影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

衰d咩呢?
唔合作?

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔係封殺,係某4間唱片公司因版稅問題未同tvb傾掂數,所以有關既歌手都唔可以出現tvb唱歌

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

係啦好冇癮, 連eason都冇得唱

大宅

今晚都係聽收音機喳,雖然有聲無畫, 但起碼原汁原味

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 baby_happy 於 10-1-2 00:11 發表
衰d咩呢?
唔合作?

唔係封殺,亞志雲高層果日出來講左啦同板權同稅有關呀,隻蛋就叻啦,係V8買左個音樂台所以咪成日都係蛋仔出場law.
<br><br>

別墅

係啦!!! 無線好cheap呀!!! 之前陳生唔係講咗ok(稅收)----記者會呀, 唔係講大話呀

禁止訪問

複式洋房

原帖由 小草 於 10-1-2 00:13 發表
唔係封殺,係某4間唱片公司因版稅問題未同tvb傾掂數,所以有關既歌手都唔可以出現tvb唱歌

聽在tvb返工的朋友講, 4間唱片公司太貪心, 由原本比cash的一年400萬, 加到4000萬, 因唱片公司要同佢哋d外國歌手睇齊(例如: Lady GaGa, Mariah Carey), 所以今次tvb 企到硬.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 mrsright 於 10-1-2 00:37 發表

呢單野無線又衰唔哂, 好似話個四間唱片公司, 想同無線分身家, 將本來幾百萬既稅, 加到千幾萬, 仲要年年加. 點解會加咁多 , 係因為佢地唔係劃一收費, 係睇無線既利潤黎抽稅. 即係亞視就可以收少d. 係國際方法.

無 ...

咁嗰四間唱片公司又幾大貪喎,我仲以為因為謝安kay形像太"蕩"添

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 小草 於 10-1-2 00:13 發表

唔怪得頭先見唔到佢地唱歌

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

詳情我就唔清楚,但睇過報導話佢地加價加幾倍,所以tvb唔接受... 咁在商言商,tvb又唔可以由得你話幾多就幾多...
原帖由 michaelmom 於 10-1-2 00:40 發表
聽在tvb返工的朋友講, 4間唱片公司太貪心, 由原本比cash的一年400萬, 加到4000萬, 因唱片公司要同佢哋d外國歌手睇齊(例如: Lady GaGa, Mariah Carey), 所以今次tvb 企到硬. ...

禁止訪問

伯爵府

係啦~~我都覺得無記都錯唔曬架.幾百萬加到千幾萬WOR.等如您見到D嘢原先係4000蚊加到成40000蚊我都唔買啦.希望可以快D傾掂數啦.因為我哋D觀眾都真係好慘架.

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

今次我幫tbb,都末傾掂數點播呀!分分鐘播咗比人追錢!再講電視台提供咁直接渠道比歌手宣傳自己真係唔應該收咁狼

水晶宮

咁你地又知唔知 TBB 恃住自己係大台, 成日UNDERPAY 俾版稅 ?
例如播一隻歌播唔足幾多秒, 係唔使俾錢, 所以成日都oo岩好唔使俾
你估TBB 流架咩, 咪又係奸商

水晶宮

畀面勳章

咁呢樣我又撐tvb 喎, 萬一播左果4間唱片公司
artist d歌, 容乜易轉頭比人追收巨額版稅咖

.....

原帖由 michaelmom 於 10-1-2 00:40 發表

聽在tvb返工的朋友講, 4間唱片公司太貪心, 由原本比cash的一年400萬, 加到4000萬, 因唱片公司要同佢哋d外國歌手睇齊(例如: Lady GaGa, Mariah Carey), 所以今次tvb 企到硬. ...

水晶宮

畀面勳章

唔只Kay 咖, 仲有軒仔同eason佢地都
比人cut 左啦, 佢地都係環球唱片嘛

.....

原帖由 baby_happy 於 10-1-2 00:11 發表
衰d咩呢?
唔合作?

大宅

禁止訪問

版主

唱片公司同tvb都係商業機構,以自己利益為大前提無可厚非,如果唱片公司認為以往tvb做法唔公平,咁佢地爭取應得既利益都好合理,但如果如報導講佢地要求既係等同國際級歌手既待遇,咁會唔會大貪左d呢﹖

首頁

尾頁

跳至