自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 charlie_cheng 於 09-12-12 15:09 發表
我媽咪朋友個囡20幾歲, 去讀完課程考咗牌做陪月員, 遲D會考埋個國家級月嫂牌(陪月)添, 唔單止佢媽咪, 連我媽咪都話有冇搞錯!!

我都唔明D媽咪, 咁後生做陪月有咩問題呢?!?!?
我覺得幾好吖, 起碼比老野有'拍'力D, ...

做陪月冇問題喎,一樣搵到錢,
唔好成日覺得陪月係D大年紀O既人做,
其實而家好多後生女仔,生兒育女,
後生陪月有市場,而且正正經經有份工唔好咩,
點都好過悠手好閒啦

大宅

原帖由 christy1012 於 09-12-12 20:19 發表

做陪月冇問題喎,一樣搵到錢,
唔好成日覺得陪月係D大年紀O既人做,
其實而家好多後生女仔,生兒育女,
後生陪月有市場,而且正正經經有份工唔好咩,
點都好過悠手好閒啦 ...

或者人哋鍾意BB呢 !

比多D鼓勵佢,有機會做埋導師添!

好個時下D靚模啦!

珍珠宮

原帖由 christy1012 於 09-12-12 00:56 發表
唔好以為做保安係無前途,低下工作,
我去國金二期,D保安個個英文好得嫁,
其實行行出狀元,唔需要擔心O者
同意!做保安都可以向上爬架!香港係金融中心,咁多商業區,保安需求都好大,冇人叫佢做屋村保安架嘛!

珍珠宮

原帖由 charlie_cheng 於 09-12-12 15:09 發表
我媽咪朋友個囡20幾歲, 去讀完課程考咗牌做陪月員, 遲D會考埋個國家級月嫂牌(陪月)添, 唔單止佢媽咪, 連我媽咪都話有冇搞錯!!

我都唔明D媽咪, 咁後生做陪月有咩問題呢?!?!?
我覺得幾好吖, 起碼比老野有'拍'力D, ...
我反而覺得係一個幾好既專業,仲長做長有,聰明!

男爵府

原帖由 VKwan 於 09-12-12 22:46 發表
我反而覺得係一個幾好既專業,仲長做長有,聰明!

我都覺得係呀!! 後生可'唯'...........

我媽咪成日都話, 咁後生讀咁多書, 做陪月, 邊有人請架? 請都請個老D多經驗D架啦! 人工又唔穩定..............

我話:'我第一個會請佢! 佢有認可資格咪得囉! 多經驗但唔代表方法正確喎!! (睇我99就知!!!)我唔太鐘意一把年紀的, 怕佢手震震會震跌我個囡呀!!!!最怕係用埋D唔科學既古老秘方!!! 我buy後生, 啱傾D, 方法會科學現代D!!起碼做野爽手D!'

首頁

尾頁

跳至