自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 janfion 於 09-12-11 12:18 發表

您說的話,我是同意的,但要阿大少肯聽人講,除非上帝親自同佢講,否則他不會變。不要以為他讀得書多,但他一點環保意識都無,不是不知,而是漠視。不要說藥水污染環境,平時唔用的地方,永遠唔息燈,水嚨頭的水唔用又長開,我可以點?越話 ...

請你同你老公講"地球先生病左啦"
小病是福,環保緊要呀!我地再唔做好環保,地球再升温5度,我地底C得啦!雖然到時我地都C左,但係我地既下一代
點算

順順利利 大吉大利       

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 janfion 於 09-12-11 15:23 發表

我都有試過同佢講,話北極的雪溶緊,.....佢話D科學家到時就諗到辦法啦。吹脹!

環保係由大家開始,唔係科學家開始啊
到你女女大個懂事,會唔會覺得爸爸好自私呢
sorry...........我諗我講多左
順順利利 大吉大利       

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 janfion 於 09-12-11 16:00 發表

您的說話很有道理,但一個自以為是又固執的男人,為了自尊,是不會聽我這個他眼中的小女子的說話。

現在我正積極去搵些有關資料,可以證實常用滴露清潔家居是對人身體有害?

或者您們都幫我找些證據吧!Thank you. ...

早前有單新聞,有個3x歲女人肺工能,如5x歲的人,因為佢長期係室內哂衣服,又唔開窗,令到自己間屋,如毒氣室
令自己長年處於毒氣中,影響健康...........
呢單新聞可以知道,接觸太多清潔濟係有害架
順順利利 大吉大利       

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 janfion 於 09-12-12 18:30 發表
和您們分享一篇文章,是我在幾個月前寫的,自己寫的原因是想記住曾經有這樣的一件事發生過,現在登在這裡,是想其他人可以多點明白我的心情。但是,請不用為我動容,因為事情都過去了,只是我心中仍留有一根刺。

**************** ...

順順利利 大吉大利       

首頁

尾頁

跳至