嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問各位mama, 我有問題呀, 我仲未知到, 人類豬流感和流感針有咩分別????
如果比你地打, 你地會打咩針呢.
1). 人類豬流感
2). 流感針

洋房

For different types of flu virus. 人類豬流感針 is for 人類豬流 only (i.e. H1N1) and 流感針is for the normal flu virus most commonly caught. You can check for detail with your doctor.

禁止發言

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

流感針: 上年最流行嘅3隻感冒菌
豬流感: 咪就係單一嘅豬流感囉

但係有報導講過, 2+有6成係豬仔, 即是話支流感針叻到盡, 都係得3-4成抵抗力
而豬仔針就話副作用好勁

結論係: 兩支都唔打!
一支無乜用, 一支又咁恐怖!

禁止發言

大宅

http://vs.chp.gov.hk/hsi/files/info_public_hsivp_chi.pdf

原帖由 smt070115 於 09-12-28 17:38 發表
豬仔針就話副作用好勁, 可唔可以講下有咩副作用 ?
啲老人家話要打, 我好驚有性命危險!!!!
妹妹豬 齊來做個好朋友

男爵府

咁其實有什麼副作用啊.... 我找不到其實topic 講副作用問題...有冇ma ma 已打啊, 應沒事吧...

禁止發言

首頁

尾頁

跳至