跳至

首頁
45678...15

尾頁

男爵府

大*子,
Joeff 已交代啦,到你啦。。。

原帖由 大臣子 於 09-12-9 23:26 發表

這位mami,我諗你睇清楚之前自己的留言,一時又話財務問我老公acc,一時又話唔知個acc係邊個,仲有由始至終我只是說想到財務有我老公acc的可能性,我根本不知道佢為咩入呢筆餘款比我,我又為何會打返俾人confirm呢?仲有身為財務的職責是由頭管到尾的,為何11月入了現在才公開財政報告?大家禁關心餘款點解又唔問下佢點解keep住d數禁耐先過比我呢?同埋佢買禮物的單據,joeff及財務是負責用email領取贊助禮物的,我想她們也要交待吧?

大宅

原帖由 LaLaLand 於 09-12-9 23:59 發表
wkwok01話:
於是我便於11月初根據大臣子的指示,把餘款存入大臣子先生的賬戶.入賬後我把收據scan給大臣子e-mail account,而大臣子亦有致電給我確認我已過數.

大*子,
請你回應你是否
有致電給wkwok01確認已過數.

你不停 ...

又確真係幾前言不對後語呢,一時話沒有收到錢,一時又話可能入到自己老公戶口,現在又說要查

男爵府

我記得老師話過講大話係好容易前言不對後語架!

原帖由 LaLaLand 於 09-12-9 11:59 PM 發表
wkwok01話:
於是我便於11月初根據大臣子的指示,把餘款存入大臣子先生的賬戶.入賬後我把收據scan給大臣子e-mail account,而大臣子亦有致電給我確認我已過數.

大*子,
請你回應你是否
有致電給wkwok01確認已過數.

你不停 ...

王國長老

王國長老

借此機會,今日已提醒其他版主, 本人覺得為免瓜田李下, 版主應該避免有任何利益或財物沾手, 媽媽會有金錢糾紛唔係第一次, 一般我地建議如果有証據應該報警求助, 因為我地始終唔係警察, 要查証好困難, 但今次涉及親子王國聲譽, 我地唔想會員動搖對親子王國及版主信心, 所以盡量介入, 但希望大家明白, 我地只能夠盡我地能力去問. 如果大家有任何線索/証明, 可以聯絡超版或大臣.

在未有任何實証前, 希望大家都保持中立, 靜待事件真相浮現.

edea

我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

複式洋房

係呀, 大臣子你最後都係無講明啲錢既去向, 你只係係度反問人地點解去咗你老公account度, 咁攞得你account, 就預咗入錢俾你啦 ...
咁其實係咪啫係你老公account呢?? 你快啲俾返個答案我地囉 ...

你唔好再係度屈人, 唔好再係度令人咁不安呀!!!

複式洋房

你真係要問佢真人先知啦~

原帖由 catwingyi 於 09-12-10 00:01 發表
點解大臣子一定要拖人落水呢?

大宅

原帖由 osim 於 09-12-10 00:04 發表
我記得老師話過講大話係好容易前言不對後語架!

聽聞大x子以前都係做老師架

男爵府

謝謝,而我地又可以返黎BK傾計啦

原帖由 大臣 於 09-12-9 23:40 發表
各位

為公正處理這事, 我會先暫停大臣子的版主職務. 我亦會參與跟進, 如各位有任何意見, 請隨時與本人聯絡.

大臣

複式洋房

我地唔講私人野既

原帖由 stoc15 於 09-12-10 00:09 發表

聽聞大x子以前都係做老師架

王國長老

王國長老

再問:

請問大家可否提供當日"禮物"到底包括了什麼? 又可知剩下多少?

謝謝.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

男爵府

魅力公主 7周年華麗國民

原帖由 edea 於 09-12-10 00:18 發表
再問:

請問大家可否提供當日"禮物"到底包括了什麼? 又可知剩下多少?

謝謝.

有一個紙箱的剩餘物資,還有4位沒有出席生日會的mami的禮物包,紙箱一直放在家中一角,我也不清楚有什麼在其中,如有需要我需時點算。
至於款項方面如明天銀行開門我會請我老公前往銀行查證,再答覆!

大宅

請問有沒有其他義工mami知道當時贊助商共贊助了多少物資?是否只有大臣子一人知道呢?

大宅

如果D$入咗佢(老公)戶口, 唔到佢唔認, 佢最多死口話唔知, 但唔可以話冇收過!

佢話"唔知點解財務入錢比佢" & "估計財務點解有佢老公戶口既原因", 係咪當0812既mami係0812出世既bb!

男爵府

再問:

謝謝.

個list响大臣子度喎,我幫手送咗去佢個屋企嘅有:
1. Huggies尿片試用裝 (CWB)
2. Mustela After Sun仲有防曬 (西環)
3. Chicco (中環)
4. Fitti尿片試用裝 (葵涌)
5. Cotton Candy Kids嘅衫同環保袋 (荃灣)
6. Gymboree free class pass (中環)
7. 慧龍影丞影相coupon (油麻地)
8. 親子雜誌 (荔枝角)
9. Phinken德國教材 (荔枝角)
仲有D散修修嘢,我要再recall我D記憶先,諗到再講。

我老公啱啱鬧我呀,話嗰陣點佢港九新界攞嘢佢都無怨言,依家反而俾人屈,怪我當初好幫呢個人。唉~~

男爵府

再問:

謝謝.

再問:

謝謝.

5. Cotton Candy Kids嘅衫同環保袋 (荃灣)
6. Gymboree free class pass (中環)
7. 慧龍影丞影相coupon (油麻地)
8. 親子雜誌 (荔枝角)
9. Phinken德國教材 (荔枝角)
仲有D散修修嘢,我要再recall我D記憶先,諗到再講。

我老公啱啱鬧我呀,話嗰陣點佢港九新界攞嘢佢都無怨言,依家反而俾人屈,怪我當初好幫呢個人。唉~~

男爵府

原帖由 stoc15 於 09-12-10 00:36 發表
請問有沒有其他義工mami知道當時贊助商共贊助了多少物資?是否只有大臣子一人知道呢?

我只是負責打電話去攞其中一些贊助,取贊助的不是我,所以不只我一個人知道,我亦只是借出地方去比你地包禮物,仲有半歲生日會的贊助商名稱在半歲生日會的場刊有印的,還有看你的bk名你沒有參加半歲生日會的,為何這麼熱心提問呢?我希望大家是以公平的角度去處理這件事,生日會的參加bb有105個,為何你們幾個人一起入來就代表所有參加者呢?

男爵府

原帖由 Joeff 於 09-12-10 00:46 發表

6. Gymbor ...

個list個個義工mami都有,請你唔好淨係話係我度!!!

大宅

我一直沒有說過是代表所有參加者,一直在此topic討論的mami都只是想知道款項的去向,但你就一直遲遲未能交代出來,只是一直推卸給其他人,請你盡快交代吧

男爵府

原帖由 大臣子 於 09-12-10 00:57 發表

個list個個義工mami都有,請你唔好淨係話係我度!!!

咁你post出嚟囉,不過大家就算有都唔keep啦,點會諗到半年後仲有手尾跟啫!!等我聽日返公司摷吓先,我都希望留有一D證據。

複式洋房

點解會咁GA,D人快些交代清楚,唔好再將D責成推在人地身上,,,,

首頁
45678...15

尾頁

跳至