親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

kellyly

我想4 月去, 請問跟團 or 自己去好d , 我有囝囝6歲, 但我自己都未去過, 有咩資料提供
原帖由 kellyly 於 10-1-7 20:16 發表

好想去多次呀..............

伯爵府

好媽媽勳章

我自己之前都未去過. 捷運好易架. 識睇鐵路map和之前搵定d地圖就ok.

大宅

我都係諗住四月去, 想問吓我囡囡三歲, 同佢去六福村定係小人國好呢?

仲有我都想知包車資料, 可以pm我嗎?

大宅

好媽媽勳章

我一家四口諗住3月尾去台北...

想問吓係唔係十分先有天燈放的???

初步行程如下:
day 1. 機場去飛牛牧場-住宿在牧場
day 2. 飛牛牧場-大湖酒莊strawberry farm-
泰安觀止溫泉住宿
(請問day1去大湖酒莊strawberry farm好,
還是day2好呢?)
day3. 泰安觀止溫泉-台北市-淡水
day4. 十分
day5. babyboss
day6. 未定

請問各位專家有沒有其他建議, 我個大女6歲, 細女4歲, thank you

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 CathyDannyBB 於 8/1/2010 11:30 發表
kellyly

我想4 月去, 請問跟團 or 自己去好d , 我有囝囝6歲, 但我自己都未去過, 有咩資料提供

我自己就覺得自由行好D LA
跟團成日去埋D景點我都唔鐘意,而且又早自由行自己PLAN幾好呀
你仔仔已6歲一定無問題唔洗話細要帶車
我之前去時呀仔得4歲幾,佢都係咁日日同我行,佢仲HIGH過我,有晚玩到零晨2-3點至瞓,第日仲早過我起身
咁你打算會去台灣邊到?
仲有你可以自己訂機票同酒店,你上網CHECK下港龍呀OR其他嗰D平唔平,唔平既去旅行社睇下
我自己就係港龍到訂機票同直接打去台灣訂酒店房(呀仔因細同我同床就唔計,可慳左酒店錢)

複式洋房

小朋友,其實有得玩有得食,去邊都開心。小人國都好好,因為有doroeamon 音樂劇又有機動游戲,not a bad choice.
原帖由 pienza 於 10-1-7 17:38 發表
BB Ling,

One more thing, besides 飛牛牧場, is there any other place/site you would recommend, considering the age of my kids?

Thanks!

複式洋房

3月尾已經系strawberry 季尾,建議你出發前check check。見
http://www.dahu.com.tw/

好多地方有天燈,不過十分最出名。

原帖由 DONUTBUBBLE 於 10-1-8 16:53 發表
我一家四口諗住3月尾去台北...

想問吓係唔係十分先有天燈放的???

初步行程如下:
day 1. 機場去飛牛牧場-住宿在牧場
day 2. 飛牛牧場-大湖酒莊strawberry farm-
泰安觀止溫泉住宿
(請問day1去 ...

大宅

原帖由 BB_Ling 於 10-1-8 21:00 發表
小朋友,其實有得玩有得食,去邊都開心。小人國都好好,因為有doroeamon 音樂劇又有機動游戲,not a bad choice.
doroeamon去到1月尾咋! 就完啦

大宅

好媽媽勳章

唔該哂...如果我唔搵一日去十分放天燈, 我個行程邊樹近d又有天燈放

原帖由 BB_Ling 於 10-1-8 21:04 發表
3月尾已經系strawberry 季尾,建議你出發前check check。見
http://www.dahu.com.tw/

好多地方有天燈,不過十分最出名。

大宅

好媽媽勳章

請問飛牛2大2細住邊類房靚d??

男爵府

我去完清境, 好好玩,仲有得玩雪.
:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

大宅

好媽媽勳章

我都plan緊去台北玩,請問可否pm行程給我作參考

謝謝 !!
:pint:  :hammer:  :sm:  :wave:  :lalala:  :mrgreen:  :chair:  :fighting1:  :ranting:  :tongue:  :weapon:  :adore:  :giveup:  :sleep:  :party:  :verycold:

大宅

mercy mama,

can you tell me more about your trip? how old is your kid? and how did you travel there?

男爵府

我台中入,台中出(坐華信細機)4D3N
Day 1: 台中市中心(行夜市)
Day 2: 日月潭 (住清境)
Day 3: 合歡山 & 清境周圍
Day 4: 青青草原

Kids: Boy 13 yrs & girl 6 yrs with 99 & 62.
Total 6 person.
:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

伯爵府

好媽媽勳章

有沒有人去過"味全埔心牧場"? 好玩嗎?

味全埔心牧場
http://www.weichuan-ranch.com.tw/about.aspx

高鐵台北至桃園青埔站(約20分鐘)>青埔站至埔心牧場(搭乘計程車約20分鐘)

男爵府

原帖由 easybring 於 10-1-15 17:12 發表
有沒有人去過"味全埔心牧場"? 好玩嗎?

味全埔心牧場
http://www.weichuan-ranch.com.tw/about.aspx

高鐵台北至桃園青埔站(約20分鐘)>青埔站至埔心牧場(搭乘計程車約20分鐘) ...

我last year住過,玩就一般,似茘園咁.

伯爵府

好媽媽勳章

Thank you.

原帖由 mercy_mama 於 10-1-15 17:16 發表

我last year住過,玩就一般,似茘園咁.

大宅

我新年都去台北,其中一日想去烏來,想問下有什麼好境點介紹?

原帖由 CAC 於 10-1-7 16:18 發表
我也剛從台北回來, 但只去了烏來和台北

睇完你地D POST 都好想去, 但不懂自駕! 希望可以有一些 包車資料. 可否提供有關資料或PM 我嗎?? MILLION THANKS!

禁止訪問

大宅

有無媽咪去過陽明山水温泉酒店呀???

any comments?????
:-)

首頁

尾頁

跳至