懷孕前後

跳至

首頁
23456...17

尾頁

複式洋房

3. 您認為Pampers紙尿片給您獨有的功能是……

我的仔仔現正使用特級棉柔系列,我曾經用其他品牌的紙尿片,往往出現漏尿,cool住肚腩仔而有紅印的情況,但 Pamers 紙尿片,它 的魔術貼加有彈性,這是其他品牌沒有的,因此腰位更貼更舒服。而且質地柔軟舒適,又在日本制做,用得安心又放心。最驚喜是連超簿乾爽的也加了蟲蟲彈性魔術貼位,以後可給仔仔多一個選擇。

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

1. 您喜愛 Pampers 的原因

我BB一出世就已經開始用特級棉柔系列, 亦試用過其他牌子嘅試用裝, 始終都覺得Pampers 特級棉柔比其他牌子好用好多, 試過成晚冇換片都冇漏尿既情況, 加上又有彈性側腰圍唔會箍住BB個肚腩仔, 又有尿濕顯示再加上日本制做.

大宅

我兩個小朋友一出世就已經開始用特級棉柔系列, 現在女女用S碼, 仔仔用XL碼, 因為Pampers係大品牌, 又是日本製造, 係信心保證. 其實我都有俾大仔試用過其他牌子, 但是有漏尿和敏感既情況出現, 始終都覺得Pampers比其他牌子好用好多, 我同其他朋友傾閞, 大家都有相同的見解, 所以細女出生時, 完全沒有想過其他牌子, 只係俾佢用Pampers, 我亦極力同身邊朋友推介Pampers.

翡翠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

在寶寶出生前,我和丈夫已打算用Pampers,因為在朋友圈中,這品牌的口碑很好,得到不少已為人父母的好友推介。
在使用Pampers後,發現其尿濕顯示十分清晰,方便替寶寶換片,而且質料乾爽,寶寶從來沒有因尿濕引致pat pat紅或濕疹的問題。
另一個比較有趣的原因,是Pampers尿片上的公仔十分可愛,而且一包有幾款不同,連寶寶都十分喜歡,有時候,我替他換片片時,給他一片新的片片拿著把玩,他會乖乖「就範」,還會笑呢!哈哈哈!(<--連我也笑了!)

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

由nb到小朋友兩歲幾, 响唔同階段, pampers都俾到充分嘅保護同照顧!
第二名? 當然都係揀pampers啦!

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 爸B勳章

2. 您選擇哪款 Pampers 的紙尿片/褲(特級棉柔、超薄乾爽、學步寶寶輕鬆穿)?為甚麼?

最近嘗試用新升級嘅特級棉柔,知道係日本製造,信心都大d, 囝囝用過之後, 真係好柔軟, 好舒服, 周圍皮膚唔會咁易壓到起紅印, 而我囝囝雖然唔係肥, 但肚腩仔驚人, 而特級棉柔剪裁好合身, 但又唔會箍得肚仔好實, 無咁易漏尿, 真係very good!

大宅

點解喜愛Pampers? 最初嘗試Pampers係因為佢係名牌, 始終覺得名牌有保証, 但係用o左之後發現佢唔係得o個名, 品質仲真係好好喎... 最緊要係阿仔用得好, 尤其係日本製造o個隻, 真係特別柔軟舒適, 剪裁又好, 無媽媽最驚既屎上身既情況出現。咁要我選最好既俾仔仔, 愛錫仔仔既我當然一定會繼續用Pampers啦! ^o^

男爵府

好媽媽勳章

1. 您喜愛 Pampers 的原因:

由我自己從小BB開始, 我媽媽就已經選用Pampers, 現在自己的囡囡38個月大了, 也是使用Pampers… 我喜Pamers 紙尿片, 是因為 Pampers有尿濕顯示, 方便知道幾時換片, 加上Pampers柔軟好多, 又係名牌子, 係信心既保証。
囡囡, I love you. Pampers, I love you, too.

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

因為pampers好薄..但係又唔會薄到吸唔到d尿尿..吸濕力好強..又唔似一般平價尿片咁好重膠質...令到bb著得好唔舒服..而且我身邊朋友都係用呢隻牌子...有一定ge信心保証

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

我喜愛 Pampers 的原因

因為身邊好多人都用pampers,而我覺得bb用左之後,唔會成日因為尿片濕左而嘈及喊,證明pampers既尿片係吸收力強及爽.

禁止訪問

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 Editor 於 31-12-2009 07:08 PM 發表

承蒙各位國民支持,Pampers剛於親子王國舉行的《父母十大信心家庭品牌2009》中,榮獲父母最愛嬰幼兒紙尿片及大中華父母信心非凡品牌大獎殊榮!

為答謝國民,Pamp ...

因Pampers係大牌子,已經係信心既保證,加上bb用後沒有過敏既現象,吸濕力強,又無漏尿情況,而且寶寶用後又無唔舒服既反應,"日本制造"既特級棉柔,好呵護到bb既幼嫩肌膚,彈性設計令bb活動自如,令bb玩得自在又開心。

大宅

您喜愛 Pampers 的原因

(曲用: 小寶寶 食蛋糕)

用尿片,
用Pampers,
寶寶用過 冇漏尿,
吸濕力強 透氣通爽,
寶寶用過 冇痕養!

禁止訪問

大宅

我最喜愛Pampers 特級棉柔, 因為, 質料柔軟,吸濕力強,彈性腰圍設計, BB 皮膚唔會紅, 唔會漏尿, 而且, 活動更靈活.

大宅

大牌子, 到處都有得賣又唔會缺貨, 最重要cutting好質料舒適唔會漏尿, 所以一定keep住用佢

大宅

-特級棉柔很柔軟舒服,錫住囡囡的肌膚,
-加上新裝有彈性的褲邊,比以前更貼,更適合偏細碼的囡囡,
-而且很多地方可以買得到,方便購買。

洋房

原帖由 Editor 於 09-12-31 19:08 發表

承蒙各位國民支持,Pampers剛於親子王國舉行的《父母十大信心家庭品牌2009》中,榮獲父母最愛嬰幼兒紙尿片及大中華父母信心非凡品牌大獎殊榮!

為答謝國民,Pamp ...

2. 您選擇哪款 Pampers 的紙尿片/褲(特級棉柔、超薄乾爽、學步寶寶輕鬆穿)?為甚麼?

我bb使用特級棉柔系列,因為在日本製造,用得安心又放心。而且腰位的魔術貼有加倍彈性,令BB著得舒服,活動更自如。

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

因為Pampers係香港巳有好多年,對pampers有信心,

Good Brand, Good Quality and Price acceptance

我本人有左小孩要準備bb野,我媽媽便推薦我買pampers給bb.

我最鍾意pampers夠軟,濕左都仲好輕身,bb穿得舒服petpet 吾會紅~~

別墅

~ 我喜歡 Pampers 是因為它比其他牌字的尿片柔軟得多,最重要係唔會令到我的寶貝女個pat pat 紅紅。同埋Pampers 呢個牌子給我一個安心可靠的信心。

2. 您選擇哪款 Pampers
的紙尿片/褲(特級棉柔、超薄乾爽、學步寶寶輕鬆穿)?為甚麼? 
~ 我是選用 Pampers 的特級棉柔紙尿片。
~ 因為特級棉柔給我的感覺是可以令我的寶貝著得舒服,軟棉棉,吸力強,同埋到現時為止,我個寶貝都無出現漏尿同紅診,所以我鐘意用它。

3. 您認為Pampers紙尿片給您獨有的功能是
~ Pampers 給我的獨有功能是超級柔軟,好似棉花糖咁。

首頁
23456...17

尾頁

跳至