自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

搭的士好似求佢地咁, 唔跳錶唔高興, 過海又唔去

我今日銅鑼灣利苑搭的士去旺角雅蘭, 跳錶都過一百啦, 仲要我願意行西隊唔塞車, 點知

第一架的士一聽到過海就話唔去
第二架的士話唔識去旺角雅蘭, 我叫佢咁你車我去灣仔差館啦, 佢仲串到話跑馬地差館近d

第三架的士我問定佢識唔識去旺角先上車, 佢話行西隧就去, 其他隧道唔去, 呢個咩世界來的? 的士司機仲巴閉過d 闊太呀

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 Fatima_melanie 於 09-12-6 00:07 發表

我今日銅鑼灣利苑搭的士去旺角雅蘭, 跳錶都過一百啦, 仲要我願意行西隊唔塞車, 點知

第二架的士話唔識去旺角雅蘭, 我叫佢咁你車我去 ...
呢排的士大佬當紅ar ma...好彩樓主冇出viedo, 否則又出事....

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

更串我都試過,甘串,抵佢成世揸的士:;pppp: 我盡量只會Call 的士,有禮貌好多,費事貼$買難受

侯爵府

原帖由 Fatima_melanie 於 09-12-6 00:07 發表

我都覺港島區的士司機係串D,特別中環至銅鑼灣一帶,好唔願意過海,試過有一次連去機場都唔願。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

想當年阿仔仲係BB, 要返嬰園時...
朝早帶住佢哋截車, 截10架都無架肯停... 仲要有啲係兜口兜面楝個"暫停載客"牌出嚟

禁止訪問

男爵府

第一架的士唔想去無咩客上車位, 就車我去就近目的地就算.. $22.x

第二架的士話唔識去我目的地, 我話到附近我教你, 到教佢時就有 d唔高興, 我問阿大佬...點解你無名牌既, 佢話..唔記得左放, 你要投訴咪投訴囉, 我話.我知你地賺辛苦錢, 笑下咪當過日神囉, 仲咩咁掘o者, 態度先好D...

男爵府

最經典一次...

有年年初一, 坐的士大約$100, 點知剩1/4路塞塞地車, 阿大佬將車"吞"後跟住叫我地係十字口馬路落車, 唔係就車我去差館, 我話呢度馬路喎, 我地唔趕, 咁你車去差館啦...點知, 佢扮打電話報警, 扮打唔通死死地一路開車一路鬧我地, 我地驚佢太激動影響駕駛, 全程唔敢出聲, 好彩好快通番, 唔係年初一就咁玩完...

男爵府

好媽媽勳章

d 死的士佬真係好黑人曾...
成日串串共, 短程又嫌, 乜都嫌一餐...
咁巴閉唔好揸的士啦...

今朝返工爭d遲到, 迫住搭的士.. 不過係短程..
個司機係女人, d眼神勁兇狠, 仲要由頭到尾都冇講過一個字..
大佬呀, 人地話你知去邊, 你聽到ok都講一聲啦.. 仲成日話+價+價...

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

市區的士真係串D...

試過係CWB去D好近既地方,都比佢話左一輪...

平時返老公沙田既祖屋,明明FARES係大約2x,都要比夠60,d c機先收聲.....

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

新界的士通常好d的

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章

依家一拖2都搭小巴~~

男爵府

我小朋友操行A, 仲係4A1B...父母身教真係掂架..當然有講唔該啦, 我發覺越斯文佢就越兜路...好蝦麻!

教仔都教排隊啦, 原來短程唔好搭排隊的士, 佢地都唔知下位客人係咪長途客架喎?

而家既大佬, 好多好斯文英文好叻架, 競爭大左, 原本的士基層就搵小左, 加價, 態度差, 揀客, 兜路, 嫌短程, 情緒唔好, 都係令人少搭的士原因....長途我一定搭巴士, 穩陣D安全D!

原帖由 Rabbit小小兔 於 09-12-6 10:18 發表
我一向都知d的士c機會係嫌人地短程就發盧so,不過我咁諗,人地每日租部的士番黎搵食,梗係想盡可能搵多d喇,有時排緊隊排到頭位,特然有個c9走上黎坐一程$2x,咁梗係會有d唔開心,人之常情,所以我每次要坐短程車都唔會走去排緊隊果d ...

複式洋房

我唔怕老實講,我老公係的士佬,其實佢都好慘架,
成日都無la la比d客鬧架,有一次佢返到黎好勞氣同我講,
個女人上車閂門時吾小心夾親佢朋友隻手指,
好彩唔係大鑊既,但就好痛囉,
但個女人搵我老公發脾四,又話唔比8折,又話塞車,大佬呀,
60幾蚊咋,點比8折呀,一路鬧,
我老公忍唔住頂返佢幾句,你自己夾到人唔好搵我黎發脾四好喎,個女人先收口咋
人心善則天下平,人心惡則災難起。

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

嘩....d紅的司機咁鬼串mouth:

侯爵府

原帖由 Rabbit小小兔 於 09-12-6 10:18 發表
我一向都知d的士c機會係嫌人地短程就發盧so,不過我咁諗,人地每日租部的士番黎搵食,梗係想盡可能搵多d喇,有時排緊隊排到頭位,特然有個c9走上黎坐一程$2x,咁梗係會有d唔開心,人之常情,所以我每次要坐短程車都唔會走去排緊隊果d ...

你真係好識體諒人, 社會多d你呢d人, 一定唔會咁多怨氣!

伯爵府

去遠程除非接近交更時間,否則我唔會上車前問司機去唔去,
我會即上車話佢知目的地,做得的士司機,就預咗邊到都要去.

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我最怕坐的士過海, 十之八九都唔去, 唯有揾啲過海的士站等的士.

首頁

尾頁

跳至