跳至

首頁

尾頁

男爵府

熱血勳章

如題

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 caca0921 於 23-12-2009 09:04 AM 發表
如題

有好多架, 好似周振軍, 胡兆雲, 李山河, 洪致全等等, 但好睇個e生夾唔夾到你小朋友

男爵府

熱血勳章

原帖由 sampcy 於 09-12-23 11:02 發表

有好多架, 好似周振軍, 胡兆雲, 李山河, 洪致全等等, 但好睇個e生夾唔夾到你小朋友

唔該晒妳呀
唉...我個兩個仔本來都睇開胡兆雲既, 不過覺得佢越來越求其, 細佬流鼻水好似開水喉都唔開收鼻水藥水, 淨係開傷風咳同化痰, 呢兩日仲好似嚴重咗添......所以先想換個醫生睇吓

大宅

原帖由 sampcy 於 09-12-23 11:02 發表

我個囡2歲啦,一路都睇緊李x河,但係,近來覺得佢愈來愈唔ok~~
話說上星期囡囡傷風病左去睇醫生,,一如以往地醫生開藥同之前的都一樣,不外乎咳水,收鼻水,但就多了一支應該係"抗生素"的,醫生又冇特別講低要注意d咩。食到第二日返學時,學校miss突然打電話俾我,話囡囡係學校度肚疴,建議我地搵人帶囡囡去睇醫生。結果當然返番李醫生度睇啦~~結果你知唔知佢點講啊?
佢話:可能因為食呢支藥的關係,又因為食呢支藥飲得水少所以有少少肚疴……

如果係因為食藥的開係,上次我睇的時後,係咪應該講俾我地知,可能應該要留意d咩呢?又或者提醒我地最好俾bb飲多d水,如果唔係可能會有xxx的情況發生呢~~

所以後我都諗緊要轉第二個家庭醫生了~~

伯爵府

我近排都同我小朋友轉左睇張志強...我覺得佢好細心,而且d藥同我個囡好夾~

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 carrie_1102 於 24-12-2009 06:50 PM 發表
我近排都同我小朋友轉左睇張志強...我覺得佢好細心,而且d藥同我個囡好夾~

張志強都好多mami讚好架, 不過想問佢係咪無得預約, 要親身去掛號架? 因聽講佢好多人睇架, 如果無得預約, 要去兩轉都幾唔方便

別墅

我同個女以前都係睇李山河,我氣管敏感都係睇佢好番,所以阿女都搵佢睇,不過唔知佢係咪太多人睇,唔似以前咁細心,而且又貴(以前百幾,而家二百幾),仲要食兩劑藥都唔好;跟住轉咗張志強,而家阿女都睇咗兩年都未轉過醫生,次次有傷風感冒都好快好,你可以試下!!
佢有得預約架...你打電話去問啦!!!

複式洋房

胡兆雲我一半一半啦,buy 佢係佢夾我個女,我個女咳左好耐真係好返,同埋近屋企,但唔buy佢係覺得佢唔夠細心,可能因為我個女都有在上水睇兒科,覺得上水o個個十分細心,所以有個比較囉。

侯爵府

原帖由 QUEEN930 於 3-1-2010 02:34 PM 發表
我同個女以前都係睇李山河,我氣管敏感都係睇佢好番,所以阿女都搵佢睇,不過唔知佢係咪太多人睇,唔似以前咁細心,而且又貴(以前百幾,而家二百幾),仲要食兩劑藥都唔好;跟住轉咗張志強,而家阿女都睇咗兩年都未轉過醫生,次 ...

thx, 下次bb病(touch wood)就試下睇張e生先

男爵府

我兩個仔一直都係睇開張志強, 但近期細仔咳得好厲害, 睇咗兩次張醫生都仲咳, 於是張醫生介紹我去睇彭錦強醫生, 細B就好番咗.

睇咗幾次彭醫生, 佢同張醫生一樣都好細心, 有問必答, 唔明會解釋到我明, 感覺真係幾好, 不過真係比張醫生貴, 次次埋單都要兩百幾, 好貴, 而張醫生只不過是$180左右.

所以而家我哋通常睇咗張醫生先, 如果未見好或好嚴重, 我哋先去睇彭醫生.

大宅

回覆 10# catherineleungg 的文章

請問有冇張志強醫生既電話同地址呀? 謝謝.

男爵府

畀面勳章 親子達人勳章

胡兆雲啦, 佢OK架~

原帖由 caca0921 於 09-12-23 09:04 AM 發表
如題

男爵府

原帖由 Fattymom 於 10-1-8 11:14 發表
請問有冇張志強醫生既電話同地址呀? 謝謝.

張醫生地址 : 大埔廣福道51-59號中嘉閣A地鋪
TEL: 2657 2323

大宅

謝謝.其實我都試過胡醫生,覺得佢個人好cool囉.好唔好其實都唔知,因為上次亞仔係腸胃炎,都唔使點醫既病.

原帖由 catherineleungg 於 10-1-8 15:02 發表

張醫生地址 : 大埔廣福道51-59號中嘉閣A地鋪
TEL: 2657 2323

別墅

好媽媽勳章

我囡囡睇開胡醫生,我覺得佢好nice,好有耐性。囡囡12月尾打針,喊了幾聲,打完針胡醫生主動去攞張紙巾同我囡囡抹眼淚,又tum佢,真係好友善!佢好多人睇但又唔會好似趕住下個咁, 問多幾句都好詳細解釋俾我聽
原帖由 Fattymom 於 10-1-9 21:48 發表
謝謝.其實我都試過胡醫生,覺得佢個人好cool囉.好唔好其實都唔知,因為上次亞仔係腸胃炎,都唔使點醫既病.

複式洋房

回覆 1# BelleLeung 的文章

我都認為胡兆雲幾Nice,昨天帶細仔去睇傷風咳,順便問佢我個仔d頭泥問題,都答得幾詳細,唔會好似趕你走咁。

其實大埔仲有個醫生我個人認為佢幾細心的,佢係昌運o個個周信明,不過佢唔係兒科專科。有一次我個大女突然間嘔,但o個時係星期六下午一點幾,好多診所都無醫生睇,係佢先有開,膽粗粗帶個女俾佢睇,佢問我個女之前病歷問得好詳細,同埋咁啱大女生唇瘡,佢仲主動話應該食多d邊食物有助復原。

大宅

開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆 6# sampcy 的文章

張志強可以打去預約
我覺得佢真係好好..我細個都係睇佢架..之前我試過女女去睇潘兆康..但你佢真係麻麻..成日留尾..想人再返去腸..試過女女感冒去睇..佢睇完耳仔話冇野...點知第2日就中耳炎...之後就冇再睇佢...去左睇張志強...試過因為女女唔知做咩發高燒...佢開左退燒藥俾我返屋企...話可能係玫瑰疹..又同女女驗尿..睇下會唔會係尿道炎..第2日又叫姑娘打俾我問女女情況點...到女女出左疹...我諗住打俾佢問下使唔使返去俾佢睇睇..佢親自打返俾我話唔使..佢話怕診所會多細菌..怕女女俾會俾其他菌感染到就弊..仲教我要注意D咩..真係好細心..俾著有D唔係咁好醫生...晨早叫左我帶個女返去睇..再賺多我一筆喇

大宅

Lee Shan Ho is very good, but very often need to wait for long time.
原帖由 caca0921 於 09-12-23 09:04 發表
如題

別墅

請問''張志強''係mi大埔墟花旗Bank有元朗小巴個到ar??
潘X康真係so bad ar!!我囡囡睇開胡兆雲ar!!but gum o岩個日佢dayoff,mi走去睇潘X康law(得佢開&我以前睇過佢),gum BB病,發燒喉龍發炎,當然會有扭計ar la!!佢help我個女探耳仔,我個女驚mi 喊 law!!佢即刻話''勿你個女gum ar!!''喂,我心諗你第一次睇BB咩,扭計在所難免ar la!!之後好求其睇完就算,又話我個女嘈,so bad ar!!
but 胡兆雲幾Nice ar!!佢見女女喊,重叫我''唔緊要哄番佢sin la,病係易扭計D ar la!!''重同我一齊哄佢,唔會似趕收工gum law!!+上D護士都幾Nice&幾好禮貌...

洋房

YES...

原帖由 wiw825 於 10-2-2 02:45 發表
Lee Shan Ho is very good, but very often need to wait for long time.

首頁

尾頁

跳至