婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

奶奶成日話d 仔唔同佢出街, 買屋企d 野(煲/米)又唔去幫手拎, 重一重都要自己拎, 係佢自己攞黎ga!!!
而家我明白點解我老公同d 兄弟會咁對一個老人家啦,
前日99睇中個煲, 話重, 叫我老公去幫佢拎, 帶埋阿b(24日大) 出去, 自己話d 野重, 點知去到又要拎又要比錢, 仲要任佢買, 買完又話人地買得少野比佢, 又同人地講d 仔冇心肝, 唔識哄佢開心, 佢自己又唔係冇錢, 放幾百萬係bank收息做定期, 但係同佢出親街, 連買樽水都會企後d等人比錢, 咩人黎ga, 阿b 咁細都仲要培佢出街shopping, 出面咁多菌, 病左又係我錯啦!!出完街喊又係我錯, 比我係佢個仔我都唔見佢啦, 一年見一次都嫌多啦, 如果唔係哄我老公, 我打死都唔再見佢!!

複式洋房

因為我一定要培佢地行街, 佢要我培佢SHOPPING 我冇得唔去, 阿B 一個人係屋企又冇人睇佢, 所以我要帶埋阿B去培佢地行街.

原帖由 hellomiffy 於 09-12-30 17:12 發表
點解要帶埋阿b去?

複式洋房

如果哄完佢佢係會開心既, 我地當然唔介意培佢SHOPPING & 買野比佢啦, 不過問題係買完仲要比人話, 仲要比佢同D 師奶朋友講D 仔唔錫佢, 又唔識買野比佢囉, 買左鬼咁多野佢都可以同人講D 仔冇買野比佢.同人地講D 仔只係請佢食飯, 一樣野都冇買比佢, 點買呀! 買左又唔計, 我地比心思去買意外驚喜又"哦"我地買野貴, 亂買野, 想點WOR!!!!!! 我買左支唇膏比佢都唔平GA, 佢又嫌冇得自己揀, 所以唔LIKE.

原帖由 mywong 於 09-12-31 02:20 發表
上一代父母通常都係口彈心甜, 做仔女哄下佢地都好應該.

我同佢地出街食飯買野一定係我地後生比錢(當然係有能力果D), 野就一定後生攞.

佢係D街坊面前幾有面, 仔女個個孝順, 街坊知道佢教仔有方. 得閒仲要比個孫佢帶 ...

首頁

尾頁

跳至