母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

我中過, 係好似比火燒咁痛, 唔係針拮咁簡單

我都唔覺得用藥+介口有效, 總之有乜方法都用下, 過左1,2個月就無事
我坐完台北【一個無腳的的士司機】之分享! (有圖)

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2442319-1-1.html

子爵府

我响watson's買.

原帖由 beernabeer 於 10-1-15 19:26 發表
咁[新表飛鳴s片]响邊度有得買呢 藥房有得買嗎

子爵府

係呀,好似火燒咁,又好似刀割咁痛...
我食左supplements2,3個星期+戒口,先叫做無痛,一時為食又即刻開始嚟料!

原帖由 朝日太太 於 10-1-15 20:12 發表
我中過, 係好似比火燒咁痛, 唔係針拮咁簡單

我都唔覺得用藥+介口有效, 總之有乜方法都用下, 過左1,2個月就無事

伯爵府

因為半夜喂完奶會好餓,所以c6買定d飽我吃,而我本身好鍾意吃朱古力,日日都有吃架!估唔到就咁出事la! 咁即係一定要介口la!
原帖由 littlecook 於 10-1-15 21:10 發表
係呀,好似火燒咁,又好似刀割咁痛...
我食左supplements2,3個星期+戒口,先叫做無痛,一時為食又即刻開始嚟料!

子爵府

我咪又係咁囉!成日肚餓,又係買定d包同西餅...食食食...出事!
依家真係唔知食咩好!無理由餐餐開爐煑食架ma!依家間中食吓餅,仲要選無yeast果d,但始終都係有糖份.
係咪連奶,芝士都唔食得呀?

原帖由 beernabeer 於 10-1-16 00:17 發表
因為半夜喂完奶會好餓,所以c6買定d飽我吃,而我本身好鍾意吃朱古力,日日都有吃架!估唔到就咁出事la! 咁即係一定要介口la!

民房

我之前都試過,去到健康院,D姑娘猛咁話無問題。但係我就有一邊痛到埋唔到身餵。
咁我就PUMP出嚟,同埋好密咁輪流"查"羊脂膏同自己既奶 (因為人哋話查人奶有幫助),跟住,三四日度就OK了。

子爵府

其實,d奶會唔會都有菌架?
如果pump出嚟,bb係咪都仍有機會受感染?定係只係埋身餵先會感染到?
我自己就話食supplements啫,但無用葯,bb亦無查口仔,咁bb咪真係無得預防?

大宅

原帖由 littlecook 於 10-1-16 15:46 發表
其實,d奶會唔會都有菌架?
如果pump出嚟,bb係咪都仍有機會受感染?定係只係埋身餵先會感染到?
我自己就話食supplements啫,但無用葯,bb亦無查口仔,咁bb咪真係無得預防? ...

我都想請教大家, 如果媽咪的乳頭真係有真菌感染, 咁d母乳仲可唔可以泵出黎餵bb呀?
同埋bb滴左藥水在口裡,幾時先好返呀? 我家的bb滴左五日,條脷都仲有一片白薄呀。

男爵府

City super
原帖由 littlecook 於 10-1-11 09:19 發表
I ordered from USA.
I don't know where to buy in HK.
Anyone knows?

伯爵府

原帖由 天山雪蓮 於 10-3-26 04:47 發表
City super

咁知唔知幾多$呢?THX!

大宅

一個月新手:間唔中乳頭有"興興"地的感覺係咪真菌感染?

子爵府

可能係上緊奶,但如果係餵完先至有D拮拮地既感覺,就要小心係咪真菌感染啦!
我中招時,BB都未滿月架!

原帖由 hahahaking 於 10-3-29 11:13 發表
一個月新手:間唔中乳頭有"興興"地的感覺係咪真菌感染?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊