婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

試過在加拿大時, 6299帶我個4歲女參加朋友的日間婚禮. 返到屋企後個女發104度燒, 原來6299掛住social, 由得我個女在太陽下玩幾個鐘, 當日成40度. 無中暑死都好好彩, 但我之後一路都睇得好緊.

洋房

老實講, 我就唔放心 6299 帶我個 b 落街喇, 平時佢地同阿b 玩我已經有好多嘢睇唔順眼 (eg 99 成日噴到阿 b 成頭口水, 佢同阿 b 玩完, 我會聞到阿 b 個頭仔 & 面仔一陣口臭味 ! ) , 如果佢地帶走阿b , 我會心掛掛, 唔知佢地會對 阿 b 做d 乜污漕嘢 !

不過我都唔知點拒絕佢地, 而且我平日返工, 佢地做乜我都冇計 ...!!!

大宅

我從來冇比6299帶我d仔女去街,最多飲完荼行一陣玩具部就走人 ,仲要有我在場

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章

我6299又係好恨要同我個囡去街,一時又話去山頂、一時又話去離島!就係星期一之嘛,同我個囡由朝玩到晚,又話去踩單車、又去 sir 滑梯、又去文化博物館、又去圖書館,攪到我個囡虛脫咁,結果我個囡果晚瞓到半夜喊醒,話隻腳好痛,之後仲發燒添!

老實講,小朋友得個4歲,有得玩點玩 say NO 先,佢地咁大個人都無D分寸,駛唔駛玩得咁盡先,都俾個小朋友休息吓,瞓個晏覺吖!個日得個11、12度,又同佢去食雪糕、食 Pizza!都成60歲人,個腦都唔知去咗邊?

佢地好自私,將自己嘅快樂建係人哋痛苦之上!如果唔係俾面 C6,一早炒咗大穫!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

哈...我奶奶仲堅, 佢今日打電話俾我叫我帶阿b出去飲茶 (俾一班我唔識嘅人睇吓), 我話落雨唔出, 點知佢話佢自己帶, 我同奶奶講如果你要帶出去, 你就同你個仔講, (我老公講過冇我地兩個係到, 邊個都唔可以帶阿B出去), 佢叫我打, 我好堅決話唔打, 佢把聲就好唔高興咁話算, 跟住我同奶奶講, 佢地要睇就上嚟睇...點知奶奶話佢地唔上嚟, 我就講如果佢地唔上就唔好睇...佢仲唔死心咁打電話俾我老公, 我老公話唔得!!!!!

我個仔都未夠3個月, 平時係我屋企已經抱唔掂, 仲話帶出去...坦白講如果個仔大咗我都唔會俾, 更何況宜家得2個幾3個月....

洋房

我老爺話我個囡大d就同佢飲茶..老公同我即刻同工人姐姐講"除咗我同太太之外邊個都唔準帶bb落街"
因為我老爺 & 99好鬼dirty

首頁

尾頁

跳至