懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

已刪除

已刪除

大宅

好媽媽勳章

第二個通常會快d,咪冇痛咁耐囉!唔好擔心啦,第一個都係咁生啦,保持心境愉快

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

係呀! 我第2胎痛少好多

別墅

我聽我 auntie 講佢生大仔時完全無痛, 好似去便便咁. 但生細仔時, 通到佢不得了. 我估都係因人而已.

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 baby_tigger 於 09-12-10 20:44 發表
我聽我 auntie 講佢生大仔時完全無痛, 好似去便便咁. 但生細仔時, 通到佢不得了. 我估都係因人而已.

咁又係喎, 我隔離床個太太話第2胎痛D。不過都唔驚得咁多啦, 到時先算。

大宅

原帖由 靚靚C9 於 09-12-10 21:10 發表

咁又係喎, 我隔離床個太太話第2胎痛D。不過都唔驚得咁多啦, 到時先算。
攪到我都好緊張
My son Day Day is 4 years old

大宅

生第一個陣痛時痛到想死,生第二個陣痛不是太痛,
BB想出那時才最痛,我第二個B重9磅幾。

伯爵府

痛就兩胎都係點痛, 但係我第一胎就感覺舒服啲, 第二胎要用多啲力. 我第一胎時個肚會有一下痛, 咁我先需要比力 push 佢出嚟, 第二胎冇呢種痛, 所以全程都自己比力, 呼晒道氣又再吸過再嚟, 我就生到好攰, 又唔敢抖得太耐, 怕佢係裡面會焗親. 所以感覺全程用的力比第一胎多好多.

大宅

好媽媽勳章

Betty,
9磅幾都係順產呀? 好勁呀你!!!!
原帖由 betty10 於 09-12-10 22:27 發表
生第一個陣痛時痛到想死,生第二個陣痛不是太痛,
BB想出那時才最痛,我第二個B重9磅幾。

複式洋房

係呀....我都快要生第二個, 好擔心. 生第一個時幾順利, 吸左笑氣都唔係太辛苦...希望第二個都一樣啦.

男爵府

我第一胎見紅入院, 因陣痛時胎兒心跳減弱所以要催生, 用咗無痛同聞笑氣, 唔覺得太痛, 全程大約四個鐘就生咗.

第二胎陣痛入院, 由陣痛到生, 全程用咗兩個鐘, 因為太快, 咩止痛都用唔到, 真正感受到十級痛楚, 但都無大叫大嚷, 不過痛到人都顛, 同埋不受控, 好彩生得快咋! 唔係唔知點算囉!!!

首頁

尾頁

跳至