親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

游樂場一個,見
http://www.woc.com.tw/index_1.asp
原帖由 wawawoo 於 10-1-6 00:12 發表
小人國 有咩玩呢?

複式洋房

就系飛牛wedsite呢樹book:
http://www.flyingcow.com.tw/hotel/reservation/reservation.php
booked 完我等2日見到信用卡過左,再打電話去要佢black&white email 回複 confirm。

最後一日出機場,當然系最好避免星期日,因為台北人周末出完去星期日歸家,1,3 號公路非常勁塞。一系你預到好松。

我系租車自駕,格上租車,都幾好,但包車就不太清楚。
格上租車︰
http://www.car-plus.com.tw/short/carpri.asp

你咁快又去??我打算下次去清景 或 墾丁,等平機票,我今次呢張 $919 only,希望好快又有special!
原帖由 easybring 於 10-1-6 18:36 發表
BB_Ling,

我想請教你"飛牛牧場"既住宿是如何book? 是否打電話到"飛牛牧場"呢? 計劃下一次台灣遊最後2日到飛牛牧場住, 最後一日出機場, 有咩要注意呀? .

另外, 台北市包車到飛牛牧場幾多錢? 如何book車?

謝謝!

...

伯爵府

好媽媽勳章

回覆 1# BB_Ling 的文章

Thank you. 可能7月。見你去左,問定先。

day1-3am 淡水、漁人碼頭、八里
day3pm-5 台北
day6-7 飛牛(但有d怕太遠路)

請問有冇人去過以下位於淡水的牧場? 好玩嗎?

犇群休閒農牧場
www.cow251.com.tw

男爵府

BK Milk勳章

原帖由 easybring 於 10-1-6 20:16 發表
Thank you. 可能7月。見你去左,問定先。

day1-3am 淡水、漁人碼頭、八里
day3pm-5 台北
day6-7 飛牛(但有d怕太遠路)

請問有冇人去過以下位於淡水的牧場? 好玩嗎?

犇群休閒農牧場
www.cow251.com.tw ...

犇群休閒農牧場
好似幾好.

別墅

我岩岩係X'mas去完台北&飛牛, 6個人包9人車由西門町到飛牛要NT$2500(車程2-2.5小時),最後由飛牛去桃園機場NT$2100(車程1.5小時),如果7人車每程減$300.希望幫到你.
另外,酒店,我係sent e-mail book.到時先至比錢.

原帖由 easybring 於 10-1-6 18:36 發表
BB_Ling,

我想請教你"飛牛牧場"既住宿是如何book? 是否打電話到"飛牛牧場"呢? 計劃下一次台灣遊最後2日到飛牛牧場住, 最後一日出機場, 有咩要注意呀? .

另外, 台北市包車到飛牛牧場幾多錢? 如何book車?

謝謝!

...

伯爵府

好媽媽勳章

我估飛牛牧場會大型d和乾淨d. 犇群近市區, 唔洗搭咁耐車. by the way, 夏天去牧場好似熱左d, 係唔係呢?

原帖由 fannyyug 於 10-1-7 10:55 發表
犇群休閒農牧場
好似幾好.

siao, 幫到手呀! 等我有個心理準備先. THANKS.

大宅

請問怎樣係綱上訂機票

男爵府

BK Milk勳章

原帖由 easybring 於 10-1-7 15:02 發表
我估飛牛牧場會大型d和乾淨d. 犇群近市區, 唔洗搭咁耐車. by the way, 夏天去牧場好似熱左d, 係唔係呢?

siao, 幫到手呀! 等我有個心理準備先. THANKS.

佢都有得餵牛,我見呢個網有人去過,
好似幾得意. http://blog.xuite.net/five.five/littleMilkTea/14468877
唔知可唔可以去開淡水 , 漁人碼頭順路去呢.

伯爵府

好媽媽勳章

fannyyug,

可以呀, 我睇過website, 淡水捷運出轉taxi, 好快架. 所以, 想轉去呢到, 唔去苗栗縣.

地址: 淡水鎮南勢埔5號
你可以去呢到http://www.urmap.com/ check下 淡水捷運站距離.

http://jalinyeh.pixnet.net/blog/post/23813792

fyi:

開放時間:週六.週日10:00-17:00
週一~週五僅供團體預約

擠牛奶 14:00-16:00 NT$50/
犇群牧場生態教學之旅
半日遊建議行程
:
.乳牛生態解說

.小牛餵食體驗

.牛牛撲滿彩繪
DIY
show牛牛手偶(二選一
)
.贈鮮奶冰淇淋

@@@
以上行程每人費用
$150@@@

一日遊建議行程
:
.乳牛生態解說

.奶酪DIY或鮮奶
DIY(二選一
)
.小牛餵食體驗

.擠ㄋㄟㄋㄟ體驗

.漆彈射擊
分組對抗

.美味午餐

.贈鮮奶冰淇淋

@@@
以上行程每人費用
$350@@@
團體預約需滿25人,歡迎來電洽詢預約

伯爵府

好媽媽勳章

夏天可以住埋淡水or漁人碼頭附近, 玩玩http://www.fww.com.tw/

原帖由 fannyyug 於 10-1-7 16:00 發表

佢都有得餵牛,我見呢個網有人去過,
好似幾得意. http://blog.xuite.net/five.five/littleMilkTea/14468877
唔知可唔可以去開淡水 , 漁人碼頭順路去呢.

大宅

我也剛從台北回來, 但只去了烏來和台北

睇完你地D POST 都好想去, 但不懂自駕! 希望可以有一些 包車資料. 可否提供有關資料或PM 我嗎?? MILLION THANKS!

珍珠宮

環保接龍勳章 畀面勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

想知觀光協會送的温泉劵是否都是露天大池? 可否加錢轉私人/家庭房? 有無邊間好介紹
現仍未決定要温泉劵還是優悠咭好,你哋會選邊樣?

大宅

Hi, I am very interested in 飛牛牧場 but am wondering if it is suitable for my kids (3 yrs 3 months and 1 yr 4 months). Is the young one too small for that?

Also, any problem if we don't speak Mandarin? Is it easy to communicate?

And, during the 2.5 hrs there from Taipei, is there any place where we can stop? I am afraid 2.5 hrs is a bit too long for them to be in a car.

Thanks.

複式洋房

協會送的温泉劵只包泡温泉,不包住宿,優悠咭好似送完,你可以問一問協會。
原帖由 gemmilam 於 10-1-7 16:26 發表
想知觀光協會送的温泉劵是否都是露天大池? 可否加錢轉私人/家庭房? 有無邊間好介紹
現仍未決定要温泉劵還是優悠咭好,你哋會選邊樣?

複式洋房

Suitable. My girl went to new zealand farm when she was 1.5yrs old and she has no problem at all.

I don't speak mandarin neither.

There're service stations (gas refill, toilet, fast food, shop...) in hightway, no worry.

原帖由 pienza 於 10-1-7 16:47 發表
Hi, I am very interested in 飛牛牧場 but am wondering if it is suitable for my kids (3 yrs 3 months and 1 yr 4 months). Is the young one too small for that?

Also, any problem if we don't speak Mandar ...

大宅

BB Ling,

Thanks for your reply.

I want to ask you something: you said you don't speak Mandarin, so how did you communicate with the people there?

大宅

BB Ling,

One more thing, besides 飛牛牧場, is there any other place/site you would recommend, considering the age of my kids?

Thanks!

大宅

Siao,

Can you also pm me the 包車資料? Thanks.

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 CathyDannyBB 於 7/1/2010 15:49 發表
請問怎樣係綱上訂機票

你去港龍同國泰到就有得訂LA

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

好想去多次呀..............

首頁

尾頁

跳至