跳至

首頁

尾頁

大宅

我仲多過你,唉...........

原帖由 tingk2009 於 10-2-4 15:56 發表
你洗左幾多錢呀??
我一共洗左成千五蚊呀~~~

大宅

佢開口可以成日唔同價架!你買d bra同底底分別幾多錢呀?佢有時又話買3送1,轉頭又可以話買2送1架!真係任佢嗡架!佢最初sell我買legging我就係嫌貴,所以先試其他咋!

原帖由 tingk2009 於 10-2-4 16:35 發表

當我去完呢個鋪買完的時候我都有諗過呢個問題~~但係可能個個人的定義不同掛,可能其他媽媽真係覺得價錢OK呢,我自己俾人搵左第一次苯就唔會再去啦~~我想問你買左D咩呀~~我比佢哄左買底底/BAR BAR同LEGGING ...

大宅

我覺得好多孕婦衫專門店都over-priced得好緊要,去幫襯都只係買個方便~
花少少時間行下其他鋪仔會有更多收穫~

大宅

我都覺得係呀!如果我唔係行多2間都唔知自己原來買貴左咁多呀!

原帖由 P師奶 於 10-2-4 23:08 發表
我覺得好多孕婦衫專門店都over-priced得好緊要,去幫襯都只係買個方便~
花少少時間行下其他鋪仔會有更多收穫~

別墅

原來買孕婦衫都有海鮮價
最慘就係當時做咗 "羊鼓" 都唔知, 仲以為執到好嘢.

複式洋房

原帖由 annababe 於 10-2-4 23:01 發表
佢開口可以成日唔同價架!你買d bra同底底分別幾多錢呀?佢有時又話買3送1,轉頭又可以話買2送1架!真係任佢嗡架!佢最初sell我買legging我就係嫌貴,所以先試其他咋!

...

annababe : 我原本都買左成4千蚊野呀...好彩我張eps過唔到數呀,佢就問我張visa 得唔得~~我話我唔想用wor,佢就係咁叫我試多幾次張eps,好彩唔得呀,跟住佢問我有幾多cash 囉~~我話咁不如我買左2個bar(一個夜晚同一個日頭用的)同底褲(10條) & legging 先啦~~,佢先好無奈話好啦~~咁你下次再來搵我買啦~~~我心諗下再搵你~~我就係超水魚啦............我個bar 應該係你所講的買3送一個d囉~~~佢無俾張單我呀,只係比左張單寫住下次有折咁囉~

baby_tiger : 我諗我直情做左好大條的水魚tim~~~唔怪得之個sales咁開心啦.........因為我自己游佢口邊俾佢食左一口呀~~~以後買野都係小心d~~

男爵府

我都忍唔住要留下言了, 我都係睇左呢度人地話珊珊好平好抵買, 所以特登入去將軍澳一躺, 一入去個sales不斷係度sales我, 好殷勤咁, 叫我買完一樣又一樣, 仲同我老公講, 老婆大肚咁辛苦, 要買下野比佢咁..結果埋單....2千幾蚊呀...之後我去其他地方睇..連最基本的吉之島都平佢成1半有多..真係好心痛.

不過我都覺得自己都有責任, 我要識得say no, 同埋唔好咁容易相信人, 希望其他姊妹唔好學我啦..超傷心

大宅

好媽媽勳章

講句公道說話,我尋日去珊珊買過-覺幾好-又無你地講都咁差-例如話海鮮價-又唔覺-我見全部有標價,

大宅

我唔覺得自己執到荀野架!我係覺得貴,但第一次買孕婦裝真係唔知價。

原帖由 baby_tigger 於 10-2-5 00:01 發表
原來買孕婦衫都有海鮮價
最慘就係當時做咗 "羊鼓" 都唔知, 仲以為執到好嘢.

大宅

係有標價,標到好高麻!唔係點講價jak,講完都貴過人呢!

原帖由 師奶B 於 10-2-5 16:25 發表
講句公道說話,我尋日去珊珊買過-覺幾好-又無你地講都咁差-例如話海鮮價-又唔覺-我見全部有標價,

大宅

好媽媽勳章

原帖由 annababe 於 10-2-5 18:16 發表
係有標價,標到好高麻!唔係點講價jak,講完都貴過人呢!

LB GG 一模一樣款-有的買幾千有的買幾十 - 你可以買幾十個的 - 你有權利選擇

大宅

你呢句說話好令人覺得你係珊珊既sales呀........

原帖由 師奶B 於 10-2-5 18:32 發表

LB GG 一模一樣款-有的買幾千有的買幾十 - 你可以買幾十個的 - 你有權利選擇

大宅

咁好彩你張eps過唔到數姐,唔係你真係一頸血呀!

原帖由 tingk2009 於 10-2-5 10:23 發表

annababe : 我原本都買左成4千蚊野呀...好彩我張eps過唔到數呀,佢就問我張visa 得唔得~~我話我唔想用wor,佢就係咁叫我試多幾次張eps,好彩唔得呀,跟住佢問我有幾多cash 囉~~我話咁不如我買左2個bar(一個夜晚同一個 ...

大宅

我去完珊珊之後去左吉之島睇妮妮,睇完超唔開心,因為真係平一半,人地仲有八折添!

原帖由 special_ching 於 10-2-5 12:58 發表
我都忍唔住要留下言了, 我都係睇左呢度人地話珊珊好平好抵買, 所以特登入去將軍澳一躺, 一入去個sales不斷係度sales我, 好殷勤咁, 叫我買完一樣又一樣, 仲同我老公講, 老婆大肚咁辛苦, 要買下野比佢咁..結果埋單.... ...

大宅

好媽媽勳章

原帖由 annababe 於 10-2-5 23:39 發表
你呢句說話好令人覺得你係珊珊既sales呀........

我都覺得你好似珊珊對手D sales~

大宅

如果我係珊珊對手既sales,我會好似你地d sales咁係樹賣晒廣告啦....

但假如你身為一個消費者,我都唔知話你精明好定話你蠢好.....

原帖由 師奶B 於 10-2-5 23:55 發表

我都覺得你好似珊珊對手D sales~

侯爵府

我同你一樣,都係因為係度見人地話珊珊平所以專登揸車去新都城,一入到去,個sales不斷拎褲比我試,又不斷sell我買底底同bra,但由於我覺得貴,所以最後拒絕買bra,只係買左2條褲+5條底底已經成千蚊喇!肉都赤呀!

最後仲要比d朋友話我買得貴,之後去左cwb睇,唉.......價錢竟然相差好遠呀!

原帖由 special_ching 於 10-2-5 12:58 發表
我都忍唔住要留下言了, 我都係睇左呢度人地話珊珊好平好抵買, 所以特登入去將軍澳一躺, 一入去個sales不斷係度sales我, 好殷勤咁, 叫我買完一樣又一樣, 仲同我老公講, 老婆大肚咁辛苦, 要買下野比佢咁..結果埋單.... ...

大宅

我覺得大家可以o係孕婦店買住一、兩件大肚褲、under同legging頂住檔先,想添置既咪慢慢周圍睇,貨比三家嘛…
一次過買一、兩千蚊野,之後好易會後悔…
道理同平時shopping買其他野一樣姐

大宅

P師奶,

我係第一胎,根本唔知價,如果知價就一定唔會洗左成千幾蚊先買得少少野,我今日經過媽媽世界一條牛仔褲都係賣緊$280。

係珊珊,只要買一條牛仔褲再加一條底底都已經過$500喇!

原帖由 P師奶 於 10-2-6 15:10 發表
我覺得大家可以o係孕婦店買住一、兩件大肚褲、under同legging頂住檔先,想添置既咪慢慢周圍睇,貨比三家嘛…
一次過買一、兩千蚊野,之後好易會後悔…
道理同平時shopping買其他野一樣姐 ...

別墅

我老公話當破財擋災, 叫我以後唔好盡信網上留言. 佢咁 gei 做生意手法, 相信好多 mama 只會幫襯一次永無下次. 我亦都唔會介紹我啲朋友去買嘢.

首頁

尾頁

跳至