跳至

首頁

尾頁

大宅

我開始擔心啦,因為我報了三間學校有兩間吾收啦...

大宅

有兩間吾收 > 邊間呢架. 係唔係九龍塘, 成2-3千人報名那些, 如果係, 就好正常.

我報屋邨幼兒園, 就OK喎.

等待驗證會員

好媽媽勳章 醒目開學勳章

你係唔係報個D名校呀?

我報左1間, 收左.

禁止訪問

大宅

畀面勳章

我同仔仔都報左N1呀...
不過我好遲先遞表
而家仲未有reply呀

大宅

我幫大女報左三間, 一間收左, 兩間未in, 依家煩緊讀全日/ 半日, 因工人要湊兩個b (細女五個月大), 平時又有好多親友探bb, 所以都唔知點揀好~~
http://hk.myblog.yahoo.com/sze_0203/

大宅

我一有出世紙就報咗喇, 依家排11 (佢收14個), 應該得掛.....12月in.

大宅

我報了10間, In 了 4間, 2間收了(九龍塘方方&九龍塘啟思), 1間waiting (反而係屋企附近d nusery), 1 間in完等消息....還有6間未in.....

複式洋房

我都係報了4間, in左2間,
1間已收到唔收 , 第2間未收出結果 ,
仲有2間未in , 好想有1間收佢都好呀....唉

不過佢仲未識講野! 仲係講緊外星話, 有時發出daddy的聲音, 同人搶野就發出媽咪的聲音, 佢現在都係捉住我手或指住d野叫我地攞, 問佢要唔要, 佢就擰頭及up頭, 佢而家配對都好叻, 知道咩同咩係一樣就會指比我地睇!

別墅

嘩你地報邊D學校呀? 九龍塘果D呀? 乜真係咁難入咩? 我又唔係太覺wow (當然唔係九龍塘果d la) 你地阿b 有幾大呀?

複式洋房

我報咗2間,一間收咗,一間未in,都唔係咁難收生啫,基本上你早報就好大機會會收。

侯爵府

醒目開學勳章

我地報左6間,1間收左,2間等緊result,2間未in,1間唔收,報咁多係因為擔心competition好大,驚阿女無n1讀.

大宅

今日同囡囡IN 完樓下間N1,
校長話佢講野唔正, 無語意, 唔知自己想講咩, 講緊都係外星話,

1) 唔識講早晨, 但識講BYE BYE, HELLO
2) 叫佢砌積木, BB 砌到第二層就唔砌第三層
3) 認咭, BB唔肯講車車, 波波
4) 擺2野物件, 叫BB 俾其中一樣佢, 囡囡就俾哂2樣佢
5) 好自我, 講野唔望人

聽到校長咁講, 雖然佢話都收佢, 但 好唔開心啊,
BB 真係咁差咩~可能我唔係全職媽咪, 要返工, 無咩時間教佢同佢玩

別墅

I applied for the N1 near where we live. Had the the interview already and got accepted.

男爵府

原帖由 ~小彤~ 於 10-1-30 19:57 發表
校長話佢講野唔正, 無語意, 唔知自己想講咩, 講緊都係外星話,

4) 擺2野 ...

明白! 如果有人咁話我個囡我都好唔開心...

但你囡囡係屋企會唔會都係咁? 定係見到陌生人去到陌生地先會咁?

大宅

我個女IN o左3間, 除一間與老師有少少交流外(大部份自取玩具, 走來走去), 其餘2區就失控!! 我覺得女女好活潑, 好可愛, 問題在於間幼稚園處......因為佢地放好多玩具響佢面前, 小朋友點會坐定定interview?

原帖由 ~小彤~ 於 10-1-30 19:57 發表

4) 擺2野 ...

複式洋房

bb 得20個月到,想佢點喎,N1應該係玩,做個開心小孩子。

珍珠宮

我個仔直程唔應老師, 老師有老師講, 佢有佢玩

大宅

Think Int'l ( Kowloon Tong ) 已經收左我嗰女 N1.

首頁

尾頁

跳至