爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

大宅

爸爸專區变講車專區.....

複式洋房

原帖由 andys 於 09-12-24 23:47 發表
爸爸專區变講車專區.....

係咁架啦,D爸爸10個有8-9個都鍾意車架啦(包括我),
男人既野,唔係玩車,就玩女架啦(講笑)

男爵府

男人玩具, 不過會隋年紀轉變, 我以前玩車都好瘋狂下, 都唔知掉左幾多錢落海, 不過隋住年長, 而家對車已經冇乜感覺, 只係工具一件...

男爵府

冇所謂啦,e度水靜河飛,連車都唔講既話,可以摺得

複式洋房

原帖由 嘿嘿 於 09-12-26 00:23 發表
男人玩具, 不過會隋年紀轉變, 我以前玩車都好瘋狂下, 都唔知掉左幾多錢落海, 不過隋住年長, 而家對車已經冇乜感覺, 只係工具一件...

咁師兄可唔可以分享下玩過咩車???

子爵府

爸爸專區,其實有好多係女士係度發言。

男爵府

原帖由 惡少K 於 09-12-26 13:51 發表

咁師兄可唔可以分享下玩過咩車???

o靚仔o個陣鐘意飛仔車, 1.5i, nx, 92(120/140匹), 101, s13, s14, 貴車買唔起, 不過真係洗唔小落去改車, 基本上唔食唔著慳慳埋埋掉哂落去, 都唔知為乜, 而家唔捨得喇, 亦都對車冇哂興趣, 家陣部車原裝過原裝!!

子爵府

Absolutely agree.

原帖由 21g 於 09-12-26 08:04 發表
冇所謂啦,e度水靜河飛,連車都唔講既話,可以摺得

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我就係啦....

老公揸過GT4, MR2, RX7. 我老公唔鐘意改車, 架架都係原裝(二手)

原帖由 軍魁星 於 09-12-26 22:53 發表

子爵府

畀面勳章

好少爸爸上來講心事~
諗住click入來八下, 點知全部都係車,車,車

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

主要原因係女仕其實好重視男人既意見~ 尤其係車方面
另外,我相信呢度一定好多媽咪入黎,因為想了解下男人既心態
有D好似我咁,睇到無野好睇,個個topic都睇下岩唔岩發言咁囉
係爸爸專區呢度反應左一般男人既心態。。。就係將心裡既野收收埋埋,所以D爸爸唔會係度講心事

原帖由 軍魁星 於 09-12-26 22:53 發表

複式洋房

原帖由 kiki.kiki 於 09-12-30 01:17 發表
我就係啦....

老公揸過GT4, MR2, RX7. 我老公唔鐘意改車, 架架都係原裝(二手)

咁而家你老公係唔係仲揸緊架7仔,依架簡直係我DREAM DREAM CAR,但可惜已經停產左 ,到左RX8已經冇哂果種味道,好似完全冇哂霸氣咁,唉!!你老公架7仔易唔易壞??

大宅

我老公都係勁鍾意揸/換車...
civic, blue bird, cr-x(棍), bmw 323, skyline gt-t...
我考到車牌後一齊揸就有...
mazada 323(棍), mini cooperS(棍), serena, wr-x(棍), odyssey, euro-r(棍)
棍波真係好玩好多﹗

複式洋房

原帖由 MiniCooperS 於 10-1-14 00:16 發表
civic, blue bird, cr-x(棍), bmw 323, skyline gt-t...
mazada 323(棍), mini cooperS(棍), serena, wr-x(棍), odyssey, euro-r(棍)
棍波真係好玩好多﹗ ...

咦,小有喎,通常女士都鍾意自動波,而你竟然覺得棍仔好玩,
第一次聽到有女士enjoy棍仔,唔通你係受你老公影響(唔好諗衰野呀)

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

車係香港屬於偖侈品,我想問下大家揀車會揀D咩優點呢?性能?慳油?定還是....

我自己就無咁既本事好似你地咁樣買車

我渣黎渣去都係細車仔 唔渣automatic既原因係我呢度既自動波車貴D,我揀既車希望係舒適安全,因為要載阿女,跟住係慳油外型....

我其實最想有部SUV,不過保養實在太貴喇

原帖由 MiniCooperS 於 10-1-14 00:16 發表
棍波真係好玩好多﹗ ...

大宅

原帖由 惡少K 於 10-1-14 09:55 發表

咦,小有喎,通常女士都鍾意自動波,而你竟然覺得棍仔好玩,
第一次聽到有女士enjoy棍仔,唔通你係受你老公影響(唔好諗衰野呀)

我老公要我學車,學棍波。考完,一次pass,佢買車俾我practice,佢問我要自動波定棍,我心諗學咗唔揸,驚好快唔識揸,於是我考車牌後揸的第一架車就係棍仔。
我好鍾意Mini Cooper,我老公就買俾我揸,起初S只得棍仔,所以又揸棍仔,我差唔多日日揸,已經好習慣。
揸自動波的Serena,好唔慣,踩油踩好深都唔好去...
再換車,本來想買舊款的euro-r,不過我覺得唔抵,我老公想揸四驅,我同我老公講,不如買wr-x。
再換車,odyssey都可以,之後老公就買咗佢朋友的02 euro-R。
講真,揸得掂,又唔怕煩的話,揸棍波車真係無咁悶﹗你要佢快,佢就即刻快,你要佢慢,仍就即刻慢,仲安全喇﹗

大宅

原帖由 stkyo 於 10-1-14 10:15 發表
車係香港屬於偖侈品,我想問下大家揀車會揀D咩優點呢?性能?慳油?定還是....

我自己就無咁既本事好似你地咁樣買車

我渣黎渣去都係細車仔 唔渣automatic既原因係我呢度既自動波車貴D,我揀既車希望係 ...

我老公鍾意車,佢考慮佢的負擔能力,佢負擔得起的車,佢都擁有過喇。宜家就考慮實用性多D,慳油都係考慮因此素﹗我會加埋車的外型喇﹗我個人唔鍾意Toyota,好老餅...
雖然我地架euro-R係跑車,但係油費都只係$1.2左右一公里。

伯爵府

呢位一定係女士來, 男人老狗, 有幾多會日光日白講心事呀......

BK玩具又有專版, 攝影又有專版, 如果車又有專版, 呢到就真係摺得.

原帖由 嵐嵐豬0603 於 10-1-2 12:01 發表
好少爸爸上來講心事~
諗住click入來八下, 點知全部都係車,車,車

複式洋房

原帖由 MiniCooperS 於 10-1-14 12:06 發表

我老公要我學車,學棍波。考完,一次pass,佢買車俾我practice,佢問我要自動波定棍,我心諗學咗唔揸,驚好快唔識揸,於是我考車牌後揸的第一架車就係棍仔。
我好鍾意Mini Cooper,我老公就買俾我揸,起初S只得棍仔,所以又揸棍仔,我差 ...

好羨慕 ,有米之人!!!
而且棍仔又比較慳油呢~

侯爵府

哈...男人鐘意玩車...女人鐘意扮靚買衫一樣囉...我有個朋友佢好鐘意玩搖控車....好多時間放落去...佢老婆就話佢...佢就答[咁你鐘意我玩女人定玩車吖]...哈....答得幾好...哈...!

首頁

尾頁

跳至