夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

跟老公吵架..>.<~

昨晚, 我跟公吵架. 本來是一件小事, 卻讓人很不開心.
因為...電腦曾中病毒, 要重裝windows, @"@ 我在重灌電腦時, 我是有打電話給舊情人(他懂電腦的事), 向他請教一下, 本來覺得沒什麼的, 就當作是向朋友求助吧. 及後, 我現現舊男友曾留下
的一些有用的軟件, 資料是分門別類的, 他該花下唔少功夫呀. 實在很細心. 這倒幫是間接幫我安裝軟件.

我就是這樣, 看到舊物, 就容易回憶往事. 那刻, 我感到他曾對我的關懷和愛護. 這些小舉動, 都是很貼心的. 以前, 我都覺得舊情人多此一舉, 無聊沒趣的. 當沒有他的時候, 我才知道, 他有他的好. 那刻, 我就有點掛念他啦. 不過, 我知道是不能回頭的.

><~ 唉..我忍唔住跟老公坦白, 我告訴他, 很感謝舊情人, 和回憶他對我的好. 因為這樣子想舊情人, 有點對不起公. ><~ 老公聽落就火都黎埋. 公指控我只會利用男人, 從男人身上得到好處. 我認我曾利用舊情人. 我心想, 當時我跟他拍拖, 電腦發生問題, 當然叫舊男友幫忙啦. 十個女人, 有十個都會咁做啦. 公還說以我的學歷, 該懂安裝電腦的, 有心該不難找到所有要用的軟件. >.<~ 我認..我認我不夠獨立, 不自學安裝電腦, 總愛依靠別人. 我錯了, 錯就錯左我跟舊情人拍拖時, 沒有好好的學會對方的長處和優點. 我覺得不該對公太坦白, 不然就只會吵架.

其實, 我在心裡, 就只有感謝舊情人的照顧, 我愛的當然是老公la.

複式洋房

Re: 跟老公吵架..>.<~

christylai:

大宅

你齋讚舊情人你老公緊係唔like啦~你有無即時讚番你老公呢?你可以話:"不過佢(舊情人)點好都唔夠你咁好..."依d咁
我的家有~
囉囉唆唆 嘅 煩人BaBa
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽
少年宅男 嘅 雞仔謙哥哥
奀皮多手 嘅 豬仔浠弟弟
醜怪黏身 嘅 惡馬妹芊妍

公爵府

[quote]
sweetie-sweetie 寫道:
christylai:

男爵府

[quote]
easonkinki 寫道:
[quote]
sweetie-sweetie 寫道:
christylai:

大宅

我都好同意大家講法, 你老公都係呷醋, 兩公婆床頭打交床尾和, 好快就無事.

大宅

sweetie-sweetie and ahbe44,
"如果真的好就不用分開了", 你說得對, 我跟他分手, 是因為大家已沒有愛的感覺了.

jilljojo,
我冇讚番老公ar..~.~ 在安裝電腦的事情上, 他沒啥幫忙ar...so, 想唔到該怎讚他. @"@~ 昨晚跟他吵架, 該說是聽他指控,..~.~ 我就說些辯護的話. ~.~ 心情不好的時候, 怎會說好話...那時候, 還要在大街上,佢好衰講左句, "今後唔同你一齊啦, 你去找番舊情人啦, 唔識我可教你."

跟著, 我問他, "你走那一邊?"
他說,"前面就是回家的路! 當然走這邊."
我答: "咁我走另一邊."

當時好眼淺, 眼淚都流落黎la...佢要人地哭, 才不再吵架.

easonkinki,
天下老公都是大醋罈子 -.-" 你公幾幽默ga wor, 跟狗仔告狀.

a1712hk,
嗯啊, 是和好回初了. ~.~ 不過, 他講的話很傷人. 當我走另過一邊的時候, 佢就命令我, "返黎!" ~.~ 當人家是寵物嗎?!

別墅

但係你老公嬲都係正常
都係因為著緊你 je
大家好!~~~我是阿包子~~~ 阿包子個阿~~~ 阿包子個包~~~ 阿包子個子~~~ 謝謝~~~ ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

大宅

唔係咩都講得架~~ 有時太坦白反而會hurt到對方
呢d野留o係心裏面就得
比著我都會嬲......

我老公仲衰呀, 同d男性朋友傾得埋d, 佢都唔高興架
佢唔開心咪扮死狗"乙水"返佢囉 ^^

小事姐, 唔好記o係心裏面啦

複式洋房

每樣野都要有二面睇會好D,如果,要人地做到時,手先問問自己做唔做到,才好要對方做,因為,倆公婆要有平等才會過得開心!

大宅

/_\ 近來, 不知為什麼...老公很燥火. 昨晚, 看到有一個bk友報料, 話某處有得買我想要的袋子, 咁我等老公接我下班後, 和他一起去九龍灣買袋子啦. ><~

是否近排黑仔, 我們行哂成個商場, 都唔見有該款袋子賣, ><~~ 老公就黑臉啦. 他說我浪費時間! 又收錯料, 簡直是無知婦孺. 我便答他, "sorry, 我死心了, 暫不買袋了."

><~ 回家路上, 他不跟我講話, ><~ 我心情也不好, 他叫我不要裝可憐, 笑著對他, 又叫我不要望住佢. ><~ 咁我咪行開一邊, 等佢下火先. ~.~ well, 佢就send 個sms黎, 話我,"你玩性格" -.- 唉啊, 自從和他一起, 我就是他溫順的老婆了..鳴..

跟著, 我跟他下車, 我差點想哭了, 那刻, 我想生氣, 又不敢生氣, 想哭又哭不出來樣子...我咪想一個人走, 唔理佢.

跟著, 他說給他用手彈一下, >< 就唔生氣. 我見佢樣子很邪惡, 就好似d壞小朋友咁...我咪不爽, 心想一定會好痛啦...我最怕皮肉之苦, 眼淚都快掉下來了. 我咪好sadl咁講, "不要..".

佢就是要人家快要哭, 才不生氣. ><. 他可惡死了.

><後來, 他告訴我, 見到我生氣又不敢生氣, 谷住度氣, 和想哭的樣子, 覺得我很可愛, ><...他有點虐待狂.

evainnerv,
@"@ 你同男同事談得高興, 都會惹他不快. well, 佢點知ga? 我一定唔俾佢知我公司d野. 不過, 我公司的人, 都好冷冰冰的, 不愛講話.

豆腐,
言之有理.

阿包子,
謝謝你. ^^

大宅

通常d"un皮"老公都係有虐待狂ga!好似我老公咁,噚晚為
我的家有~
囉囉唆唆 嘅 煩人BaBa
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽
少年宅男 嘅 雞仔謙哥哥
奀皮多手 嘅 豬仔浠弟弟
醜怪黏身 嘅 惡馬妹芊妍

大宅

妳老公都係愛妳先至會咁,不過我覺得妳都有少少唔啱喎...咁多人唔搵,點解係都要搵舊情人呢?

子爵府

好媽媽勳章

你老公緊張你先係咁...我老公都係...佢唔鍾意架...就連我係街見到d靚仔...話靚仔佢都唔鍾意...我都係...我唔鍾意我老公提係佢既ex...我老公都知道...所以佢唔會提...我有陣時特登問佢...佢會話唔記得...

[url=http://lilypie.com][img]

首頁

尾頁

跳至