婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

我意思係只係佢兩個同bb出, 唔比你跟埋去喎...我6299成日都想, 每次去佢屋企, 佢地都話要帶佢地去公園玩, 但因為佢地住係d舊區, 果d公園好dirty, d呀伯又成日吐痰...

同埋佢地以前做左好多野令到我好憎佢地, 再加上我自己緊張d仔, 所以even同佢地去酒樓飲茶, 佢地話帶bb睇魚, 我都唔會比..

大宅

畀面勳章

我寜願唔跟去
囡囡幾個月大同佢地去親街
我都好似做亞四
負責拎野
6299輪流抱
果時一齊住
c6返工
我被迫跟埋去
我6299都做過好多衰野
亦係99叫我地搬
不過嬲得幾多
佢地始終係c6個父母
錫個孫就得
老人家可以帶孫出街玩真係好心足

男爵府

我6299 成日都同亞仔去公園
我又唔like 跟去喎
咪又佢地去囉難得個仔遠離自己一陣

複式洋房

唔嬲得咁多的,我以前都有6299帶阿b去公園的,最緊要係玩完要用濕紙巾同阿b清潔臉同手,您一係跟佢地一兩次,如沒有問題才有放心比佢地帶出去一陣,否則您就叫c6出聲囉,唔好自己使醜人呀!!

大宅

畀面勳章

原帖由 chaklongma 於 09-12-23 15:56 發表
我6299 成日都同亞仔去公園
我又唔like 跟去喎
咪又佢地去囉難得個仔遠離自己一陣

真係費時跟去
D人以為我囡係62個囡
99又以為人地以為佢係mami
嘔死
咁唔通人地當我係亞四
定你地大囡
62做得我亞爺

大宅

雖然只係系 8 月時返過 hk 一次,阿囡當時得 8 個月,奶奶都好鐘意推 bb 車 帶囡囡"巡樓"

大宅

畀面勳章

佢地都鍾意, 如果亞囡話要mama, 佢地就好唔like. 有時都比佢地帶ge (因我一跟佢地就話我), 唯有比定包wet tissue佢囉...(用唔用唔知喇), 亞女一回來就洗手洗臉同換褲lor...

大宅

回覆 1# wenwen2000 的文章

阿B 最LIKE 去街街 佢地會帶阿B 去 飲茶
我會由得佢地去呀 !

男爵府

無咩所謂啦
佢地帶個b 去街都係錫個b
有時佢地又想 show 吓自己有個孫啫
比佢地 happy 吓囉
你唔跟去, 仲好啦

伯爵府

育兒性格勳章 DHA勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

我個仔仲未出世,隻99想抱下,見下都難呀,雖則大家住埋同一間屋,我死都唔會比隻99掂既,佢人又唔衛生,對我又衰,到時睇下點~

珍珠宮

唔跟埋去仲好呀, 睇到佢地爭孫抱, 自己推住架用黎載雜物既bb 車, 好心煩架.
佢地帶佢去公園, 睇魚都好丫

子爵府

好媽媽勳章

我奶奶叔仔佢地帶阿仔阿女出街...我無問題...最重要睇實佢地...而且可以比自己放下假...行下街...

[url=http://lilypie.com][img]

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

無所謂呀..
我老爺奶奶成日都同亞女周圍去架啦....

係香港,老爺會日日帶我個女去公園玩,之後買埋早餐+報紙上黎比我....有時下午佢地約左朋友飲茶,如果我ok佢地又帶埋我個女去架...

不過試過有一次...
因為佢話帶我個女去個同村太婆到送月餅...(行5分鐘就到)
跟手亞女返到黎,我未見到佢,淨係聽到老爺把聲,叫我快d同亞女沖涼...果刻我仲諗緊,玩咩玩到咁dirty....點知我見到亞女上到黎...個髮型唔同左......
原來我老爺送完月餅後,帶左亞女去剪頭髮...

子爵府

真係勁攪笑呀!!!

原帖由 我愛Corina 於 09-12-25 09:30 發表
無所謂呀..
我老爺奶奶成日都同亞女周圍去架啦....

係香港,老爺會日日帶我個女去公園玩,之後買埋早餐+報紙上黎比我....有時下午佢地約左朋友飲茶,如果我ok佢地又帶埋我個女去架...

不過試過有一次... :ange ...

大宅

我99成日, 放假就話要同我個女去公園,我唔比架,事關佢可以唔同我個女著鞋就落公園玩,仲要係度走黎走去,發生第1次個時我個女都歲幾架喇!

又試過係都要同我個女去"蛇"滑梯,仲要係唔多人個時唔去,你知依家d細路幾惡,我個女又唔識死係要走埋去d哥哥度玩,佢地跑黎跑去邊理你呀!有一次有個4-5歲既男仔推跌我個女,我個99就走去打返人地.我見到O晒咀,以後都唔敢比佢帶落街!

c6都問過我點解唔比99帶落街,我講完比佢聽之後佢都笑,之後都冇再講!

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

我就無乜所謂!
不過我個仔係比婆婆湊
6299一星期先見得個孫一次
不過我個仔落樓下玩我都會跟去睇住既
因我個仔唔跟我6299的.

試過有一次我99唔拖住我個仔
只係住住我個仔件外套既帽.
我個仔行得快99跟唔到係咁
扯住我個仔頂帽
不知幾驚佢扯親我個仔條頸,
你估拖狗出街咩

公爵府

原帖由 barbiewong 於 09-12-24 14:38 發表
我個仔仲未出世,隻99想抱下,見下都難呀,雖則大家住埋同一間屋,我死都唔會比隻99掂既,佢人又唔衛生,對我又衰,到時睇下點~

好難唔俾奶奶抱架, 我都係同奶奶一齊住, 佢又係好鬼死 dirty, 起初我都唔俾佢抱架, 點知佢係c6 面前勁數我, 之後我 : 俾你抱得, 但一定要洗咗手先 !!

到咗而家我仲見到佢 d dirty 野, 每見一次, 都好聲好氣話佢囉, 唔係點喎, 佢話晒都係 c6 個老母, 我可以點? 我當然想快 d 脫離呢隻奶奶啦 !!!

大宅

奶奶 is 影 后, different face when my husband is there, so,

大宅

我唔同99住,不過有時同6299飲茶,佢地會好想show下自己個孫,我都無所謂,不過有一次6299特登抱左BB去佢地去開的證券行,我埋左酒樓張單去搵6299時,見到行內人頭湧湧,BB就好似炸彈咁傳來傳去,比唔同的陌生人抱,最後落返我99手時,有一個5-6歲的小朋友追住我99想打同起飛腳踢BB,我99竟然唔走開仲抱住BB想同佢玩,因為佢唔想離開證券行,繼續show佢個孫.... 我就無理佢咁多, 一手抱走左BB...

子爵府

我奶奶間中都會提出想帶仔仔出街既要求,如果我忙既話都會俾佢地帶出去既,但係如果我得閑多數都會say no,咁佢都明白我平時返工已經少見個仔,放假就梗係想同個仔一齊啦。

首頁

尾頁

跳至