跳至

首頁

尾頁

別墅

我大仔4個月大既時候就已經反到身,但而家細仔都4個月多一星期,但都仲未反...
想問問你地既BB反左身未??

大宅

我個b 仔 , 就快五個月都未識 , 懶到死...........

原帖由 kaden_wong 於 09-12-31 15:26 發表
我大仔4個月大既時候就已經反到身,但而家細仔都4個月多一星期,但都仲未反...

大宅

畀面勳章 親子王國15週年勳章

我個b兩個幾三個月就識反身, 而家我擰轉個頭拎野佢已經反咗, 不過個個bb學野既速度都唔同, 健健康康就ok架啦, 急唔黎!

男爵府

未呀, 有無得教佢架呢?

別墅

我BB仔又系2个几月就识得翻身,因为O巨一出世就要恻住身吃奶奶,所以好惯性地想吃了就要急住翻身。
而家一个唔觉意就翻转趴住了,但唔识得翻返转去。

男爵府

我個b都未 , 不過我又唔急喎 , 佢咁快我反而要驚成日"康"住佢

別墅

其實我大仔O個時,我係自己反轉左佢先,等佢自己 學返守反轉,求生嘛...所以佢到真係識反時,好快又可以反到瞓返O係度...所以我就冇擔心佢焗親囉...
但而家細佬可能多衫,所以未反...
但唔緊要,你地講得啱既,有人快有人慢,健康就OK喇

複式洋房

我個仔三個幾月識得反喇!
初初只係識得趴轉,面向地下,跟住再努力D就自己反番轉。
佢識左之後都好少再反來反去喇!依家佢成日想向前郁....

洋房

我個b 仔 , 4個月, 未識.

we have a few minutes of "tummy time" on my bed everyday to help him get used to the feeling of 反轉.

大宅

今天由張床反至地上, 都40CM高, 見佢大哭完, 就算.

大宅

原帖由 kaden_wong 於 09-12-31 15:26 發表

雪兒都未識轉身, 因為都無機會比佢去學習. 不過唔轉仲好, 仲可以放心放佢係梳化坐/訓, 唔驚佢一轉身即趺.

別墅

但ADEN會自轉同埋郁得好勁,我都開始唔敢放O係梳化喇...
原帖由 zoe98chan 於 10-1-11 01:32 發表

雪兒都未識轉身, 因為都無機會比佢去學習. 不過唔轉仲好, 仲可以放心放佢係梳化坐/訓, 唔驚佢一轉身即趺.

洋房

好似想轉身但仲未識, 點樣去幫亞B呢?

伯爵府

我細仔五個月識轉. 其實都有得 train 既, 你可以多啲將佢打側身, 再推下佢, 或者將佢成個趴喺度, 等佢感受下趴喺度的 feel.

大宅

我囝囝而家5個月大, 係佢4個半月時就開始反身...佢好似好鍾意反身咁...一放低係床仔就自己猛咁轉/反身...而家成日都要睇實佢~

不過我囝囝識反身之後, 而家時時都會打側身訓覺, 仲要個樣係訓得好舒服咁wor....都幾擔心佢訓訓下扒轉身會焗親~

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 1# ricsabb 的文章

我ga女差不多6個月, 但都未識反身呀, 有無得教佢架呢? 有冇媽媽可以教o下我呢?

複式洋房

好媽媽勳章

我都想TRAIN 佢, 但係佢唔係好肯趴LAW.
要企......一趴就鬼晒咁嘈.

大宅

而家剛五個月, 仲未識反身, 不過就成日都想反轉, 但係唔成功, 我幫佢都唔功成, 暫時我由得佢自由發展LU, 奶奶話可能衫多借唔到力喎.

複式洋房

我個bb都未識反身,但係醫生同姑娘都話唔重要,反而6個月開始坐同第日開始學行就比較重要,所以我都無特別train 佢。我反而擔心仲未識反身,會唔會好遲先識crawl 同行呀.......

複式洋房

好媽媽勳章

原帖由 kikilala831 於 10-1-31 22:57 發表
我個bb都未識反身,但係醫生同姑娘都話唔重要,反而6個月開始坐同第日開始學行就比較重要,所以我都無特別train 佢。我反而擔心仲未識反身,會唔會好遲先識crawl 同行呀....... ...

應該唔會,我個女現在唔肯趴&爬...但係行到幾步

首頁

尾頁

跳至