自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

facebook 移除相片中既tag ...好憎人係facebook tag我d相!! 點搞..先得?

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我都係~有時唔覺意比人拍到响後面果d都整埋我出黎~有時好樣衰ma~正正常常就話啫~

男爵府

原帖由 seaman1982 於 09-12-9 03:30 發表
我都係~有時唔覺意比人拍到响後面果d都整埋我出黎~有時好樣衰ma~正正常常就話啫~

咪就係.好鬼慘....

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

冇計. d friend 自動自發 tag. mouth:

珍珠宮

醒目開學勳章

tag左你張相下面有你個名,名後面會(remove tag),你click左佢就得

翡翠宮

畀面勳章

如果我post相,唔想俾人tag或者copy落佢也自己既facebook度,有冇辦法架?

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我仲慘,之前姑仔post張相,我係後面,個樣當然影得唔好啦,點鬼知佢個friend係度彈我喎,嬲得我呀....

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

咁你最好唔好post 相囉,
因為你add 左佢地一定睇到架嘛,
Facebook 就係咁架喇,
個network 可以去到太遠,
只要你朋友comment 你一張相,
佢d 朋友(包括你唔識既人),
通通可以睇晒你d 相,
如果好介意,唔post 相先可解決到。

原帖由 mother904 於 09-12-9 10:29 發表
如果我post相,唔想俾人tag或者copy落佢也自己既facebook度,有冇辦法架?

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

我地聯署去信要求FB 設立"不允許TAG相片"功能!!!

我都超憎可以TAG相..若果係自己FD, 我梗加覺得應該為朋友著想吓囉. 你自己鍾意將你個樣公諸同嗜,唔代表我都係架ma.. 有其他人個樣係你將相到出現就咪鬼亂tag啦.就算唔tag都好應該set返d私癮..只有相中人先可以睇到d相.係咁公開network 比所有人睇,有無搞錯.

我自己fb,set哂私癮,就算人地search我,想add我,都睇唔到profile, 唔比人add, add 咗都唔可以睇我被TAG的相片.總之自己做足私癮.

其他朋友亂TAG我真係控制唔到..但我會友善提示佢地,未經我同意,唔好將有我個樣既相放係FB.

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我直情絕到,人0地add 我, 我唔accept, fb只用作同屋企人聯繫

複式洋房

原帖由 LamLamMummy 於 9-12-2009 09:57 發表
tag左你張相下面有你個名,名後面會(remove tag),你click左佢就得

Thanks so much!!!!!!
我終於REMOVE左張我唔想張比人TAG左既相啦~~ YEAH!!

侯爵府

好媽媽勳章

me 2 我都覺fb 其實係幾危險既一樣野 可能我out la
原帖由 Ryanma 於 09-12-9 11:53 發表
我直情絕到,人0地add 我, 我唔accept, fb只用作同屋企人聯繫

大宅

其實都好難,就算fb比你un-tag,咁人地將你既相放響自己個blog,將你既片上youtube,或者任何post photo既地方,一樣可以比人評頭品足。網絡世界係好難有私穩..

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

原帖由 gogoblue 於 09-12-9 11:33 發表

我都超憎可以TAG相..若果係自己FD, 我梗加覺得應該為朋友著想吓囉. 你自己鍾意將你個樣公諸同嗜,唔代表我都係架ma.. 有其他人個樣係你將相到出現就咪鬼亂tag啦.就算 ...

我同你一樣,我個fb私隱度好高,我未add既人固然唔可以響人地friends list 見到我,就算search到我,都無任何野比佢地睇。
就算係我add左既人,我都將佢地分左唔同group,非家人既無得睇相,無得睇我friend list有咩人,淨係睇到有咩mutual friends.

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

好似已經有呢個功能. 唔好話 tag, 放我個樣上去我都勁唔鍾意. 唯一辦法就係同 fd 講唔好. 否則無法子, 等於佢係要將屋企本相簿放出街任人揭咁上下咋.

我好憎 fb.

原帖由 gogoblue 於 09-12-9 11:33 發表

我都超憎可以TAG相..若果係自己FD, 我梗加覺得應該為朋友著想吓囉. 你自己鍾意將你個樣公諸同嗜,唔代表我都係架ma.. 有其他人個樣係你將相到出現就咪鬼亂tag啦.就算 ...

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

其實 facebook 都係一個同朋友 communication 嘅橋樑,你唔鐘意自己張相喺 fd 嘅 facebook 上面被 tag,可以直接叫佢唔好 tag 你,or... 請佢 up 相時,將部份相私有化囉!只係 set 咩人先睇得囉~~~

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 cathycheng131 於 09-12-9 03:26 發表
facebook 移除相片中既tag ...好憎人係facebook tag我d相!! 點搞..先得?

人地tag都無計, 只要入去, 在相下面自己名果度 remove tag。

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

好都好憎未經我同意放我d相上fb
所以我唔鐘意fb
好冇privacy

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

係囉 , 我都好憎架 , 如出聲佢就無癮啦

首頁

尾頁

跳至