自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

以前打電話去 cs. record 良好便可waive 的.
朋友話今年唔得啦 ?? 金卡–要91000 分才可 waive annual fee.

今年渣兜 同 manhattan 都唔可以waive 年費啦 !

公爵府

原帖由 Martina 於 09-12-16 13:45 發表
以前打電話去 cs. record 良好便可waive 的.
朋友話今年唔得啦 ?? 金卡–要91000 分才可 waive annual fee.

今年渣兜 同 manhattan 都唔可以waive 年費啦 !

我年頭得 不過可能而家間間都開始要數費...

渣打我就waiv唔到 所以都cut左lor

男爵府

匯豐係要年年打去wavie架...今年9月打去冇問題照wavie喎....
渣打我係永久免年費架...so唔駛打去i

子爵府

醒目開學勳章

上星期打左去 都可以wavie
我都是記錄良好 所以佢話ok

複式洋房

唔係呀, 我都有manhattan & hsbc credit card, 我今年都可以waive年費呀
不過要打電話去同佢講

原帖由 Martina 於 09-12-16 13:45 發表

男爵府

渣兜 同 manhattan 都同我講改制度, 比戲飛但就要比50%年費 wor !
我都record 良好, 從未late payment or partial payment wor !

渣兜 我就只用八達通增值, 張manhattan 就完全唔簽添 ! 簽卡全部用hsbc

侯爵府

yes ar, 渣打普通 card waive 到, 但金card waive 唔到, 不過送返 12,0000 積分俾我

大宅

waive到呀, 冇問題喎. 不過佢會睇你用得多唔多, 唔常用佢可能就唔waive囉.
以上純粹個人意見, 如有得罪, 多多包涵!

公爵府

我前星期都打左去hsbc, wavie到呀~~
我都係一張白金咭/ 同一張普通咭, 2張都得~

侯爵府

渣打金card 每月都用 $3,000 to $10,000, 次次都一次過pay, 但今年waive 唔到, 以前可以waive 到.

HSBC年年都可以waive 到.

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

manhattan, 仲有AE 都唔得, 我CUT 晒呢兩張~

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

我10月尾都得,自動waive埋附屬card

大宅

我9月都waive到hsbc金咭wor...

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

多數打去都會 waive wor.....

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 Martina 於 09-12-16 14:49 發表
渣兜 同 manhattan 都同我講改制度, 比戲飛但就要比50%年費 wor !
我都record 良好, 從未late payment or partial payment wor !

渣兜 我就只用八達通增值, 張manhattan 就完全唔簽添 ! 簽卡全部用hsbc ...

係呀! 所以我同 C6 都 CUT 咗

公爵府

如果唔wavie, 真係cut左佢好過~~

大宅

我早個星期都waive到wor~(揸打)
可能要睇吓你有無其他嘢join佢銀行先有得傾

男爵府

乜個個唔同架 !! 我係渣兜 同 manhattan 連户口都冇, 所以根本冇乜用佢地 d service ! 下年睇怕都要 cut 卡

洋房

前日打去WAIVE到^^

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

通常見張statement charge 年費, 就打電話去HOTLINE到問, 都唔洗講到明, 只係同他講: "我見到有charge我年費woo." 他就會叫等等, check一輪就話可以waive.

首頁

尾頁

跳至