跳至

首頁

尾頁

大宅

BB已經一歲啦,食多左粥仔,大家仲會幾耐換一次奶咀同奶樽?
我只在BB 3個月一次過換晒玻璃樽同奶咀,6個月時換過大少少流量的奶咀一直到而家jer
唔知可唔可以一直用到戒奶呢?

大宅

我5個月換一次~都係一次過換晒!!奶咀由4個月開始用L都依家~
其實我覺得冇必要戒奶,因為奶係有益!同埋都未必會用到戒奶....因為到佢大d識用杯or飲管學習杯,可以用果d丫~可以唔洗用奶樽~

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

伯爵府

我未換過呀, 見佢冇變色wor..都要換既嗎.

男爵府

原帖由 joeywongmy 於 09-12-22 08:08 發表
我6個月換一次奶樽
3個月換一次奶咀
1歲換埋個次之後就應該唔會再換

我同你一樣喎~

大宅

剛剛囡囡一歲前換過晒d奶咀, 唔會再同佢換喇. 因為健康院姑娘話啜奶咀會對d牙唔好, 最好快d戒, 遲d會教阿囡用學習杯飲奶.

大宅

我用開nuk,打算而家一次過換晒chu chu直到永遠..

複式洋房

原帖由 chikkee 於 09-12-22 23:23 發表
我用開nuk,打算而家一次過換晒chu chu直到永遠..

我之前用開Dr. Brown既, 都係岩岩今日開始買左chu chu比佢用, 不過亞仔好似唔係好肯飲咁.. 都唔知點算.. 你個bb係未都係咁..??

男爵府

我全部3個月...

大宅

原帖由 romiko20 於 09-12-22 23:43 發表

我之前用開Dr. Brown既, 都係岩岩今日開始買左chu chu比佢用, 不過亞仔好似唔係好肯飲咁.. 都唔知點算.. 你個bb係未都係咁..??

會唔會係Dr. brown的奶咀大過chuchu呢,我見nuk同chuchu個奶咀差唔多,我買左兩個 chu chu試下佢飲成點先, 我覺佢好鍾意飲,自己托住時又唔怕漏,所以先打算完部換晒..

複式洋房

原帖由 chikkee 於 09-12-23 00:51 發表

會唔會係Dr. brown的奶咀大過chuchu呢,我見nuk同chuchu個奶咀差唔多,我買左兩個 chu chu試下佢飲成點先, 我覺佢好鍾意飲,自己托住時又唔怕漏,所以先打算完部換晒.. ...

係大過架... 不過我都係諗住chu chu係可以佢自己托住時飲唔漏.. 所以未買左2個囉.. 希望亞仔飲下飲下.. 慣左就好啦....

首頁

尾頁

跳至