自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我仔5歲啦,佢近呢2個月晚晚瀨VV,即使臨瞓前無飲水+VV左先;半夜12~1點左右,我會抱佢起身VV,但有時佢11~12點瀨VV......

我C6成日罵我,話我好唔比尿片個仔攬......

我真係唔知點做呀?

我仔細個唔係成日瀕VV既,唔知點解近排咁?(我無罵過個仔瀨VV,有同佢傾過,問佢點解急VV唔叫MAMI?佢話好擔心會瀨VV,所以好驚......)

琥珀宮

如果唔係心理因素,可能要睇醫生,有可能係生理因素。

原帖由 shirley1002hk 於 09-12-12 00:57 發表
我仔5歲啦,佢近呢2個月晚晚瀨VV,即使臨瞓前無飲水+VV左先;半夜12~1點左右,我會抱佢起身VV,但有時佢11~12點瀨VV......

我C6成日罵我,話我好唔比尿片個仔攬......

我真係唔知點做呀?

我仔細個唔係成日瀕VV既,唔知點 ...

大宅

原帖由 SandyKL 於 09-12-12 01:50 發表
如果唔係心理因素,可能要睇醫生,有可能係生理因素。

Hi,SandkKL;

咁我應該帶個仔睇咩醫生呢?中醫定西醫呢?

thx~~!!!

公爵府

牛年勳章

http://hk.parenting.yahoo.com/de ... _125989920510105666

岩岩係YAHOO睇到, 或者可以有用?!

至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

伯爵府

好媽媽勳章

小朋友壓力大唔識講,唔好大驚小怪(也請你老公唔好),輕輕帶過就算。

我個女6歲都時有失手,尤其剛開學同考試期間。我個心都好實, 知道佢雖然平常EQ好高,但係始終成長一定有壓力。
There's some good in this world, Mr Frodo. And it's worth fighting for.

大宅

原帖由 小蘅媽媽 於 09-12-12 09:32 發表
小朋友壓力大唔識講,唔好大驚小怪(也請你老公唔好),輕輕帶過就算。

我個女6歲都時有失手,尤其剛開學同考試期間。我個心都好實, 知道佢雖然平常EQ好高,但係始終成長一定有壓力。 ...

hi,小蘅媽媽~

我想問你,會唔會晚晚係某時間抱小朋友去vv呀?夜晚比唔比佢用尿片?

我都同老公傾好左,唔會再刻意提,罵同嚇個仔~

thx~~!!!

大宅

原帖由 Carol999 於 09-12-12 02:28 發表
http://hk.parenting.yahoo.com/detail.html?bid=SQQSHIIJKJMHFNWTWMR4VOYBAU_125989920510105666

岩岩係YAHOO睇到, 或者可以有用?!

hi,Carol999~

我諗住係1月前,仔仔再無改善到尿床,我要帶佢睇醫生~

我睇左你提供既資料,(thx~)我覺得我個仔似可能係心理有壓力~

伯爵府

好媽媽勳章

之前幫個女戒片時有半夜抱佢去vv,但係唔算太有效。後尾我話要帶佢旅行,話俾佢聽唔可以著片更加唔可以瀨,唔係就冇得住酒店要"目訓"街,佢就真係乖乖自己起身。旅行番來都可以維持,只係假期都要7點叫佢起身vv。

我會響佢床單下鋪一張墊,就算失手都唔會整濕床褥。
There's some good in this world, Mr Frodo. And it's worth fighting for.

首頁

尾頁

跳至