單親天地

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

環保接龍勳章

pooth
瞓唔着開住收音機瞓啦,有d聲音,幾好架,我介紹香港二台,由10:30pm開始聽到第二朝,12點有個"有無搞錯",有時聽到笑到瞓唔着添噃
再送兩首歌你聽啦,都係容祖兒嘅"搜神記/可歌可泣",留意歌詞好啱你聽架
我真係好想你快d逃出幽谷,出左之後,你回頭望,就一定會覺得而家有幾儍,希望你快d覺得自己儍

等待驗證會員

原帖由 pooth 於 09-12-8 18:05 發表
Veronica 0731
我隻c6 到依家仲收得好密, 無咩人知佢同我分左居, 佢仲同人講佢日日趕回家教孩子做功課。佢同孩子講佢跟媽媽分開不是因為那女人, 是因為同媽媽唔夾喎 , 簡直不知所謂 ! 相處左 23 年, 依家先話唔夾,
...

POOTH,

好多謝妳束花,我好耐無收過花喇,好開心呀! 錫番啖先啦,

其實妳隻C6即係見人講人話,見鬼講鬼話,同埋佢唔講事實的真相,即係死要面啦,好怕比人踢爆佢講緊大話,亦即是話,佢其實都知知地自己做緊咩嘢,都知自己有問題,現在就去揾嘢幫自己去解話jel,

POOTH,咁佢好快變咗個甩晒牙的伯伯喇!

瑪瑙宮

環保接龍勳章

仲要中年發福,光晒頭,性無能,男人最痛嗰隻,等佢搞得咁開心丫啦,好唔好

好似好黑心添

等待驗證會員

原帖由 wayso 於 09-12-8 20:43 發表
仲要中年發福,光晒頭,性無能,男人最痛嗰隻,等佢搞得咁開心丫啦,好唔好

好似好黑心添

邊樹係呢!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

GOOD IDEA......
原帖由 wayso 於 09-12-8 20:43 發表

好似好黑心添
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

大宅

笑了出來 !

看到大家的留言, 不禁笑了出來 !
上bk 已成了我生活一部份啦 !
這兒就像我的家 ~
快樂時 要快樂,等到落幕人盡寥落,
醉下來 休醒覺,美夢如酒醉了後更寂寞。

瑪瑙宮

我好早已經當咗BK喺屋企喇,每晚都要上一上嚟,所以個濺男好唔鍾意我上嚟同大家傾計,驚我會學精,但其實我唔係蠢架!!:tongue: :tongue: :tongue: :tongue:

別墅

在我來說,有丈夫/妻子&子女既人拋下家庭走左去,叫"人渣"、明知人地有老公/老婆&子女都要破壞人地家庭既東西叫畜生。我用了2年時間想通了,人渣和畜生是天生一對的,要我為牠們不快樂,很不值,真的一文錢也不值。一個我鄙視的東西,我以前有幾愛她也沒關係了,今天她辛福快樂或是潦倒街頭,我也不會有感覺,我只要她盡母親的責任便夠了!

p.s. 那2隻東西已犯了十戒,妳不要介懷牠們現在怎樣,地獄之門是開着的 ...

瑪瑙宮

精彩....精彩......
原帖由 jc4358 於 09-12-8 23:24 發表
在我來說,有丈夫/妻子&子女既人拋下家庭走左去,叫"人渣"、明知人地有老公/老婆&子女都要破壞人地家庭既東西叫畜生。我用了2年時間想通了,人渣和畜生是天生一對的,要我為牠們不快樂,很不值,真的一文錢也不值。一個我鄙視的 ...

大宅

pooth,

唔好再食安眠藥喇. 唸吓妳d仔仔有幾鍚妳. 唉! 我都係廿幾年, 我同佢既故事相當複雜, 所以我依家面對緊既野真係可以用黎寫套戲 (但詳情現不能公開,sorry). 他說只是對她有歉意與同情, 愛的是我及家庭, 給他一點時間解決一些問題便會終止此段事. 但是, 我feel到他不大關心我, 但緊張佢. 他說這是他的錯, 但可惜一句對不起都沒有跟我說. 他好像瞎了眼, 我現在的痛一點都看不到. 在他心中, 我是慈禧太后, 她便是單純的皇后!!!! 不過, 我為了不要讓自己不快樂, 我的心已決定放棄他. 說實話, 如果他真的會settle那段情及回頭, 我當然會try同佢重新再始.但係, 如果佢仲係唔清唔楚, 咁, 我自己都有晒心理準備, 一腳踢走佢 . pooth, 我唸妳仲有家人可以支持妳, 但係我人丁單薄, 父母已到了天堂, 冇人冇物. 朋友不可以說 (因事情真的太複雜, 現很難說他是否說謊), 有苦自己知! 所以我要好好對自己. 而家我同佢一言9頂, 哈哈哈, 激死佢. 其實我係想俾signal佢, 話佢知我已經準備放棄呢段廿幾年既情. pooth, 慢慢試吓再調整吓自己d心情. 不要為一個不憐惜妳的人而不快樂, 不值得呀!

原帖由 pooth 於 09-12-8 18:22 發表
ChammyMAMA,
我真是犯賤呀 ! 有得食唔食, 有得瞓唔瞓。你估我唔想瞓咩 ? 但真係唔想再靠安眠藥啦 !
我要靠自己。
謝謝妳啊 !

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

pooth,
係里到我睇到有禁多人關心你同錫你, 好"鄧"你開心呀.

pooth,
頂著呀, 里句都係同埋自已講.

大宅

在我來說,有丈夫/妻子&子女既人拋下家庭走左去,叫"人渣"、明知人地有老公/老婆&子女都要破壞人地家庭既東西叫畜生。我用了2年時間想通了,人渣和畜生是天生一對的,要我為牠們不快樂,很不值,真的一文錢也不值。一個我鄙視的 ...

師主 ! 你已放下了啦 ~
我相信我不會在地獄跟他們再相逢架 ~

大宅

原帖由 Fattymom 於 09-12-9 01:08 發表
pooth,

唔好再食安眠藥喇. 唸吓妳d仔仔有幾鍚妳. 唉! 我都係廿幾年, 我同佢既故事相當複雜, 所以我依家面對緊既野真係可以用黎寫套戲 (但詳情現不能公開,sorry). 他說只是對她有歉意與同情, 愛的是我及家庭, 給他 ...

安眠藥無食好耐啦 ! 我唔想為佢再作賤自己, 我一定要活得比他們精彩。
//他說只是對她有歉意與同情, 愛的是我及家庭, 給他一點時間解決一些問題便會終止此段事//
請不要盡信, 希望愈大失望愈大, 我被人欺騙到怕怕啦 !
//如果他真的會settle那段情及回頭, 我當然會try同佢重新再始.//
為了孩子, 若然他真的回頭, 你就比個機會佢, 但你一定要迫自己不可再提以前的種種。

大宅

原帖由 catfitfit 於 09-12-9 11:10 發表
pooth,
係里到我睇到有禁多人關心你同錫你, 好"鄧"你開心呀.

pooth,
頂著呀, 里句都係同埋自已講.

我以為失去了一切, 失去了愛, 但卻不是, 起碼呢度有好多朋友好關心及愛錫我, 小女子真是感激不盡。

點難頂, 我都要頂下去, 否則囝囝就會好可憐架, 一起加油 !

洋房

講得好!講得好!

大宅

pooth,

看到妳今天的回應, 好像想通多了一些, 真的鄧妳開心. keep going! 我相信妳好快便見到晴天!!!! 另外, 多謝妳的提醒. 放心, 男人這東西我不會盡信, 現在我已用心死的態度handle. 佢都好似feel到, 我覺得對我比較有利. 總之, 那些 "我天真, 我很傻"的第三者, 去死啦!!!!

大宅

原帖由 Fattymom 於 09-12-11 01:25 發表
pooth,

看到妳今天的回應, 好像想通多了一些, 真的鄧妳開心. keep going! 我相信妳好快便見到晴天!!!! 另外, 多謝妳的提醒. 放心, 男人這東西我不會盡信, 現在我已用心死的態度handle. 佢都好似feel到, 我覺得對我 ...

我不是第三者, 但有段時間我都很天真和很傻。 不過唔傻過係唔會識醒架。

願主祝福妳 !

首頁

尾頁

跳至