跳至

首頁
45678...17

尾頁

大宅

Re: 2001年5月媽咪俱樂部

Hello, 各位媽咪,

我係新丁, 而家o黎報到, 多多指教. 我女女 是 5月5日出生.

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

TTMA,歡迎你!

各位媽咪,我個女現在仍唔肯戒片,一聽到除片片,坐POTTY之類的說話就已經喊晒口,都唔知用乜方法同佢戒片好

大宅

我女女好早已經戒片, 除咗晚上, 但係臭臭仍然未得, 都唔明白, 不知點算好, 所有方法都試過.

ttma

別墅

2001年5月媽咪俱樂部

[size=medium]2001年5月媽咪俱樂部~好耐冇updated過資料,重有冇兩歲嘅小朋友加入呀?

ching_ay---(沛昕) 5月03日
TTMA---囡囡()5月05日
hicat --- 囡囡 ( ) 5月06日
HinMami --- 囝囝 (鎮軒) 5月08日
柏霖媽媽(Irene) --- 囝囝 (柏霖) 5月10日
大大細細--- 囝囝(Jasper) 5月12日
肥嘟媽--- 囡囡(嘟嘟) 5月14日
肥師奶--- 仔仔(Willy仔) 5月14日
HinHinMama --- 仔仔(梓軒)5月14日
開心樂樂 --- 仔仔(樂樂) 5月17日
babyhin --- 仔仔(諾軒) 5月16日
KKmum --- 囡囡 (曼淇) 5月18日
ysmhkg --- 囡囡 (心心) 5月19日
Laima --- 仔仔(Michael)5月19日
dlam --- 囡囡 (Denise) 5月19日
安安 --- 囡囡 (洛遙) 5月22日
Winki ---囡囡 (穎翹) 5月22日
snoopy --- 囡囡 (

大宅

哈哈 !! 我的女女連臭臭都可以自己去 ok la 好開心呀 !!!

ttma

伯爵府

醒目開學勳章

hi, 肥師奶

麻煩你幫我updated 小小資料, 唔該哂!

wing530 ---- 囝囝 (梓泳) 5月30日
http://www.baby-kingdom.com/data/attachment/album/201103/28/2243099uk889co0028cr4r.gif

男爵府

Hello, 各位5月的靚媽咪:

請問你地會唔會攪gathering呀?會的話.....請通知....我得閒一定會來參加的.

男爵府

各位媽咪:

不如講下我地個仔仔女女e家有幾重同幾高呀.就加你出生日期後日.

1. ching_ay---(沛昕) 5月03日
2. TTMA---囡囡()5月05日
3. hicat --- 囡囡 ( ) 5月06日
4. HinMami --- 囝囝 (鎮軒) 5月08日
5. 柏霖媽媽(Irene) --- 囝囝 (柏霖) 5月10日
6. 大大細細--- 囝囝(Jasper) 5月12日
7. 肥嘟媽--- 囡囡(嘟嘟) 5月14日
8. 肥師奶--- 仔仔(Willy仔) 5月14日
9. HinHinMama --- 仔仔(梓軒)5月14日
10. 開心樂樂 --- 仔仔(樂樂) 5月17日
11. babyhin --- 仔仔(諾軒) 5月16日
12. KKmum --- 囡囡 (曼淇) 5月18日
13. ysmhkg --- 囡囡 (心心) 5月19日
14. Laima --- 仔仔(Michael)5月19日
15. dlam --- 囡囡 (Denise) 5月19日
16. 安安 --- 囡囡 (洛遙) 5月22日
17. Winki ---囡囡 (穎翹) 5月22日
18. snoopy --- 囡囡 (

大宅

Updated

1. ching_ay---(沛昕) 5月03日
2. TTMA---囡囡()5月05日
3. hicat --- 囡囡 ( ) 5月06日
4. HinMami --- 囝囝 (鎮軒) 5月08日
5. 柏霖媽媽(Irene) --- 囝囝 (柏霖) 5月10日
6. 大大細細--- 囝囝(Jasper) 5月12日
7. 肥嘟媽--- 囡囡(嘟嘟) 5月14日
8. 肥師奶--- 仔仔(Willy仔) 5月14日
9. HinHinMama --- 仔仔(梓軒)5月14日
10. 開心樂樂 --- 仔仔(樂樂) 5月17日
11. babyhin --- 仔仔(諾軒) 5月16日
12. KKmum --- 囡囡 (曼淇) 5月18日
13. ysmhkg --- 囡囡 (心心) 5月19日
14. Laima --- 仔仔(Michael)5月19日
15. dlam --- 囡囡 (Denise) 5月19日
16. 安安 --- 囡囡 (洛遙) 5月22日
17. Winki ---囡囡 (穎翹) 5月22日
18. snoopy --- 囡囡 (
[img align=left]http://skins.hotbar.com/skins/mailskins/img/Mice__/Mice__Drawing_prv.gif[/img] 不忍用杖打兒子的, 是恨惡他; 疼愛兒子的, 隨時管教~! ~ <箴言>

大宅

babyjerry,

有gathering一定預埋妳~!

babyjerry 寫道:
Hello, 各位5月的靚媽咪:

請問你地會唔會攪gathering呀?會的話.....請通知....我得閒一定會來參加的.
[img align=left]http://skins.hotbar.com/skins/mailskins/img/Mice__/Mice__Drawing_prv.gif[/img] 不忍用杖打兒子的, 是恨惡他; 疼愛兒子的, 隨時管教~! ~ <箴言>

大宅

各位媽媽:

不經不覺, 仔仔女女們已差不多29個月大喇~!

身心發展如何~? 返學未呀~?

柏霖除左語言發展較慢外, 其他都算ok~! 因為快要考幼稚園, 所以正加緊練習說話, 認字, 認color, 串珠, 砌圖~! 希望可以將勤補拙啦~! 考吾考到就隋緣o羅~!

我幫阿仔報左:-
(1) 崇真小學暨幼稚園
(2) 鑽石山靈糧堂幼稚園
(3) 路德會救恩幼稚園

另外會同佢報埋:-
(1) 培正幼稚園
(2) 民生幼稚園

大家有無其他好提議~?

keep in touch~!

大宅

肥師奶, kkmum,

重吾快d浦頭~~~!! 吾係尼個topic就黎生滿蜘蛛網, 草菇同靈芝架啦~~~!!!

大宅

喂~!喂~!有無人可以回應下我呀~~~~~~~~?

如果再無人回應既話, 我地就會陸沉架喇~~~~~!! :-x

[size=xx-large]SOS!!!

大宅

Wait~wait~ I'm coming, I'm coming to save you...........

Don't worry, 唔會陸沉架喇!

大宅

再食D草菇同靈芝~~~~~~~ :lol:

伯爵府

醒目開學勳章

Hello,

我都係度, 完本我已logout o架啦! 係首頁見你話陸沉, 我即刻入番o黎啦!
http://www.baby-kingdom.com/data/attachment/album/201103/28/2243099uk889co0028cr4r.gif

大宅

嘻~! 終於有人應下我o羅~~~~!!!

伯爵府

醒目開學勳章

Hi, Irene,

你就好啦! 唸掂仔仔讀邊間幼稚園, 我仲未唸掂呀! 都唔知出唔出kowloon tong 讀好呢? 我住將軍澳, 車程都好遠呀! 成個鐘頭呀! 區內就唸住"得寶幼稚園"囉! 都唔知點算呀?

子爵府

Hello 柏霖媽媽(Irene) & 各位媽咪:

終於都到我地煩惱的日子啦!

我已幫我囡報了~~
(1) 崇真小學暨幼稚園
(2) ST. JOHANNES COLLEGE

預備會報埋:-
(1) 培正幼稚園
(2) 民生幼稚園

大宅

你地好,好耐都無上o黎。我都係頭痛緊幫個女揀邊間幼稚園,雖然我唔係o係名校區,但我都好比心机去搵資料架。

而家我個女已經介左片,除左晚間睡覺個時,同埋已經識講好多o野添。

首頁
45678...17

尾頁

跳至