興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

想買部平平地既數碼相機比女 女, 我睇中一部
Samsung PL55 1220萬像素數碼相機.....請問
ok 嗎 ? or 有其他介紹 below $1500 ....thx

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

If you buy Fujifilm or Canon DC for your daughter, you may also use it as your spare dc.

Happy shopping.

原帖由 prettylily 於 09-12-20 21:47 發表
想買部平平地既數碼相機比女 女, 我睇中一部
Samsung PL55 1220萬像素數碼相機.....請問
ok 嗎 ? or 有其他介紹 below $1500 ....thx
一張好的作品,畫面要簡潔有力。所以有人說攝影是減法畫畫是加法的意思就在這。

一張好的作品,需要有好的內容,好的構思、好的規劃,最重要的是觀察力、有人文藝術涵養以及感性知性的心。當然,相機隨身帶著。

男爵府

畀面勳章

原帖由 Simar 於 09-12-20 23:12 發表
If you buy Fujifilm or Canon DC for your daughter, you may also use it as your spare dc.

Happy shopping.

唔該你先...我真係唔在行....請問你有d 咩 model 介紹...等我可以睇睇嗎....多想可以 zoon 得遠d 架.....thx

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

啱啱睇到 Fuji F70 EXR 水貨賣緊約 $1300... 好抵喎...

原帖由 prettylily 於 09-12-22 19:20 發表

唔該你先...我真係唔在行....請問你有d 咩 model 介紹...等我可以睇睇嗎....多想可以 zoon 得遠d 架.....thx

一張好的作品,畫面要簡潔有力。所以有人說攝影是減法畫畫是加法的意思就在這。

一張好的作品,需要有好的內容,好的構思、好的規劃,最重要的是觀察力、有人文藝術涵養以及感性知性的心。當然,相機隨身帶著。

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

多幾百, 去到二千樓下, 有 Fujifilm F200EXR, ccd 大d, 好d (不過都係水貨)

男爵府

畀面勳章

原帖由 chloepapa 於 09-12-22 20:19 發表
多幾百, 去到二千樓下, 有 Fujifilm F200EXR, ccd 大d, 好d (不過都係水貨)

請問係邊度有得買.....同埋水貨是否沒有保養呢.?
如果同 simar 介紹果部 Fuji F70 EXR 比較...邊部會 zoom 得遠d.............thx

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

10 times zoom for F70 EXR
5 times zoom for F200EXR

Photos ofr F200 should be better than F70EXR as the CCD is larger.

原帖由 prettylily 於 09-12-23 00:06 發表

請問係邊度有得買.....同埋水貨是否沒有保養呢.?
如果同 simar 介紹果部 Fuji F70 EXR 比較...邊部會 zoom 得遠d.............thx

男爵府

畀面勳章

原帖由 Simar 於 09-12-23 01:55 發表
10 times zoom for F70 EXR
5 times zoom for F200EXR

Photos ofr F200 should be better than F70EXR as the CCD is larger.

我今日又睇到呢部 >>>>CANON IXUS 100IS 1210 萬像....唔知同 Fujifilm F200EXR 比較...邊部可以 zoom 遠d.....我 only 知個 mon 係2.5 " 同 3 "分別...thx

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

IXUS 100IS, 3倍zoom only
都係 Fujifilm F200EXR 好d

男爵府

畀面勳章

原帖由 chloepapa 於 09-12-23 21:31 發表
IXUS 100IS, 3倍zoom only
都係 Fujifilm F200EXR 好d

明白...我都係唔好多心.....買呢部啦... Fujifilm F200EXR
thx

首頁

尾頁

跳至