
當初選擇原諒佢 就要完完全全咁放低哂舊既唔好既事
重新出發..

要變既始終都會變 珍惜而家擁有既就好la
同老公開開心心咁過日子

禁止訪問

大宅

多謝晒. 我同老公而家行得幾好, 第三者仍然死纏, 其實我老公可以唔講俾我聽, 我知佢講係想俾信心我.

第三者

大宅

原帖由 carinama 於 09-12-7 14:48 發表
個第三者己是過去式, 唔好將佢拉黎現在同將來, 你老公同佢是過去式, 同你係現在式同將來式 唔好勉強自己, 總有一日你會完仕放低..

多謝, 亙勉. 記住唔好唸修補關係, 係重建關係, 會開心甜蜜D, 盡量享受. 我而家都好感恩.

大宅

原帖由 heichunmum 於 09-12-21 01:24 發表
唔好俾過去影響今日的你,今日你活得愈開心,就係對第三者最大的打擊!

yes, 打擊左佢啦. 曾經同過佢對話, Y 理一大埋

大宅

第三者 hurt much people, dont think -- one day 第三者 take away her husband, what feeling of you

大宅

我都有呢個經驗
你要話俾自己聽: 只可以揀: 信, 定唔信。
我都用左差不多半年先完全冇事... 但係一定一定要拔走條刺呀!!!

努力!!!

首頁

尾頁

跳至