美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我而家都收緊料, 比較緊邊隻bb cream 好用, 因為我都打算買支試吓, 睇到其他 forum 嘅比較, mioggi 同另一隻韓國 brand --- skin79, 呢2隻最多人用

請問有冇人用過 skin79.....我見好多人話呢隻控油 & 遮遐都好ok

大宅

zino 我用到出粒粒,掉左

禁止訪問

民房

我用咗skinfood 兩年...
其實多咗好多粒粒... -___-lll 一直都諗過有關,以後唔用了!!

大宅

我用skin 79 absolute total bb cream。之前試過missha, hanskin, zino, dr jart 同coogi, 唔係出粒粒就係勁出油,試到呢隻,終於ok。註:我是極敏感混合性皮膚。

大宅

回覆 1# zicat 的文章

想請問邊度有得買呢???幾錢??THANKS

大宅

Beauty Guide 2009年度大賞的最愛BB Cream 係:
評分最高 No.1
MIOGGI 魔法美白BB Cream
Hex Perfector llluminating Magic BB

另外都排入評分最高的4款:
MISSHA 維他命防曬底霜 SPF 20
Vita B.B Cream SPF 20

Bio Remedies Therapeutic Cosmetics
茉莉保濕BB修飾霜 SPF30

ROJUKISS聚光緊膚BB調理霜
Spot Light Blemish Balm Cream

Palgantong維他命亮白BB霜
Vita White BB Cream SPF30 PA+++

25個美容產品組別中,會選出5個評分最高的,
再由專業評審分析,選出第一名! 大家都可以去參考下:

http://campaign.elle.com.hk/beautyaward09/index.php

民房

Dr G is very good~
now i use it everyday~
my skin is combination skin

大宅

I like Missha Vita, very good for me,
I have finished two already and has bought a few in Korea during last trip.
In korea much cheaper than in HK,

子爵府

心思思想試下BB cream,但係睇完今日生果日報果篇報導後令我有D猶疑,有冇人可以俾下意見?

http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20100103&sec_id=4104&subsec_id=11869&art_id=13588008
正義或會遲來但不會缺席

大宅

用開Dr Jart silver, 幾好用又遮瑕, 但隻色少怪, 一定要加loose power. 近排用雪花秀bb cream, 隻色好自然但比較簿, 遮唔到斑斑, 但有50度防曬Pa+++, 平日去街齋佢已經好正好自然.

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 大眼仔mama 於 10-1-3 19:41 發表
用開Dr Jart silver, 幾好用又遮瑕, 但隻色少怪, 一定要加loose power. 近排用雪花秀bb cream, 隻色好自然但比較簿, 遮唔到斑斑, 但有50度防曬Pa+++, 平日去街齋佢已經好正好自然. ...

May I know how much for 雪花秀bb cream? Thanks!

大宅

原帖由 meko626 於 09-12-20 12:11 發表
我想問大家用開邊隻bb cream好用架??分享下..

我近排去完旅行買左一隻bb cream 牌子係UGB,我覺得都幾好,可以一試

禁止發言

民房

missha 紅色BB

大宅

hanskin~

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

上個月買咗skin79試, 幾好, 好易推

伯爵府

未用過bb cream, 尋日第一次用...想問..

如果要用遮蝦, 係咪係上BB cream次前揸好...
另, 咁咪即係一定要落妝啦...
我覺得揸完BB cream ok, 但一上蜜粉就好白...似隻鬼多didi...

原帖由 咕b 於 10-1-11 15:45 發表
上個月買咗skin79試, 幾好, 好易推

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

用咗bb cream之後再上遮瑕, 一定要落妝, 就算單用bb cream都要落妝, 如果唔係, 長久以後都係會傷皮膚架, 其實你當佢係化妝品咁會比較好

蜜粉買之前你有冇試色? 有d bb cream揸上面之後都會同本身面色有唔同, 所以bb cream買之前最好都係一樣試色先

原帖由 cheapbombom 於 10-1-11 16:27 發表
未用過bb cream, 尋日第一次用...想問..

如果要用遮蝦, 係咪係上BB cream次前揸好...
另, 咁咪即係一定要落妝啦...
我覺得揸完BB cream ok, 但一上蜜粉就好白...似隻鬼多didi...

...

伯爵府

平時用蜜粉無事, 第一次搭落BB cream用, 出事...

原帖由 咕b 於 10-1-11 16:38 發表
用咗bb cream之後再上遮瑕, 一定要落妝, 就算單用bb cream都要落妝, 如果唔係, 長久以後都係會傷皮膚架, 其實你當佢係化妝品咁會比較好

蜜粉買之前你有冇試色? 有d bb cream揸上面之後都會同本身面色有唔同, 所以bb ...

首頁

尾頁

跳至